کمال دهقانی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا اظهار داشت: در این بازدید معاونان سازمان انرژی اتمی، رییس و جمعی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و با تاثیرات فناوری هسته ای بر علوم پزشکی و پزشکی هستهای آشنا شدند.
وی افزود: سایت هسته ای تهران قدیمی ترین سایت در کشور است که بیشتر در زمینه پرتو درمانی فعال و تامین کننده مواد اولیه بسیاری از رادیوداروها و داروهای ضد سرطان است.
نماینده مردم تفت در مجلس ادامه داد: این سایت در جهت تولید رادیوداروها و داروهای مبارزه با سرطان فعالیت می کند و تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز این داروهاست.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: این سایت همچون گذشته با قدرت به فعالیت های خود ادامه می دهد و با توانایی تولید داروهای ضد سرطان، با داروهای مشابه خارجی رقابت میکند.
به گزارش ایرنا، راکتور تحقیقاتی تهران راکتوری با ظرفیت 5 مگاوات در سال 1967 توسط ایالات متحده آمریکا در مرکز تحقیقات اتمی تهران در دانشگاه تهران ساخته شد، هسته مرکزی این راکتور در عمق 8 متری استخری با ظرفیت 500 هزار لیتر که از آب آشامیدنی تهران تأمین میشود، قرار دارد.
در نوامبر 1967 یک شرکت آمریکایی 5.85 کیلوگرم اورانیوم 93 درصد را برای رآکتور فراهم آورد، در می1987 ایران قراردادی با آرژانتین برای تغییر هسته رآکتور در جهت تغییر سوخت آن از اورانیوم 93 درصد به اورانیوم 20 درصد غنی شده 235-U امضاء کرد، ارزش این قرارداد 5.5 میلیون دلار بود و پس از آن نیز آرژانیتن 115.8 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد برای ایران فراهم کرد.
سیام**9121 /1449