ماهان شبکه ایرانیان

مدیر مؤسسه ایران شرقی:

"افغانستان" یکی از کشورهای تاثیرگذار منطقه است

مدیر مؤسسه ایران شرقی گفت: افغانستان در منطقه تاثیر مهمی دارد و تمرکز ما در نشست تخصصی افغانستان مرتبط بود با آسیای مرکزی و تاثیری که افغانستان می‌تواند بر این منطقه بگذارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، همایش بین‌المللی افق‌های همکاری در آسیای مرکزی با حضور کارشناسانی از ایران افغانستان و آسیای مرکزی از سوی مؤسسه مطالعاتی ایران شرقی و مؤسسه مطالعاتی ایراس در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

«محمد صدیقی فر» مدیر مؤسسه ایران شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، جزئیات بیشتری از برگزار این همایش را تشریح کرد و گفت: من فکر می‌کنم به نسبت وقت، هزینه و سرمایه‌گذاری که برای این همایش شده بود، این نشست در سطح بسیار خوبی برگزار شد.

این کارشناس آسیای مرکزی و افغانستان در ادامه افزود: اساتید و پژوهشگرانی که از آسیای مرکزی، افغانستان و ایران در این همایش شرکت کرده بودند از مطرح ترین کارشناسان در حوزه آسیای مرکزی، افغانستان و ایران هستند.

وی ضمن اشاره به سخنرانی منوچهر متکی وزیر خارجه سابق ایران در این همایش خاطر نشان کرد: سخنرانی آقای متکی با وجود اینکه مدت‌هاست وی از مسائل منطقه فاصله دارد ولی سخنان ارزشمندی داشت و تحلیل خوبی از منطقه ارائه داد.

مدیر مؤسسه ایرانی شرقی در ادامه به اهمیت منطقه آسیای مرکزی و افغانستان اشاره کرد و گفت: آسیای مرکزی و افغانستان یک نقطه مجهول در سیاست خارجی ایران است و به علت مسائل بسیار پیچیده‌ای که سیاست خارجی ایران در خاورمیانه و بحث هسته‌ای با آن درگیر است، مقداری پایتخت‌نشینان ما را در تهران از موضوعات این منطقه دور کرده است.

وی تاکید کرد: ما خواستیم با برگزاری چنین همایشی آن هم در مشهد که از نظر قرابت جغرافیایی با آسیای مرکزی و افغانستان می‌تواند نقش فعال‌تری را در این رابطه ایفا بکند، افق‌های همکاری میان این کشورها را گسترش دهیم.

صدیقی فر تصریح کرد: پیام این همایش به مسئولین و دست اندرکاران سیاست خارجی ایران این بود که می‌شود بخشی از سیاست خارجه ایران در حوزه شرق و شمال شرق از طریق ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که در خراسان رضوی و به ویژه مشهد وجود دارد پیش برد و این جلسه تقریبا با این هدف برگزار شد.

این کارشناس ایرانی در ادامه افزود: هدف بعدی ما از برگزاری این همایش این بود که از منطقه شناخت بهتری پیدا کنیم، چون شناخت ما از منطقه و شناخت کارشناسان منطقه از ایران خیلی ضعیف است.

وی تصریح کرد: برگزاری چنین جلساتی که کارشناسان رو بروی هم می‌نشینند و بحث‌های خود را مطرح می‌کنند، می‌تواند به شناخت دقیق‌تری از دو طرف کمک کند و تاثیر گذار باشد.

این کارشناس حوزه افغانستان در مورد نشست تخصصی افغانستان گفت: تمرکز ما بر روی آسیای مرکزی بود و نشست تخصصی افغانستان هم مرتبط بود با آسیای مرکزی و تاثیری که افغانستان می‌تواند بر این منطقه بگذارد.

صدیقی فر ادامه داد: افغانستان در منطقه تاثیر مهمی دارد و از این کشور فرامرز تمنا رئیس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه افغانستان و سردار رحیمی معاون وزیر آموزش افغانستان در این همایش سخنرانی کردند که هر دو از کارشناسان مطرحی هستند که هم افغانستان را به خوبی می‌شناسند و هم در ایران تحصیل کرده‌اند.

وی در مورد سخنرانی فرامرز تمنا در این همایش گفت: صحبت‌هایی که فرامز تمنا کرد نقدهایی بر آن وارد است و کارشناسان ایرانی فرصت می‌خواستند که پاسخگو باشند، ولی هدف ما در این جلسه این بود که همه دوستان صاحب نظر بیایند و به صورت شفاف هر مسئله‌ای را که می‌خواهند مطرح کنند و وی هم دیدگاه خود را مطرح کرد.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان