ماهان شبکه ایرانیان

کوروش کمالی تشریح کرد

نگاه سعدی به دوستی

مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با بیان این‌که شواهد گوناگون نشان‌دهنده نگاه سعدی به دوستی است، گفت: همدلی، رشد و عدل از موضوعات محوری نگاه کلاسیک سعدی به دوستی است.

نگاه سعدی به دوستی

به گزارش ایسنا، کوروش کمالی سروستانی یکم اردیبهشت‌ماه در نشست علمی یادروز سعدی ، دوستی را از اساسی‌ترین مباحث محوری شیخ اجل خواند و گفت: شکل اندیشه سعدی  از دوستی نیم‌نگاهی به فلسفه مشاعی ابن‌سینا و اشراق سهروردی دارد که هر دو آن‌ها نشات‌گرفته از نگاه ارسطو و برخی افلاطون است.

او با اشاره به این‌که سعدی به دوستی ارادی و طبیعی هم اشاره دارد، افزود: سعدی  دوستی ارادی را  مبتنی بر اشتراک در فضایل کسب سود و کسب لذت می‌داند.

مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس ادامه داد: سعدی نوع دیگر دوستی را دوستی طبیعی می‌داند همانند دوستی خانواده؛ او  چنان برای دوستی اهمیت قائل است که سوگند می‌خورد.

کمالی سروستانی خاطرنشان کرد: در زمانه‌ای به سر می‌بریم که از فقدان دوستی رنج برده و ستیزه‌گر شده و سخن درشت می‌گوییم و این‌جاست که نگاه سعدی به دوستی از اهمیت دوچندان برخوردار می‌شود.

در حاشیه این نشست نمایشگاه آثار خوشنویسی، مجموعه اهدایی دکتر منصور رستگار فسایی و موزه فرهنگ فارس نیز افتتاح شد.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در این خصوص با بیان این‌که آثار این موزه به گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ملی مرکز فارس که مربوط به دوره‌های زندیه و قاجاریه است، تعلق دارد گفت: جنگ ادبی به خط و انتخاب ملاصدرا و آثار کتابت و تذهیب و خوشنویسی برآمده از خانه هنرمندانه فتحعلی حجاب شیرازی، وصال شیرازی، احمد نی‌ریزی، لطفعلی شیرازی، محمود مذهب شیرازی، تابلو نقاشی کمال‌الملک و نیز اسناد و فرمان‌های تاریخی و قرآن کریم بخشی از آثار این موزه به شمار می‌رود.

کمالی سروستانی خاطرنشان کرد: تاسیس این موزه از سال 96 شکل گرفت و در یکم اردیبهشت سال 97 مصادف با روز سعدی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی گشایش یافت. این موزه همه‌روزه در ساعات اداری برای بازدی عموم آزاد و رایگان است.

سیداحمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) نیز در حاشیه آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: کتابخانه‌های ملی و سازمان اسناد به تعریف شورای بین‌المللی موزه‌ها به گونه‌ای موزه‌اند؛ چراکه بخشی از  آثار ادبی، هنری و فرهنگی در آن‌ها نگهداری می‌شود.

او در حاشیه گشایش موزه فرهنگ فارس با اشاره به این‌که این موزه از لحاظ استاندارد موزه‌های ایران از بهترین امکانات برخوردار است، خاطرنشان کرد: آثار این موزه متعلق به دوران قرن نهم تا دوران قاجار است که دوران شکوفایی و رونق کتاب‌آرایی است.

محیط طباطبایی با بیان این‌که در این موزه آثار هنرمندان فارس نیز موجود است، گفت: ایران به لحاظ کمیت و تنوع طی سال‌های گذشته گام‌های مثبتی در حوزه توسعه موزه‌ها برداشته است.

او با اشاره به افتتاح 44 موزه در کشور در سال گذشته، اظهار کرد: توسعه موزه‌ها به لحاظ مدنی و حضور مردم از ارزش بالایی برخوردار است.

رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) در پایان یادآو شد: برای رشد فرهنگ‌ اصیل کشور که همان میراث فرهنگی است، اولویت با توسعه موزه‌ها است.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان