ماریسا مایر که در 30 ماه می سال 1975 در شهر ووسو واقع در ایالت ویسکانسین آمریکا به دنیا آمده است، در سال 2012 به مقام مدیرعاملی کمپانی یاهو رسید. قبل از پیوستن به یاهو، ماریسا 13 سال در شرکت گوگل کارکرده بود و با کمک نگاه و احساسات منحصربهفرد خود نقش بسیار مهمی در پیشرفت محصولات و پروژههای کمپانی گوگل داشت. زمانی که ماریسا مدیرعامل یاهو شد، یکی از 20 مدیرعامل زن ثروتمند دنیا بود. برای شناخت ماریسا مایر بهعنوان یکی از زنان موفق جهان کافی است بدانید که او برای بیش از 10 سال موفقترین محصولات کمپانی گوگل را رهبری کرده است و در سال 2012 و در سن 37 سالگی مدیرعامل کمپانی یاهو شد. با بنیتا همراه باشید.
«من به ساختهشدن و پیشرفت گوگل کمک کردم اما نمیخواهم به افتخارات گذشتهام تکیه کنم. به نظر من اتفاقات آینده بسیار هیجانانگیزتر خواهند بود.» ماریسا مایر
دوران کودکی و نوجوانی
ماریسا مایر در 30 ماه می سال 1975 در شهر ووسو ایلت ویسکانسین آمریکا به دنیا آمد. او کودکی خود را مانند هر کودک شهری دیگر پر از کلاسهای باله و اسکی روی یخ و کیکهای شکلاتی توصیف میکند. پدر او مهندس محیط و مادرش معلم هنر بود. ماریسا از زمان کودکی میل زیادی به ریاضی و علوم نشان میداد. او در دوران نوجوانی در یک فروشگاه خوار و بار فروشی محلی مشغول به کار بود و بهجای استفاده از دستگاه و برای سادهتر شدن فرآیند پرداخت کالاها، کد آنها را حفظ میکرد. همچنین در دوران مدرسه ماریسا توانست به کمپ دانشمندان جوان راه پیدا کند.
ماریسا همیشه فکر میکرد که در آینده پزشک میشود و با همین تفکر وارد دانشگاه استنفورد شد اما در دوران دانشجویی، متوجه شد که علاقهی زیادی به کامپیوتر و همهی شاخههای مربوط به آن دارد. او یکی از دانشجویان برتر این دانشگاه بهحساب میآمد و درنهایت توانست با یک لیسانس در رشتهی علوم کامپیوتر و سابقهی تخصصی سازی هوش مصنوعی از استنفورد فارغالتحصیل شود. این سابقهی درخشان و همچنین کارآموزی و تحقیقات او در آزمایشگاه یو.اس.بی (USB) در زوریخ آلمان و در اس.آر.آی (SRI) کالیفرنیا باعث شد که بلافاصله بعد از فارغالتحصیلی، 14 پیشنهاد کاری خوب و با حقوق بالا داشته باشد.
موفقیتهای حرفهای
چهاردهمین پیشنهاد کاری ماریسا از طرف بنیانگذاران کمپانی گوگل، لری پیج و سرجی برین بود. آنها دور یک میز پینگپونگ قدیمی که برای جلسه کنفرانس آنها استفاده میشد، نشسته بودند و از ماریسا مصاحبه گرفتند و دربارهی هوش مصنوعی از او سؤال پرسیدند. در سال 1999 گوگل هنوز یک کمپانی بزرگ اینترنتی نشده بود. درواقع این شرکت فقط 19 کارمند داشت. ماریسا مایر پیشنهاد این شرکت نوپا را پذیرفت و با قبول پست سرپرستی قسمت سرورهای اینترنتی و رابط کاربری به بیستمین کارمند و اولین مهندس زن این شرکت تبدیل شد. حقوق او بسیار کمتر از حقوقی بود که در کارهای دیگر به او پیشنهاد میشد.
ماریسا در دوران کار در کمپانی گوگل در مهمترین و موفقترین پروژههای آنها ازجمله نقشهی گوگل، گوگل ارث (Google Earth)، آی گوگل، گوگل نیوز (Google News)، جی میل (Gmail) و... بهعنوان یکی از طراحان، نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری داشته است. او دیدی منحصربهفرد دارد و همین نگرش او باعث شده که این پروژهها به این موفقیت چشمگیر برسند. برای مثال ماریسا کسی بود که هر یک از آرمهای مناسبتی گوگل را که برای اتفاقات مهم به آرم اصلی گوگل اضافه میشوند، تصویب میکرد.
مایر بیش از یک دهه در کمپانی گوگل کارکرد و با دید وسیع و اخلاق کاری بالا باعث پیشرفت باورنکردنی این شرکت نوپا شد اما او به دنبال قدم بعدی در زندگی خود بود. ماریسا در یک مصاحبه در سال 2008 گفت: «من به ساختهشدن و پیشرفت گوگل کمک کردم اما نمیخواهم به افتخارات گذشتهام تکیه کنم. به نظر من اتفاقات آینده بسیار هیجانانگیزتر خواهند بود.»
