به گزارش ایسنا، ابوذر ابراهیمی ترکمان - رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی - که یکشنبه 13 آبان در آئین افتتاح هشتمین کنگره بینالمللی انجمن ایرانشناسی اسپانیا در دانشگاه تهران صحبت میکرد، اظهار کرد: من به عنوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این نوید را میدهم که بتوانیم این میراث فرهنگی مشترک را احیاء کنیم، این نشستها زودگذرند اما احیای چنین مواریث مشترکی ارزشمند و ماندگار است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه روابط ماندگار فرهنگی بر ستون هنر و ادبیات استوار است، افزود:این یک فرصت مغتنم برای دو کشور است تا همین راه را برای رسیدن به نتیجهای مطلوب پیش بگیرند.
وی با بیان اینکه این بورسیه با همکاری دانشگاه تهران به این دانشجویان و پژوهشگران ارائه میشود، افزود: اسپانیا به تقویت کرسیهای ایرانشناسی پرداخته و برای تقویت و گسترش آنها تلاش کرده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تاکید بر اینکه این سازمان نسبت به احیای آثار مشترک ایران و اسپانیا همکاری کرده و در آینده نزدیک بورسیهای برای پژوهشگران اسپانیایی ایرانشناسی داده میشود، افزود: شناخت مقدمه معرفت بوده و معرفت مقدمه عمل است. اگر ایرانشناسی در تمام جنبهها اتفاق بیفتد، شناخت علمی از ایران پدیدار میشود که عامل تعاملات در زمینههای مختلف است.
وی با تاکید بر اینکه نباید تلاشهای ایرانشناسان که این تعاملات را بنا کردهاند، نادیده گرفته شود، ادامه داد: از طریق گسترش تعاملات میتوان به گسترش فرهنگ و سایر حوزههای تمدنی دو ملت کمک کرد.
او با اشاره به اینکه ایران شناسی سنتی دیرینه در دانشگاههای اسپانیا است، گفت: در دوره معاصر و از بین کشورهای اروپایی کشور اسپانیا همواره نگاهی معتدل به ایران داشته است.
به اعتقاد وی شناخت زمانی کامل میشود که همهی جنبههای یک موضوع به یک اندازه حائز اهمیت باشد و تحلیل و شناخت صحیحتری صورت بگیرد.
ابراهیمی ترکمان با بیان اینکه در حال حاضر پس از شناختهای نقطهای نیاز به شناخت همه جانبه ایران وجود دارد، گفت: تصمیماتی که آمریکا درباره ایران اتخاذ کرده، نتیجهی شناخت نقطهای و به دور از واقعیت است.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان در کنار تمام موهبتها از این مسئله بیبهره بودهاند که زبانشناسان خارجی ایران را به صورت همه جانبه تحلیل و بررسی کنند، افزود: همواره ایرانشناسی در یک موضوع خاصی مورد توجه قرار گرفته و نگاه ایرانشناسان نیز بر همان نقطه معطوف شده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کرد: در اروپا عمده شناخت از ایران و اسلام شیعی از طریق ایرانشناسان و شرق شناسان شکل گرفته و به دانشگاه های اروپا و آمریکا راه یافته است.
این عضوشورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه دروازه ورود به تمدن ایرانی زبان و ادبیات پارسی است، افزود: از یک سو روابط دیرینهای در خصوص ایران و اسپانیا وجود دارد و از سوی دیگر حضور 800 ساله اسلام در اسپانیا و حضور دانشمندان مسلمان بر فرهنگ پذیری مردم اسپانیا دلالت دارد و این کشور این دوره را عصر طلایی تمدن کشور خود میداند.
با پایان صحبتهای ترکمان، محمود نیلی احمدآبادی - رییس دانشگاه تهران - نیز از آمادگی این دانشگاه برای اعطای بورسیههایی برای اختیار دانشجویان برجسته ایران شناسی اسپانیا خبر داد و گفت: ما به عنوان دانشگاه تهران این آمادگی را داریم که با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بورسیههایی را در اختیار این دانشجویان قرار بدهیم تا از این طریق بتوانیم زمینه مطالعات ایران و اسپانیا و همچنین شناخت کشور توسط محققین اسپانیا فراهم کنیم، چون محققان به دلیل نفوذی که در جوامع دارند میتوانند در بلندمدت تاثیرگذاری بیشتری در تعاملات بین کشورها ایجاد کنند.