حسین پیرموذن در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در زمینه پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی، قرار بود بانکها 24 درصد مجموع پرداختیهای خود را به این بخش اختصاص دهند که در سال گذشته عملکرد بانکها نشان میدهد تقریبا این رقم تحقق یافته است.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اساسی در این توزیع اعتبارات، استانهای کمبرخوردار است که در این استانها بانکها بر مبنای منابع و مصارف خود تسهیلات پرداخت کردند که بر همین اساس سهمیه 24 درصدی رعایت نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل بیان کرد: در پرداخت این تسهیلات مهم استانهای کمبرخوردار هستند تا زمینه ایجاد فرصتهای اشتغال برای آنها فراهم آید.
پیرموذن گفت: امسال به دلیل مشکلاتی که بانکها دارند ما درخواست افزایش سرمایه بانکها را به همت بانک مرکزی ارائه کردیم تا سرمایه بانکها افزایش پیدا کند و امکان پرداخت تسهیلات بیشتر فراهم آید.
وی افزود: همچنان بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات با نرخ سود 18 درصد به بخش صنعت اصرار دارند؛ در حالی که اهالی صنعت و تولید با این نرخ سود قادر به ادامه فعالیت خود نبوده و به همین دلیل چندان از این تسهیلات استقبال نمیکنند.
پیرموذن در مورد پائین بودن کیفیت تولید محصولات داخلی نیز تصریح کرد: با توجه به اینکه ماشینآلات اغلب واحدهای تولیدی و صنعتی ما از رده خارج شده است و نیاز به بازنگری دارد به همین خاطر کیفیت تولید محصولات پائین آمده که قرار است در این زمینه راهبردی منطقی تعریف و در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: امسال قرار بود براساس قول وزیر صنعت و معدن بیش از هزار میلیارد تومان برای بازسازی ناوگان صنایع اختصاص یابد که متاسفانه در وضعیت فعلی و روند تحریمهای پیش آمده بعید به نظر میرسد بتوان ناوگان صنایع را نوسازی کرد.
پیرموذن اضافه کرد: در زمینه بستهبندی با مشکلات جدی روبرو هستیم؛ به طوری که در صادرات به کشورهای منطقه به ویژه قطر، امارات، روسیه و آذربایجان در بخش رقابتی باید صنایع بستهبندی و کیفیت تولید خود را ارتقا دهیم.