ماهان شبکه ایرانیان

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی مطرح شد؛ انتقادات نمایندگان از وزیر بهداشت

امروز در حالی وزیر بهداشت برای پاسخ به سوال علیرضا محجوب نماینده مردم تهران و نادر قاضی پور نماینده ارومیه به مجلس رفته بود که محجوب در طرح سوالش خطاب به سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی از او خواست تا غرورش در مقابل مجلس شورای اسلامی را کمتر کند

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی مطرح شد؛			انتقادات نمایندگان از وزیر بهداشت/ قاضی پور: شما لنز آمریکایی وارد می‌کنید/محجوب: غرورتان را کمتر کنید/ پزشکیان:‌ قانون را درست اجرا می‌کردید در وزارت بهداشت هرج ومرج نمی‌شد

به گزارش الف به نقل از رسانه ها، علیرضا محجوب در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در سوالی از وزیر بهداشت درباره علت مطالبه 9 درصد حق بیمه جهت واریز به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی د پرسید. او گفت: با حکم مجلس در سال 1391 به اتفاق آقای قاضی‌پور و 13 نماینده دیگر در مجلس سابق از سازمان تامین اجتماعی تحقیق و تفحص کردیم. طبق این تحقیق و تفحص، هزینه درمان در سال 90، چهار هزار و 900 میلیارد تومان بود اما این رقم پس از به اجرا در آمدن طرح نظام سلامت به چندین برابر افزایش یافته است و این بیماری است که شما به سیستم درمان کشور وارد کردید. چه کسی این هزینه را به گردن کارگران انداخت؟ چه کسی با اطلاعات غلط قانون را نقض کرد و ریالی از سهمش به سازمان تامین اجتماعی که حق کارگران است را پرداخت نکرد.

 او ادامه داد: بسیار عجیب است که وزارت بهداشت و درمان از سال 68 تاکنون حتی ریالی از بدهی‌هایش به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت نکرده و فقط مطالباتش از این سازمان را پیگیری کرده است. البته کسی نمی‌گوید شما طلب ندارید اما آیا وقتی نظام مطالبه را تعریف می‌کردید بر اساس نیاز دستگاه خودتان تعریف می‌کردید یا بر اساس توان مردم و بیمه شدگان؟ این سوال بنده و 40 میلیون بیمه شده تامین اجتماعی است. از سال 90 تاکنون صورت هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی پنج برابر شده در حالیکه افزایش حقوق کارگران 80 درصد بوده اما هزینه‌هایش 500 درصد افزایش یافته است. چرا شما یک درصد سهم دولت از بخش درمان را به این سازمان پرداخت نکردید؟ چرا حقوق 40 میلیون بیمه شده را پایمال کردید؟ چرا سرانه کارگران را پرداخت نمی‌کنید؟

 نماینده مردم تهران در مجلس در واکنش به بخشی از سخنان وزیر بهداشت و درمان، گفت: متاسفانه گویا برخی از پزشکان عادت ندارند محترمانه صحبت کنند. وزیر در سخنانش دو بار انتظارات شخصی خود را مطرح کرد. امیدوارم غرور وزیر در مقابل مجلس قدری کمتر شود. بنده به منش شما خرده می‌گیرم و از شما می‌خواهم در آن تجدیدنظر کنید. درست نیست درباره چیزی که تحقیق نکرده‌اید اتهام بزنید. این مجلس و وزارت تمام می‌شود و باید بتوانیم در کنار هم زندگی کنیم.

دبیرکل خانه کارگر گفت: به عنوان فردی که عضو خانه کارگر است افتخار می‌کنم و اگرچه نظام حزبی را قبول دارم اما خانه کارگر محل حزبی‌کاری نیست. نباید شما از عنوان خوب وزارت برای اتهام‌افکنی به بنده استفاده کنید. آقای وزیر هتاکی و بی‌احترامی، هتاکی و بی‌احترامی است. آن وقت خودتان از یک انتقاد برادر خوب و عزیزم آقای قاضی‌پور برآشفته می‌شوید. بنده که به جنابعالی بی‌احترامی نکردم.