این اتفاق هیجانانگیز، در درهی سیلیکون واقع در کالیفرنیا برای ماریسا افتاد. در ماه جولای سال 2012 ماریسا مدیرعامل کمپانی یاهو شد، کمپانیای که با کاهش قیمت سهام، اخراج کارمندان و مشکلات مالی زیادی درگیر بود و حتی امکان ورشکستگی آن در سال 2013 مایرفت تا جایی که کمپانیهای بزرگی مانند گوگل یا مایکروسافت در تلاش برای خرید سهام این شرکت بودند. یاهو برای خلاص شدن از این وضعیت بد اقتصادی در 5 سال اخیر 4 مدیرعامل استخدام کرده بود و ماریسا پنجمین کسی بود که مدیریت آن را به عهده میگرفت. بهعنوان یک مدیرعامل زن، مایر تصمیم گرفت که سیاست مدیر کمپانی هیولت پاکارد (Hewlett-packard)، کارلی فیورینا و همینطور مدیرعامل شرکت ای بای یا ایبَی (eBay)، مگ ویتمن را دنبال کند و این باعث شد افراد زیادی به آیندهی یاهو امیدوار شوند. او به کارمندان انگیزه میداد و از آنها میخواست تا ایدههای جدیدی بدهند و مشغول به تولید محصولات جدید شد. بعد از یک ماه نتایج بسیار شگفتانگیز بودند.
در ماه سپتامبر سال 2013، ماریسا مایر به مقام اول در لیست 40 رهبر تجاری زیر 40 سالهی دنیا، که توسط مجلهی فورچون به چاپ رسید راه یافت. همچنین عکسهای ماریسا در همین ماه برای مجلهی مشهور مد و فشن ووگ رفت و در این مجله به چاپ رسید. در عکسها او را در یک لباس آبیرنگ روی یک نیمکت نشان میداد و البته بحثهایی در مورد اینکه این عکسها مناسب برای یک مدیرعامل موفق هستند پیشآ مد.
در پایان سال 2013 سهام شرکت یاهو بسیار ارزشمند شد که برخلاف انتظار متخصصان اقتصادی این شرکت بود. در این سال کمپانی یاهو به سودآورترین شرکت در میان 500 شرکت برتر تبدیل شد و سودی معادل 75% به دست آورد و این به این معنی بود که از هر 5 میلیارد دلار درآمد این شرکت، 4 میلیارد دلار سود حساب میشد. ماریسا مایر برای کار 5 سالهاش در شرکت یاهو 120 میلیون دلار حقوق گرفت.
امروزه دارایی ماریسا مایر حدود 320 میلیون دلار تخمین زده میشود. نام او برای 6 سال متوالی (2008-2013) در لیست 50 زن قدرتمند آمریکا بود و اکنون بهعنوان یکی از قدرتمندترین زنان جوان دنیا بهحساب میآید.
زندگی شخصی
ماریسا مایر و همسرش زاخاری بوگو که یک سرمایهدار آمریکایی است در ماه سپتامبر سال 2012 صاحب اولین فرزندشان شدند و نام این پسربچه را مک آلیستر گذاشتند. در سپتامبر سال 2015 ماریسا در صفحهی شخصی خود در تامبلر اعلام کرد که بار دیگر باردار شده و این بار فرزندان او دوقلوهای همسان هستند و در ماه دسامبر به دنیا میآیند.
او نوشت: «ازآنجاییکه بارداری من بدون مشکل و سختی خاصی پیش مایرود و همچنین اکنون زمان مهمی برای پیشرفت کمپانی یاهو است، من قصد دارم که با نزدیک شدن به ماه دسامبر، مدتی را استراحت کنم و از راه دور اوضاع شرکت را کنترل کنم.»
مایر تصمیم داشت که مدتزمان کوتاهی را مرخصی بگیرد و این در حالی است که بعد از تولد اولین فرزند او، ماریسا فقط دو هفته از محیط کار خود دور بود و بهسرعت به محل کار خود بازگشت. او در سال 2013 تصمیم گرفت که مرخصی زایمان کارمندان کمپانی یاهو را از 8 هفته به 16 هفته افزایش دهد و حقوق زایمان آنها را نیز دو برابر کرد.
ماریسا در تامبلر خود نوشت: «در آینده، کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام دهم. هم برای یاهو و هم برای خانوادهام. هردو به تلاش و کار سخت من نیاز دارند تا بتوانم اولویتبندی آنها را بهدرستی رعایت کنم. با این وجود، هم خانواده و هم کارم برای من بسیار و هیجانانگیز هستند و آیندهی بسیار روشنی را برای هر دو میبینم.»
میتوانید یک سری هم به «معرفی خانم های موفق ایرانی در سراسر دنیا؛ پریسا تبریز» بزنید.
منبع: Biography، Successstory