ماهان شبکه ایرانیان

یک استاد زمین‌شناسی: احتمال وقوع پس‌ لرزه تا چند ماه در مناطق زلزله زده خوزستان

ساعت ۷:۳۲ صبح امروز پنجشنبه ۱۵ آذر، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر و با فاصله‌ای حدود ۲۰ دقیقه و این بار با قدرت ۴.۸ ریشتر، هفتکل و مسجد سلیمان در استان خوزستان را لرزاند.

یک استاد زمین‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: لرزه اصلی 5.6 ریشتر بوده و تخلیه انرژی زمین صورت گرفته و احتمال لرزه بزرگتر از این مقیاس بعید است.
 
به گزارش تسنیم، ساعت 7:32 صبح امروز پنجشنبه 15 آذر، زلزله‌ای به بزرگی 5.6 ریشتر و با فاصله‌ای حدود 20 دقیقه و این بار با قدرت 4.8 ریشتر، هفتکل و مسجد سلیمان در استان خوزستان را لرزاند.
 
پس از وقوع زلزله نخست، 12 پس‌لرزه با قدرت‌هایی بین 3.2 تا 3.5 ریشتر بخش‌هایی از این مناطق را لرزاند. 
 
طبق معمول، تعدد وقوع زلزله و پس‌لرزه‌ها این نگرانی‌ را بین مردم ایجاد کرد که آیا باید منتظر زلزله شدیدتری باشند؟
 

گسل لهبری کانون زلزله امروز خوزستان بود

 
عباس چرچی استاد زمین‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اهواز، درباره وضعیت کانون وقوع این زلزله‌ها از نظر زمین‌شناسی گفت: زلزله امروز خوزستان در منطقه گُلگیر رخ داده است. بخش گلگیر و مسجد سلیمان از لحاظ زمین‌شناسی روی پهنه گسلی قرار دارند.
 
وی افزود: این منطقه روی گسل رامهرمز (لهبری) در غرب و در بخش شرقی به سمت کوه‌های آسماری روی گسل مسجد سلیمان قرار گرفته که این گسل تا ایلام امتداد دارد. زلزله‌های امروز به خاطر فعالیت این پهنه گسلی بوده است.
 
این استاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این دو گسل هم‌خانواده بوده و به موازات هم فعالیت می‌کنند و عموماً هر چه ارتفاع بیشتر و منطقه کوهستانی باشد، زمینه برای تخلیه انرژی زمین بیشتر است.
 

زلزله اصلی، همان 5.6 ریشتری بود؛ احتمال وقوع پس‌لرزه تا چند ماه آینده

 
رئیس دانشکده زمین‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: زلزله اصلی در حقیقت همان 5.6 بوده است و بعید است زلزله بیشتر از این مقدار داشته باشیم و تخلیه اصلی انرژی صورت گرفته است ولی ممکن است حتی تا چندماه پس‌لرزه داشته باشیم.
 
وی تصریح کرد: مردم نگران نباشند، این پس‌لرزه‌ها خیلی بعید است از لرزه اصلی بزرگتر باشند و حتماً زیر 5.6 ریشتر خواهند بود. این پس‌لرزه‌ها به نوعی پیام مثبتی است که انرژی درونی زمین در حال تخلیه است و لرزه اصلی و بزرگتر نخواهیم داشت.
 

احتمال فعالیت گسل در ارتفاعات بیشتر است

 
این استاد دانشگاه گفت: این پهنه گسلی تا ایذه و ایلام  امتداد دارد و پس‌لرزه‌ها در آن مناطق هم احساس می‌شود. لازم است با توجه به تداوم این پس لرزه‌ها نسبت به ایمن‌سازی منازل دقت شود و همچنین در کل با توجه به فعالیت گسلی از این مناطق باید به سمت ایمن‌سازی سازه‌ها به‌ویژه منازل برویم.
 
چرچی گفت: در خوزستان هر چه به سمت شرق، شمال شرق و جنوب شرق حرکت کنیم به واسطه ارتفاع بالا و فعالیت کوه‌زایی که نشان می‌دهد گسل به سمت بالا آمده است، فعالیت گسلی و احتمال زلزله بیشتر است ولی در گسل اهواز به دلیل وسعت دشت و ضخامت رسوبات احتمال ضعیف است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی