به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، منابع خبری افغانستان به نقل از «قیام الدین کشاف» رئیس شورای علمای این کشور خبر دادند که در جلسه علما در کابل از دولت و طالبان خواسته شده است در آستانه عید قربان یک آتش بس دایمی را برقرار کنند که بتوان در نهایت به صلح رسید.
وی تصریح کرده است که علمای افغانستان پیشنهاد آتش بس دایمی را داده اند تا این آتش بس به آغاز گفت و گوهای مستقیم بین طالبان و دولت منتهی شود.
این درخواست علما در حالی مطرح شد که هفته گذشته اخباری مبنی بر انجام گفت و گوهایی مستقیم میان طالبان و آمریکا درمورد روند صلح در افغانستان منتشر شد و در واقع به انتظار طالبان برای مذاکره با آمریکا به شکلی تامین شده است.
در خرداد ماه گذشته نیز نزدیک به سه هزار تن از عالمان دینی افغانستان در همایش خود در شهر کابل ضمن اعلام فتوای جمعی مبنی بر حرام خواندن جنگ و درگیری و حملات انتحاری در افغانستان، خواهان اعلام آتش بس دو طرفه شدند که به دنبال آن رئیس جمهوری افغانستان از 27 ماه رمضان تا پنجم عید سعید فطر را آتش بس اعلام کرد طالبان نیز این اقدام را در سه روز تعطیلات عید فطر همراهی کرد.
اکرم خپلواک رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح و مشاور رئیس جمهوری افغانستان نیز در واکنش به تکرار درخواست علما برای آتش بس از آمادگی کامل دولت برای اعلام آتش بس در روزهای عید قربان خبر داد.
همچنین امروز یکشنبه رسانه های افغانستان از توزیع شب نامه ای با مهر جمعی از گروه طالبان خبر دادند که از اعلام آتش بس در روزهای عید قربان در شمال غرب افغانستان حمایت کرده است.
شب نامه طالبان در چند شهرستان استان هرات توزیع شده که منابع افغان گفته اند که مهر پای آن مربوط به مولوی «عبد الحکیم»، قاضی گروه طالبان در این منطقه است و شب نامه در حمایت از آتش بس شب گذشته بر دیوار چندین مسجد در چند شهرستان هرات نصب شده است.
سفیر غیر نظامی «ناتو» در افغانستان نیز سه روز پیش در سفری به استان پکتیا افغانستان ، آتش بس در عید قربان را خواسته مردم خوانده و گفته بود که به احتمال زیاد دولت آن را عملی خواهد کرد.
آتش بس عید فطر نشان داد که امکان توقف درگیری میان گروه طالبان و نیروهای دولتی افغانستان امری ناممکن نیست اما این آتش بس در حالی شکل گرفت که گروه دیگری بنام داعش در این کشور رخ نشان داده و به گفته منابع افغان مشغول سربازگیری از میان نیروهای طالبان است و در عمل با کارکرد فرامرزی داعش در افغانستان و داشتن حامیان آشکار و پنهان عربی و غربی ، برقراری امنیت و آرامش دایمی در افغانستان کمی دور از ذهن است.