به گزارش الف؛ حاجی دلیگانی با بیان اینکه یکی از زوایای حمایت از کالای ایرانی فعال کردن زمینه صادرات کالا است گفت:، اما مهتر از این بخش تامین کردن نیازهای داخل است، زیرا کشور خود یک بازار 80 میلیونی است که یک بازار بسیار بزرگی در منطقه است.
* لازمه ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در کشور اقبال مردم به سوی کالای ایرانی
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تحقق شعار سال همه اعم از نمایندگان، دولتمردان و همه اقشار نقش دارند گفت: حتی نقش مردم نیز در این زمینه تاثیر گذار است کما اینکه رهبر معظم انقلاب ابتدا مردم را مخاطب قرار دادند.
وی با بیان اینکه مردم باید بدانند لازمه اینکه اقتصاد و اشتغال کشور به یک سرانجامی برسد حمایت از کالای ایرانی است گفت: حمایت مردم از کالای ایرانی این است که وقتی کالای ایرانی با کیفیت در بازار وجود دارد سراغ کالای خارجی نروند و این بازار بزرگ 80 میلیونی را در اختیار کشورهایی، چون چین، کره، هند و ... نگذارند.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه مردم ایران باید همانند مردم چین، آمریکا، ژاپن، کره و سایر کشورها در این عرصه وارد شوند گفت: اگر مردم ایران در این عرصه وارد شوند به جهت ابعاد اعتقادی و حس وطن دوستی خاصی که در بین مردم ایران وجود دارد در این زمینه بدون شک از سایر کشورها جلوتر گام بر خواهند داشت.
وی با بیان اینکه مردم باید در این عرصه پایداری کنند تا موضوع اشتغال کشور حل شود گفت: در حال حاضر در آمار رسمی بیش از 4 میلیون بیکار وجود دارد که اگر فرهنگ خرید کالای ایرانی در بین مردم رسوخ کند میتواند زمینه اشتغال بسیاری از این افراد باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 4 میلیون اشتغال یعنی جمعیتی بالغ بر 12 الی 16 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار دادن گفت: هر چقدر اشتغال در کشور افزایش پیدا کند باعث تولید ثروت، رفع فقر، کاهش آمار طلاق و آسیبهای اجتماعی میشود.
*هشدار به تولید کنندگان داخلی؛ ایرانی بنجل بخر نیست
حاجی دلیگانی با بیان اینکه همکاری مردم از یک طرف است گفت: طرف دیگر تولید کنندگان هستند که باید بدانند ایرانی جنس بنجل نخواهد خرید؛ بنابراین با استاندارد سازی کالای خود تلاش کنند که کالای با کیفیت تحویل مردم خوب ایران بدهند.
وی افزود: مردم کشورمان باید بدانند که اکنون مردم دنیا به روی کالای ساخت خود تعصب دارند مثلا چین که بزرگترین بازار جمعیتی جهان را دارد ابتدا سعی کردند که در اختیار خودشان باشد یا کشور آمریکا برای اینکه از کالای مکزیکی به داخل کشورشان جلوگیری کنند دیوار میکشد.
* شعاری که ترامپ را رئیس جمهور آمریکا کرد؛ حمایت از کالای آمریکایی
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شعار اصلی ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری حمایت از تولید داخلی بود گفت: ترامپ با شعار حمایت از کالای آمریکایی توانست نظر مردم آمریکا را جلب کند.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه هرکس وارد کره جنوبی میشود حق ندارد به همراه خود کالایی را داشته باشد گفت: مثلا حتی برای عکس برداری با خود حق به همراه داشتن یک دوربین را ندارد و باید در کشور کره جنوبی دوربین خریداری کند و از آن استفاده کند.
وی با بیان اینکه اکنون نزاع بین آمریکا و چین بر سر همین واردات کالا است گفت: در چنین شرایطی وظیفه دولت این است که همانند سایر کشورهای جهان تولید ملی برایش اهمیت داشته باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وظایف دولت در این زمینه بسیار است گفت: در یک جمع بندی میتوان آن را به 16 محور تقسیم کرد که مهترین آن این است دولتمردان به توانایی کشورمان در تولید کالا ایمان و اعتقاد داشته باشند.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه دولتمردان بایست باور داشته باشند که راهی برای اقتصاد کشور جز حمایت از تولید ملی نیست گفت: چنین باوری است که عمل در این راستا را به وجود میآورد و انتخاب مدیران را نیز بر اساس این تفکر شکل میدهد.
