به گزارش ایسنا، فرشید شکرخدایی در نخستین جشنواره بهرهوری استان، اظهار کرد: امسال بنیاد ملی رقابتپذیری در همه استانهای کشور راهاندازی و ایجاد میشود.
دبیر جشنواره ملی بهرهوری ایران ادامه داد: در حال حاضر 5000 شرکت توسط مجموعه و بنیاد رقابتپذیری کشور سنجش میشوند. این شرکتها 40 درصد تولید ناخالص ملی ایران را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اهمیت رقابتپذیری گفت: افزایش رقابتپذیری توسعه مفهوم بهرهوری از مهمترین اهداف این جشنواره است.
شکرخدایی با بیان اینکه مرکز توسعه رقابتپذیری کسبوکار در استان لرستان ایجادشده است، یادآور شد: 1470 شرکت توسط این مجموعه رتبهبندی شدهاند.
در پایان این مراسم از مدیران شرکتهای برگزیده داروسازی اکسیر، نساجی بروجرد، قند لرستان، آهک صنعتی و هیدراته، آریا گچ پلدختر، داروسازی دکتر جهانگیر، داروسازی زاگرس فارمد، سیمان دورود، صنایع فروآلیاژ، فرمدهی فلزات نواندیشان دورود، شرکت صنعتی هما رشتن و دانا کاسیان تجلیل شد.
نائب رئیس اتاق ایران گفت: عدم رقابتپذیری مانع پیشرفت صنایع و بخش خصوصی در کشور شده است.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین سلاحورزی در نخستین جشنواره بهرهوری استان، اظهار کرد: سابقه این جشنواره به همایش تعامل صنعت و دانشگاه برمیگردد و یکی از نتایج و خروجیهای آن موضوع رقابتپذیری و بحث ایجاد مراکز رقابتپذیری در سطح استانها شد.
وی با بیان اینکه اولین مرکز توسعه رقابتپذیری در استان سال گذشته راهاندازی شد، افزود: یکی از اهداف این مرکز مقایسه بین سایر بخشهای خصوصی بوده و رتبهبندی در این خصوص است. با راهاندازی این مرکز، تعدادی از بنگاههای استان در طرح ارزیابی مشارکت کردند و امروز قرار است در قالب این جشنواره از آنها تجلیل شود.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان خاطرنشان کرد: در کشور و استان لرستان در کنار موانع و ابهامات موجود در فضای کسبوکار، شفافیت نداشتن و عرضه نشدن اطلاعات شفاف اقتصادی، بخش خصوصی را با مشکل مواجه کرده است.
وی عنوان کرد: امسال در حوزههای مختلف، انجام مقایسه بین بخشهای مختلف بخش خصوصی انجام میشود تا شاهد اطلاعات و رتبهبندی در حوزههای مختلف باشیم.
سلاحورزی با اشاره به شعار سال 97، تصریح کرد: در 40 سال گذشته در شعارهای هر ساله کشور روی بحث خودکفایی برنامه و سند چشمانداز داشتیم ولی این اتفاق نیفتاده و بعد از این همه سال به توفیقاتی چندانی نرسیدیم. بعد از 40 سال بهاندازه ذرهای در صنعت خودروسازی پیشرفت نداشتیم و دلیل آن را در بحث رقابتپذیری میبینیم.
وی گفت: در سالهای گذشته یا به دنبال محدودیت در واردات یا به دنبال اجبار در مصرف از کالای داخلی بودیم و هیچوقت به فکر رقابتپذیری صنایع و کیفیت محصولات نبودیم. امیدوارم شعار امسال منجر به راهبرد واقعی برای حمایت از تولیدات داخلی شود و با کارهایی از جنس مسابقات رقابتپذیری، شاهد افزایش در کیفیت محصولات باشیم.