دانشمندان انستیتو فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهان آکادمی علوم روسیه به سرپرستی دکتر رولیکا سالیوا توانستند از باکتری agro bacterium tumefaciens به عنوان تعمیمکننده فراگمنتهای این دو ویروس در DNA گوجه فرنگی استفاده کنند.
به گزارش ایسنا در آسیای میانه، این فرگمنتها حاوی ژنهای پروتئین ویروس ایدز و هپاتیت B هستند که گوجهفرنگی تولید شده با پرورش این پروتئینها و مصرف آن توسط انسان به ارگانیزم ساخت آنتی ویروس در بدن کمک میکند.
در آزمایشات صورت گرفته ارگانیزم موشهای آزمایشگاهی که با پودر این نوع گوجه تغذیه شدهاند، شروع به ساخت تعداد زیادی آنتیویروس کردهاند که بر روی سطح مخاطی که معمولا از آن طریق این ویروسها منتقل میشوند، ظاهر شدهاند.
گفتنی است: اگر واکسن گوجهفرنگی برای انسانها مؤثر واقع شود، به احتمال زیاد این محصول به صورت قرص به تولید انبوه خواهد رسید زیرا تعداد پروتئین به دست آمده از گوجه فرنگی تازه، قابل کنترل نیست.
از سوی دیگر مجله معتبر علمی «نیو ساینتیس» نیز با اشاره به تولید گوجه فرنگی اصلاح شده ژنتیکی در روسیه که حاوی واکسن خوردنی است، آورده است: این محصول جدید برای مبارزه با دو ویروس خطرناک ایدز و هپاتیت B بسیار مؤثر است.
گفتنی است: تا کنون هیچ یک از 90 واکسن تولید شده در درمان ایدز مؤثر نبوده است