مهدی تمیزی - یکی از اعضای تیم طراح ماسک و مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان - در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این خبر، درباره این اقدام توضیح میدهد: به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، برخی اقدامات اجرایی توسط هنرمندان در حوزههای مختلفِ ادبیات، سینما یا موسیقی و تجسمی، با هدف ثبت در تاریخ و کمک به شرایط حاکم در جامعه انجام شد. متولیان شهری اصفهان نیز در طرحی جدید قصد دارند در روز پرستار از کادر درمانی کشور و البته دنیا تقدیر کنند.
او با بیان اینکه شهرداری اصفهان در کنار خدمات بهسازی برای شهروندان اصفهان به تازگی طرحی هنرمندانه را اجرا کرده که به نوعی میتوان از آن به عنوان یک اثر در حوزه صنایع خلاق و صنایع دستی نام برد، اظهار میکند: این اثر از یک سو برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا مفید خواهد بود و از سوی دیگر به ترویج یکی از صنایع دستی نامدار اصفهان در دنیا نیز کمک میکند.
تمیزی با اشاره به اینکه ماسک تهیهشده توسط گروه هنری اصفهان با پارچه قلمکار است و با یک مُهر ویژه قلمکاری شده، میافزاید: مُهر تهیهشده برگرفته از نشان اصفهان «برج قوس» است که تصویر آن نیز بر سردر بازار قیصریه میدان نقش جهان نقش بسته است.
او با بیان اینکه این اثر هنری توسط یک کارگروه در حوزه مد و لباس به سرپرستی دلارا خدایی و با اجرای معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان طراحی و اجرا شده و در سطح ملی و بینالمللی توزیع میشود، میگوید: همزمان با روز پرستار - 23 اردیبهشت – طرح اصلی رونمایی و به صورت نمادین بخش زیادی از آن به جامعه پزشکی و پرستاری در بیمارستانهای اصفهان اهدا میشود.
به گفته مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان، بخشی از ماسکهای تهیهشده نیز به 13 شهرِ خواهرخوانده اصفهان مانند «شیان» در چین، «کوالالامپور» و «فرایبورگ» در آلمان فرستاده میشود. همچنین بر اساس برنامهریزیهای انجامشده و درصورت امکان، تعدادی از ماسکهای طراحیشده به چند نقطه فرهنگی دنیا مانند سازمان ملل و وزارت بهداشت جهانی ارسال میشود.