* بی معنا بودن حمایت از تولید ملی وقتی منافع مدیران در گرو واردات کالای خارجی است
وی با بیان اینکه تا وقتی منافع مدیران در گرو واردات کالای خارجی است حمایت از تولید ملی معنا ندارد گفت: مشکل عدهای دیگر از مدیران این است که چشمشان به سمت خارج است و نمیتوانند توانایی کشورمان را درک کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی محور بعدی را کنترل وارداتی دانست که به کشور منتقل میشود و افزود: محور بعدی جلوگیری از تقلب در واردات کالا است یعنی اکنون مشاهده میشود که کالایی به اسم کالای دیگری که در تعرفه نوشته شده است وارد کشور میشود.
حاجی دلیگانی محور چهارم را اتخاذ سیاستهای پولی و ارزی در حمایت از کالای داخلی دانست و افزود: نحوه اتخاذ این سیاست از طرف دولت باید به گونهای باشد که برای خریدار صرفه به خرید کالای داخلی باشد.
وی با بیان اینکه محور پنجم این است که مبارزه جدی و موثر با قاچاق کالا باید صورت بگیرد گفت: محور ششم ممنوعیت عملی استفاده محصولات خارجی در دستگاههای دولتی است که باید صورت بگیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید استفاده از کارگران خارجی ارزان قیمت محدود شود گفت: این نیروی کاری که از خارج وارد کشور میشود باعث میشود که علی رغم تولید کالای ایرانی نتیجه اش اشتغال برای نیروی فعال کشور نباشد.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه محور بعدی در حمایت از تولید داخلی معافیت یا تخفیفهای ویژه مالیاتی برای تولید کنندگان داخلی در نظر گرفته شود گفت: محور بعدی در این رابطه نیز گرفتن مالیات از وارد کنندگان باشد به گونهای که اگر محاسبه شود مقدار مالیاتی که وارد کننده میپردازد بیشتر از مقداری باشد که تولید کننده میپردازد و این بر خلاف رویهای است که اکنون جاری است.
* پرداخت 30 درصدی مالیات تولید کنندگان در شرایط عدم پرداخت مالیات توسط واردکنندگان
وی با بیان اینکه اکنون شرایط به گونهای است که تولید کننده 30 درصد مالیات میدهد گفت: در شرایطی که وارد کنندگان به راحتی میتوانند فرار مالیاتی کنند و اصلا مالیات ندهند.
حاجی دلیگانی دهمین محور را اصلاح سازمان استاندارد دانست و افزود: اکنون مردم پشمی به کلاه سازمان استاندارد نمیبینند در صورتی که اگر سازمان استاندارد کمی قوی عمل میکرد مردم میتوانستند به آن اعتماد کنند. وقتی همه کالاها استاندارد شد تقلبها از آن منقطع میشود.
* نرخ تسهیلات وارد کننده 8 درصد و نرخ تسهیلات تولید کننده 18 درصد
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط دیگری که به سود وارد کننده و بر علیه تولید کننده است مقدار سود بانکی وام تولید کننده است گفت: حد اقل انتظاری که تولید کنندگان از دولت دارند این است که نرخ سود ریالی وام تولید کنندگان برابر نرخ تسهیلات ارزی بشود که به وارد کنندگان از صندوق توسعه ملی پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه اکنون ملاحظه میشود که اگر کسی بخواهد کالای سرمایهای وارد کشور کند و وامی از صندوق توسعهی ملی دریافت کند نرخ سودش 8 درصد است در حالی که وقتی تولید کنندهای در داخل وامی را دریافت میکند نرخ سودش 18 درصد است. در چنین شرایطی طبیعی است که میل به واردات بیشتر از تولید خواهد بود چرا که در چنین شرایطی ارزش افزودهای که فرد از طریق واردات به دست میآورد بیشتر از تولید خواهد بود.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه یک تبعیض آشکاردیگر به نفع وارد کننندگان نسبت به تولید کنندگان وجود دارد گفت: اگر شخصی وام ارزی بگیرد محل پروژه را به عنوان وثیقه میپذیرند، اما برای اعطای ریالی تولیدکنندگان محل پروژه را به عنوان وثیقه بانکهای داخلی نمیپذیرند. بانکها باید در اعطای وامهای ریالی همچون اعطای تسهیلات ارزی به وارد کنندگان محل پروژه را به عنوان وثیقه بپذیرند.
وی با بیان اینکه نحوه توزیع ارز صندوق توسعه ملی در واردات کالای صنعتی نیز اشتباه است گفت: باید ارز به طرف ایرانی پرداخت شود نه به طرف خارجی که قرار است آن کالا را وارد ایران کند و طرف ایرانی باید ارز را مدیریت کند تا قدرت مانور بیشتری داشته باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: عدم شفافیت و مشخص نبودن شرکتهای طرف ایرانی در چنین «فاینانس هایی» (تامین منابع مالی طرحهای تولیدی به وسیله وام کم سود بانکها) نیز محل اشکال است.