 محجوب ادامه داد: به مصوبات مجلس در سال 1368 رجوع کنید. نمایندگان آن دوره در باب اداره وزارت بهداشت مصوبه گذراندند و این مصوبات همچنان ساری و جاری است و لغو نشده است. چرا سهم دولت از درمان را پرداخت نمی‌کنید؟

او سپس به مشروح هزینه‌ها و منابع درمان پرداخت و افزود: کل هزینه درمان در سال 90 بالغ بر 4900 میلیارد تومان بود که حسابرسی آن دو سال بعد انجام شد چرا؟ هزینه درمان در سال 91 به 54 هزار و 717 هزار میلیارد ریال و منابع آن به 64 هزار و 548 هزار میلیارد ریال افزایش یافت. در سال 92 هزینه درمان به 76 هزار و 751 میلیارد ریال و منابع درمان به 78 هزار و 230 میلیارد ریال بالغ گشت.

 او ادامه داد: هزینه درمان در سال 93 یعنی همان سالی که جنابعالی طرح نظام سلامت را به اجرا گذاشتید و در حقیقت به سیستم درمان کشور «بیماری» وارد کردید بالغ بر 118 هزار و 410 میلیارد ریال بود ولی منابع آن کمی بیشتر از 114 هزار میلیارد ریال بود. این اعداد در سال 94 به 163 هزار و 515 میلیارد ریال در بخش هزینه‌های درمان و 142 هزار و 286 میلیارد ریال در بخش منابع افزایش یافت. این یعنی کسری 21 هزار و 223 میلیارد ریالی و در سال 95 هزینه درمان به 193 هزار و 603 میلیارد ریال ولی منابع درمان 160 هزار و 895 میلیارد ریال شد که کسری 32 هزار و 168 میلیارد ریالی را بر نظام درمان کشور تحمیل کرد.

آقای قاضی‌زاده! شما که لنز آمریکایی وارد می‌کنید معلوم است دغدغه کارگر ایرانی ندارید
  نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (سه شنبه) پارلمان، در سوال از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آمار ارائه شده از سوی وزیر بهداشت در رابطه با واردات صافی دیالیز اظهار داشت: آنچه وزیر در مورد صافی دیالیز ارائه داد کذب محض است، آمار غلط بوده و صحبت های وی قابل استناد نیست، کما اینکه در این مورد مدارک مستندی در کمیسیون بهداشت وجود دارد.

تهدید وزیر بهداشت به شکایت از قاضی پور/ نماینده ارومیه: کلاس ابتدایی برو و ضرب و تقسیم را یاد بگیر/ وزیر بهداشت به پورشه‌سواری افتخار می‌کند

وی با بیان اینکه افزایش واردات صافی دیالیز خیانت به کشور محسوب می شود، گفت: تولید ناموس مملکت است، به همین دلیل مقام معظم رهبری امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کرده است و این در حالی است که متاسفانه برخی از مسئولان کشور به ویژه وزیر بهداشت در خلاف آن و نابودی کالای داخلی اقدام می کنند.

قاضی پور با بیان اینکه مسئولان باید بدانند حذف تولید داخل در این شرایط خط قرمز ما است، تصریح کرد: آنهم در جایی که کارگران اقدام به تولید کالاهای باکیفیتی می کنند که به خارج از کشور صادر می شود و این از افتخارات ما است. بنابراین جای شرم دارد که به جای کمک به آنها و پرداخت میلیاردها طلبی که دارند، ارز کشور را صرف واردات کالایی کنیم که آنها اقدام به تولید آن می کنند.

«کجای این کار در راستای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی و فرمانبرداری از مقام معظم رهبری است؟ از بین بردن اشتغال، تولید و سرمایه ملی چه افتخاری دارد آن هم در شرایطی که کارخانه های تولید صافی دیالیز از ظرفیت تولید سالانه 7.5 میلیون برخوردار هستند و جایی که نیازی کشور تنها 4 میلیون است، ضمن اینکه آقای جهانگیری در کیش کارخانه ای احداث کردند که 2 میلیون ظرفیت تولید دارد، همچنین در منطقه شمس آباد نیز کارخانه ای احداث شده که در شرف تولید 2.5 میلیون صافی دیالیز قرار دارد که در کل 12 میلیون را رقم می زند، بنابراین شما باید آمار را اصلاح کنید.»

وی اضافه کرد: هم اکنون در کشور صافی دیالیز از مواد اولیه آلمانی و تحت لیسانس آلمان با رعایت استاندارد اتحادیه اروپا تولید می شود که از بالاترین استاندارد مورد نیاز صادرات به اروپا برخوردار است، ضمن اینکه بعد از به خودکفایی رسیدن کشور در طول 4 سال گذشته، صادرات این محصولات به کشورهای منطقه آغاز شده است.

