ماهان شبکه ایرانیان

عفونت ویروس اچ.پی.وی (۲)

بخش دوم- عفونت HPV (عفونت پاپیلومای انسانی) شایع‌ترین بیماری آمیزشی است که بیشتر افراد از ابتلا به این عفونت آگاه نمی‌باشند و به این ترتیب باعث اشاعه عفونت به افراد مورد آمیزش خود می‌شوند.

عفونت ویروس اچ.پی.وی (2)

 

پیشگیری

 قبل از شناخت عامل ایجادکننده این عفونت و سرطان گردن رحم (ویروس HPV)، پیشگیری از سرطان گردن رحم به وسیله انجام تست پاپ‌اسمیر امکان‌پذیر بوده که در حقیقت پیشگیری ثانویه با تشخیص مراحل اولیه بیماری و ریشه‌کن کردن ضایعات قبل از سرطانی است.

در این روش که یک روش سلول‌برداری مخاط گردن رحم می‌باشد، تغییرات سلولی قبل از سرطان مهاجم تشخیص داده می‌شود. ولی این تست 30-20 درصد منفی کاذب دارد یعنی ممکن است در یک نمونه حدود 30- 20 درصد بیماری را کشف ننماید و تکرار آن موارد منفی کاذب را کم می‌نماید.

به این جهت توجیه می‌شود که این تست بعد از ازدواج هر سال تا سه سال متوالی انجام شود و در صورت منفی بودن تست (طبیعی بودن آن) فواصل به 3- 2 سال یکبار افزایش داده شود. به این ترتیب با توجه به این اینکه زمان لازم برای تبدیل تغییرات قبل از سرطان به سرطان مهاجم در گردن رحم حدود 10 سال است. انجام این تست با این جدول زمانی باعث تشخیص بیماری در مراحل اولیه و ریشه‌کن کردن آن می‌شود.

این روش غربالگری در کشورهای پیشرفته باعث شده است که 75 درصد خطر سرطان گردن رحم کاهش یابد ولی در کشورهای در حال توسعه به دلیل عدم آگاهی از این روش پیشگیری یعنی تشخیص مراحل اولیه از طریق غربالگری خیلی مؤثر نبوده است و در حال حاضر 80 درصد مرگ ومیر ناشی از سرطان گردن رحم در کشورهای در حال توسعه حادث می‌گردد.

در سال‌های اخیر با وجودی که تغییراتی در روش پاپ اسمیر به صورت انجام پاپ اسمیر به روش بررسی سلول‌های شناور (در مایع LBC) نیز معرفی گردید ولی این روش هم نتوانست در کشورهای در حال توسعه، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان گردن رحم کم نماید.

بعد از شناخت HPV در خلال دهه‌های گذشته به عنوان عامل ایجادکننده سرطان گردن رحم از تست تشخیصی DNA ویروس در ترشحات آن استفاده شد، اگرچه این تست حساسیت خاصی دارد، چون در افراد سالم خصوصاً جوان‌ها بدون وجود بیماری می‌تواند این تست مثبت باشد و ویژگی‌های خاصی نداشت این تست هم بعنوان تشخیص ضایعات قبل از سرطانی به تنهایی ارزشمند نبوده، مگر اینکه به همراه پاپ اسمیر انجام می‌گیرد.

ویروس HPV اولین بار توسط پروفسور Harald zur Hausen از هایدلبرگ آلمان به عنوان عامل سرطان گردن رحم شناخته شد و برای پیشگیری اولیه سرطان گردن رحم در جهت تهیه واکسن HPV برآمد، در سال 1990 از ذرات بدون بیماری ویروس که نقش عفونی یا سرطانی ندارد توانست واکسن HPV را تهیه نماید، این واکسن سطح آنتی‌بادی قابل توجهی بر علیه ویروس HPV ایجاد می‌نماید. اثربخشی آن در پیشگیری از سرطان حدود 90 درصد می‌باشد.

واکسن ضدسرطان گردن رحم

واکسن‌های ضدسرطان گردن رحم شامل نوع چهارگانه است که بر علیه ویروس شماره 16 و 18 و 6 و 11 ساخته شده و نه تنها پیشگیری از سرطان گردن رحم بلکه پیشگیری از زگیل‌های تناسلی نیز می‌نماید و دیگری واکسن دوگانه است که تنها بر علیه ویروس HPV شماره 16 و 18 ساخته شده است.

واکسن ضد سرطان گردن رحم به دختران توصیه می‌شود که در سنین قبل از ازدواج یعنی 26– 9 سالگی تزریق شود. معمولاً شامل سه تزریق است که در مورد واکسن چهارگانه دومین تزریق در فاصله دو ماه بعد از تزریق اول و سومی 6 ماه بعد از تزریق اول انجام می‌شود.

در بعضی از کشورهای پیشرفته از جمله کشور استرالیا تزریق این واکسن به پسرها در همین سنین یعنی26– 9 برای پیشگیری از این عفونت و اشاعه آن توصیه می‌شود. این واکسن کاملاً بدون خطر است و ایجاد بیماری و یا سرطان نمی‌نماید، اما صلاح است که بعد از تزریق واکسن پیشگیری ثانویه با روش پاپ اسمیر مطابق برنامه قبل انجام شود.

 

 

برای خواندن بخش اول- عفونت ویروس اچ.پی.وی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی