بسیاری از غذاها به خاطر طبیعت گرمی که دارند، در فصل زمستان طبخ می شوند. آش از غذاهای ایرانی است که به خاطر وجود سبزیجات سرشار از ویتامین است و از موادی با طبیعت گرم تهیه شده است. آش لبو به خاطر وجود لبو، آش کلم به خاطر وجود کلم، آش شلغم به خاطر وجود شلغم و… سرشار از ویتامین است. در این مطلب طرز تهیه آش گشنیز را به شما آموزش می دهیم.
گشنیز از سبزی های معطر و خوشمزه است که اگر به صورت تازه تهیه و استفاده شود، تقریبا در بو و مزه بی رقیب می ماند. شاید خوردن این سبزی به تنهایی آن چنان ایده آل به نظر نرسد اما در سوپ و آش طعمی فوق العاده ایجاد می کند.
مواد لازم
- گشنیز: یک دسته
- برنج: نصف پیمانه
- نخود و لوبیا: یک پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
- پیاز متوسط: 2 عدد
- گوشت چرخ کرده: 200 گرم
طرز تهیه آش گشنیز
در مرحله ابتدایی پخت آش گشنیز پیاز ها را به صورت خلالی برش دهید.
مقداری روغن در داخل قابلمه ریخته و منتظر بمانید روغن نسبتا داغ شود. در ادامه پیازهای خلال شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید از حجم آن ها کم شود و به شکل طلایی درآیند.
زردچوبه را به پیاز طلایی شده اضافه کنید و کمی هم پیاز را با زردچوبه تفت دهید. آن گاه حبوباتی را که از شب قبل خیس کرده اید(البته به جز عدس) به پیاز اضافه کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه آش گشنیز, برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. حالا روی مواد آب بریزید و اجازه دهید تا حبوبات نیم پز شوند.
در مرحله بعدی عدس را به آن اضافه کنید. منتظر بمانید تا مواد کاملا بجوشد و بپزد. پیاز دیگر را رنده کنید و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. در ادامه نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. حالا همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید و گوشت را خوب ورز دهید. گلوله های کوچکی از مایه گوشتی تهیه بفرمایید. گلوله ها را درون روغن سرخ کنید. وقتی که حبوبات پخته شد، گشنیز را بشویید و خرد کنید و به همراه گوشت های سرخ شده به مجموعه مواد در حال جوش اضافه کنید. در آخر نیز نمک و فلفل را به مجموعه مواد اضافه کنید.
اگر دوست داشته باشید می توانید مقداری آبلیمو نیز به این آش اضافه کنید.
در این مطلب با دستور تهیه آش خوشبوی گشنیز آشنا شدید. امیدواریم این آشنایی سبب انگیزه لازم برای طبخ و تجربه این آش خوشمزه باشد. در صورت تمایل می توانید از انواع آش و سوپ خوشمزه در سایت دیدن بفرمایید.