نماینده مردم اورمیه در مجلس خطاب به وزیر بهداشت اظهار داشت: شما و وزارت صنعت و سازمان غذا و دارو در گذشته صادرکنندگان صافی دیالیز را به عنوان واحدهای نمونه برتر صنعت کشور معرفی کردید و این در شرایطی است که همچنان از واردکنندگان این محصول حمایت می کنید. چرا در این شرایط محصولات چین و هند را وارد می کنید؟

وی ادامه داد: شما هرکجا که نشستید به این نکته اشاره کردید که تولیدات داخلی به شما ارتباطی ندارد، چرا که تنها به فکر حفظ سلامت بیماران خود هستید، این حرف عوام پسندی است چراکه شما استاد واردات هستید، کما اینکه در گذشته به طور انحصاری از شرکت های آمریکایی که صاحبان آنها رژیم صهیونیستی بوده، محصول وارد کردید. آیا نباید به فکر کارگر ایرانی باشید؟

قاضی پور با اشاره به شکایاتی که به نهادهای نظارتی مجلس نسبت به آسیب وارد شده ناشی از استفاده از صافی های دیالیز چینی واردشده به کشور به بیماران وارد شده، گفت: مشاور شما در سال گذشته درخواست دریافت مجوز برای ورود یک میلیون واردات چینی داشته است، اما کمیسیون بهداشت در مقابل این خواسته ایستادگی کرد، چرا که در پی این اقدام بیماران دیالیزی باید با گوشت و پوست خود هزینه این خیانت را پس می دادند.

«آقای قاضی زاده! شما در مناقصه ساخت و بهره برداری مرکز دیالیز برخلاف گزارش سازمان بازرسی کل کشور که به صورت محرمانه در تاریخ 9 آبان 1396 در قالب 5 صفحه به شما داده شده بود و توسط ابراهیم شادمان به شما ابلاغ شد، مجوز دادید که در چند استان کشور مرکز درمانی دیالیز بزنند که این مغایر قانون است.»

این نماینده مجلس خطاب به وزیر بهداشت اظهار داشت: شما که قسم به حفظ جان مردم خورده اید، چرا سلامت آنها را به دلالان سپرده اید؟ آنهم در شرایطی که فراموش نکرده ایم زمانی که در کشور قادر به تولید صافی دیالیز نبودیم این محصولات چندین برابر قیمت واقعی آن به دولت فروخته می شد،اما بعد از تولید آن درکشور قیمت آن به نصف رسید، بنابراین معلوم می شود که سود پیش از این که به واردکنندگان تعلق می گرفت از جیب بیماران دیالیزی پرداخت می شده است.

دانشگاه های تحت پوشش وزارت بهداشت میلیاردها تومان بدهی به تولیدکنندگان داخلی دارند

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر بهداشت با یادآوری شرایط کشور در دوران تحریم خاطرنشان کرد: آیا فراموش کرده اید در دوران تحریم که تولیدکنندگان داخلی نیز تحریم شده بودند،تولیدکنندگان هند، چین و آمریکا با دریافت پول نقد نیز حاضر نبودند این محصول را به ما بفروشند!

وی یادآور شد:دانشگاه های تحت پوشش ما در شرایط کنونی میلیاردها تومان بدهی به تولیدکنندگان داخلی دارند و از این طریق راه نابودی آنها روشن شده است.

قاضی پور با انتقاد از عملکرد برخی مسئولان که موجب تضعیف روند صادرات شده اند، تصریح کرد: آقای وزیر گفته است که تولیدکنندگان داخلی این محصولات را با دوبرابر قیمت به ما می فروشند و این درحالی است که قیمت را همیشه وزارت بهداشت تعیین می کند، از سوی دیگر در کمیسیون بهداشت گفته است که تولیدکنندگان دزد هستند، بنابراین بنده به عنوان عضو فراکسیون کارگری اعلام می کنم که تولیدکنندگان داخلی و کارگران ناموس مان هستند، بنابراین اجازه نمی دهم آنها را نابود کنند و این حاشیه سازی ها بازار را برهم زند. قطعا حمایت از تولیدکنندگان داخلی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری باید پیگیری شود.

