به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا از ساینس دیلی، دررایانه های فعلی، دادهها در یک تراشه ذخیره میشوند و بهمنظور پردازش به تراشه دیگری ارسال میشوند و پس از پردازش نیز مجددا به تراشه حافظه ارسال میشوند تا در آنجا ذخیره شوند. این رفت و برگشت دادهها در ساختار داخلی رایانه موجب کاهش سرعت عملکرد رایانه ها میشود.
فناوری محققان آلمانی و سنگاپوری بر اساس ساختار تراشههای ReRAM توسعه یافته است. این تراشهها اطلاعات را با استفاده از میزان مقاومت الکتریکی ذخیره میکنند و امکان تغییر مقادیر ذخیره شده را با تغییر شدت جریان دارند و از آنجا که این دادهها از بین نمیروند، برخلاف حافظه های RAM موجود در بازار، حتی در صورت خاموش شدن هم اطلاعات موجود در تراشه پاک نمیشود.
گفته میشود این تراشهها که با عنوان memristore نیز شناخته میشوند، شباهت زیادی به نورونهای مغز انسان دارند. این تراشهها در مقایسه با فناوری های موجود سریعتر و کوچکتر هستند، قابلیت ذخیره حجم بیشتری از اطلاعات را دارند و مصرف انرژی آنها نیز بسیار کمتر است.
این تراشه جدید میتواند جایگزین پردازنده و حافظه در رایانه های فعلی شود و در نتیجه امکان ساخت رایانه های کوچکتر با مصرف کمتر را فراهم کند. همچنین از آنجاکه زمان انتقال داده ها بین واحدهای مختلف سیستم به صفر میرسد، تراشههای جدید سرعت بالاتری هم دارند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی کاشانی** انتشاردهنده: معصومه گلشن