نزدیک نوروز بود و دغدغه خرید شب عید از یک طرف و ترافیک شهر هم از طرف دیگر. احمد در خودرویش مشغول رانندگی بود که ناگهان گرفتار یک تصادف شد همه چیزی در اندک ثانیه رخ داد و او توسط اورژانس به یک بیمارستان دولتی در شهر ری انتقال یافت. بعد از بستری در بیمارستان تیم پزشکی تشخیص به ضرورت جراحی برای زانوی احمد داد.
او راهی اتاق عمل شد و به گفته پزشکان پلاتین در زانویش کار گذاشتد. ولی ماجرا به همین جا ختم نشد و احمد روز به روز به درد و ورم زانویش اضافه شد. مشکلی که گلایههای احمد اثری در رفع آن توسط تیم پزشکی نداشت و سرانجام پس از بررسیها، تصمیم گرفتند بیمار را از بیمارستان ترخیص کنند. احمد به امید بهبودی به خانه رفت ولی آنقدر درد امانش را برید بود که دوباره به بیمارستان مراجعه کرد ولی چارهای برای درد او پیدا نشد به غیر از ضد درد....
سرنخ را خودم کشف کردم
احمد در مورد مشکل پیش آمده برای زانویش به خبرنگار فارس میگوید: بهمن ماه سال گذشته پس از یک تصادف رانندگی به بیمارستانی در شهر ری منتقل و در این بیمارستان بستری شدم بعد از 4 روز زانوی من که در این حادثه دچار آسیب شده بود جراحی شد و به گفته پزشکان پلاتین درون آن کار گذاشته شد، پس از آن زانویم به شدت ورم کرد و به گفته پرستاران آب آورده بود ولی پزشک معالجم 12 روز بر بالین من حاضر نشد و این در حالی بود که زانویم بیش از 900 سیسی آب آورده بود.
پس از اینکه مشکل برطرف نشد و مدام پزشکان اعلام میکردند که این آب جذب بدن میشود متاسفانه زانویم عفونت کرد و مجبور شدم 4 دوره 15 روزه در بیمارستان بستری شوم، پزشکان هیچ علت دقیقی برای این مساله اعلام نمیکردند و وضعیت من رو به وخامت بود تا اینکه روزی متوجه شدم از سمتی که زانویم عمل شده و عفونت از آن خارج میشود نخی بیرون زده که سریعا به درمانگاه محلمان مراجعه کردم و در آنجا پزشکان محل درمان را شکاف دادند و مشتی از گاز که از زمان عمل جراحی در زانویم جا مانده بود برداشتند.
متاسفانه این مساله علاوه بر خسارات مالی مشکل روحی و جسمی زیادی برایم ایجاد کرد و ا ز آنجایی که من سرپرست یک خانواده هستم تا مدت طولانی از کار بیکار شده و زمانی که از این مساله را به بیمارستانی که مورد جراحی قرار گرفته بودم اعلام کردم و نسبت به این مساله معترض بودم اهمیت ندادند.
با خاطیان برخورد میشود
محمد امین زارع، مدیرعامل این بیمارستان دولتی در شهر ری در مورد شکایت طرح شده توسط این بیمار اظهار داشت: خود بیمار نیز این مشکل را به ما اعلام کرد و عکسهایی را نیز برای ما فرستاد و ما این موضوع را با مسئولین اتاق عمل بررسی کردیم و برای ما جای تعجب دارد چرا که گاز مورد استفاده داخل اتاق عمل بدون خط بوده درحالی که گاز باید خطدار باشد.
وی با بیان اینکه نمیدانم چه مسیری در این زمینه طی شده است، گفت: شاید اشتباها این گاز به اتاق عمل فرستاده شده است. گازهای پانسمان خط دار دارای نواری که حاجب اشعه ایکس دارند در جراحیها استفاده میشوند و مزیت این گازها نسبت به گازهای بدون خط قابل تشخیص بودن آنها در تصویربرداری با اشعه ایکس است.در صورتی که حین عمل جراحی از وجود گازهای جراحی در داخل احشا بدن مخصوصا احشا شکمی تیم جراحی شک کنند می توان اقدام به تصویربرداری با اشعه ایکس کرد و آنها را در ناحیه قرار گیریشان شناسایی و خارج کرد. برای این بیمار نیز عکسبرداری از محل جراحی شده است ولی به دلیل اینکه گاز پانسمان بدون خط بوده احتمالا شناسایی صورت نگرفته است.
رئیس بیمارستان 7 تیر شهر ری خاطرنشان کرد: پیگیری این قضیه پیچیدگیهای خاص خود را دارد، البته زمانی که عفونت رخ میدهد همه به دنبال کانون عفونت هستند و این احتیاط بررسی میشود که مبادا استخوان عفونت کند، ولی اگر خطایی در این زمینه رخ داده باشد قطعا آن را پیگیری میکنیم، ولی هنوز در این زمینه به جمعبندی نرسیدهایم و در صورتی که قصوری رخ داده باشد به دلیل خسارت به بیمار و بیمارستان حتما برخورد صورت خواهد گرفت ولی ممکن است این مسئله مطرح باشد که بیمار پس از بیمارستان ما به پزشکان دیگری مراجعه کرده باشد لذا باید ابتدا به جمع بندی کامل برسیم و ثابت شود چگونه گاز بدون خط وارد اتاق عمل شده و مورد استفاده قرار گرفته است؟
خطاهایی کهجان میگیرد
خطاها و اشتباهات پزشکی هر ساله جان بسیاری را در جهان میگیرد هرچند که سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در مورد پیشگیری هرچه بیشتر این مسئله و برخورد جدی بارها تاکیدکرده ولی متاسفانه همچنان شاهد وقوع چنین حوادثی هستیم.
به گزارش فارس هرچند مشکل احمد به طور اتفاقی برطرف شد ولی ممکن بود این خطا ماهها و سالها او را درگیر سازد و بلای جانش شود. حال باید دید برخورد با خاطیان چگونه انجام خواهد شد و دلیل این بیاحتیاطی و بی دقتی برای او چه بوده است؟