وی اضافه کرد: آیا وزارتخانه ای به این گستردگی وظیفه حمایت از تولیدکنندگان داخلی را ندارد و نباید برای تسریع روند صادرات اقدامی کند؟ چرا واردکنندگان کالاهای پزشکی عوارض گمرکی کمتری پرداخت می کنند؟هیات امنای ارزی در این میان چه وظیفه ای دارد؟ چرا تولیدکنندگان باید 9 درصد مالیات ارزش افزوده علاوه بر بیمه و مالیات بپردازند،ولی واردکنندگان از آن معاف باشند؟ اختلاف قیمت اینجا آشکار می شود.

این نماینده مجلس دهم اظهار داشت: اگر به من اعتماد ندارید از آقای عارف که زمانی معاون اول رئیس جمهور بود بپرسید که چرا بخشنامه کرد که هیات امنا واردات نداشته باشند؟ و چرا بر خلاف آن واردات انجام شده است؟

«شاید در این شرایط بگوییم که به دنبال خرید محصول ارزانتر هستید، اگر وزارت بهداشت قصد حمایت از تولیدکنندگان داخلی را داشت، قوانین را در جهت تسهیل روند واردات نادیده نمی گرفت.از سوی دیگر شما گفته اید قیمت تولید صافی دیالیز در داخل گران است، اما یک بار رفتید بپرسید چطور می خواهند با قیمت پایین تر صادرات داشته باشند و در عین حال با تولید محصولات باکیفیت بتوانند در بازار جهانی رقابت کنند آنهم درشرایطی که یارانه متعددی به واردات دارو و لوازم یک بار مصرف اختصاص یافته است؟»

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: شما با استفاده از انواع یارانه ها،ارز مبادلاتی و معافیت از پرداخت عوارض گمرکی و بیمه ،صافی دیالیز را ارزانتر وارد می کنید و این در حالی است که در تمامی دنیا دولتها از تولیدکنندگان داخلی حمایت می کنند،اما در کشور ما خلاف این روند رفتار می شود که این در تضاد با سیاست های تصدی گری دولت و اصل 144 قانون است.

وی افزود: ما در مقابل اینگونه اقدامات می ایستیم و اجازه نمی دهیم تولیدی که با این زحمت به گفته آقای نوبخت سرپا ایستاده است، با اقدام سودجویان رانت خوار واردکننده نابود شود.

قاضی پور در ادامه تاکید کرد: ما از اینجا اعلام می کنیم امکان ندارد به راحتی از این موضوع بگذریم؛بنابراین با تمام قوا از هزاران کارگر شاغل در کارخانجات تولیدکننده صافی دیالیز مملکت حمایت می کنیم و اجازه نمی دهیم واردات افزایش یابد.

قاضی پور در پایان خطاب به وزیر بهداشت اظهار داشت: من را با شکایت در قوه قضائیه نترسانید، چرا که پیش از این بارها از سوی دولت، معاون سیاسی وزیر کشور، رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست و سایر مسئولان تهدید به شکایت شده بودم،بنابراین بدانید که حاضرم در جهت حمایت از تولید ملی و کارگران ایرانی اعدام شوم، اما نظام پایدار بماند.نهادهای پایین آسیب دیده جامعه حفظ شوند، اقتصاد پایدار بماند اما اجازه نمی دهم دلالان به کشور حاکم شوند.

 پزشکیان: صحبت‌های وزیر بهداشت درباره مجلس درست نبود

 نایب رئیس مجلس بعد از اعلام قانع شدن محجوب از پاسخ‌های وزیر بهداشت خطاب به قاضی زاده هاشمی گفت: اگر قوانین به درستی اجرا می شد، شاهد هرج‌ومرج و گرفتاری‌ها در حوزه بهداشت نبودیم. مسعود پزشکیان رئیس جلسه و نایب رئیس مجلس خطاب به وزیر بهداشت گفت: حرفهای آقای قاضی پور درست نبود و بحثهای مناسبی انجام نشد ولی آقای وزیر فاز دوم بحثهایی که شما مجلس را خطاب قرار دادید نیز درست نبود.

 او توضیح داد: بنده چون در اینباره موضع داشتم حرف نزدم، ولی معتقدم اگر قانون را درست اجرا می کردید، وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها به این گرفتاری‌ها دچار نمی شدند و هرج و مرج به وجود نمی آمد. نایب رئیس مجلس گفت: مجلس و کمیسیون بهداشت به صورت علمی و کارشناسی عمل کرده است. البته ما مقصر هستیم چون اگر از همان ابتدا می ایستادیم و اجازه تخلف را نمی دادیم اکنون شاهد این اتفاقات نبودیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان