یک شرکت داروسازی هندی در حال توسعه دارویی ضدایدز برای کودکان است.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، سالیانه 80 هزار نوزاد و کودک نوپا بر اثر ابتلا به بیماری "ایدز" جان خود را از دست میدهند که بخشی از علت این مرگ و میر به دشواری تهیه دارو برمیگردد.
از سوی دیگر، خوردن قرص و شربتی که مزه نامطبوعی دارد، برای این کودکان بیمار بسیار دشوار است.
در این راستا شرکت داروسازی "سیپلا" (Cipla) راه حلی برای این موضوع پیدا کرده و در حال معرفی یک دارو جدید ضد ایدز است.
شرکت داروسازی سیپلا در ساخت این دارو از طعم توت فرنگی استفاده کرده که مصرف آن برای کودک راحتتر شود.
از آنجا که این دارو به حالت کپسول تولید شده، والدین کودک میتوانند محتویات پودری داخل کپسول را در غذا و یا نوشیدنی کودک بریزند تا بیمار آن را مصرف کند.
در تولید این دارو که "کوآدریمون" (Quadrimune) نام دارد، از 4 داروی ضد ویروس "اچآیوی" (HIV) به کار گرفته شده است و نگهداری آن نیاز به یخچال ندارد.
این مسئله در آفریقا که هوا گرم است و غالبا برق مشکل دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی دیگر آفریقا از جمله کشورهایی است که تعداد افراد مبتلا به ایدز زیادی دارد.
نکته مهم این داروی اررزشمند این است که قیمت ارزانی هم دارد و برای یک کودک با وزن 10 تا 14 کیلوگرم، روزانه کمتر از یک دلار هزینه برمیدارد. این میزان برای نوزادان هم حدود 50 سنت در روز است. البته شاید این مبلغ برای بسیاری از خانوادهها سنگین باشد، ولی طراحی قرص به نحوی است که بلع آن آسان است و جان هزاران نفر را نجات میدهد.
سازمان غذا و دارو آمریکا در حال بررسی قرص "کوآدریمون" است و احتمالا در سال 2020 میلادی این دارو را تایید کند.
به راحتی میتوان پیشبینی کرد که این تاییده میتواند یک گام اساسی برای توزیع گستردهتر دارو باشد.
مگر در مواردی که یک درمان قطعی برای ایدز ابداع شود. داروهای مانند "کوآدریمون" میتوانند برای توقف شیوع ویروس از اهمیتی حیاتی برخوردار باشند.