ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

جهانگیری: خاموشی‌ها اثر تحریم است! / روایت جانشین سازمان اطلاعات سپاه از یک نظرسنجی مهم

دولت پزشکیان باید مراقب "دوستانِ نادان" باشد زیرا این نادان‌دوستان با جنجال‌هایی که به اسم هواداری از دولت می‌آفرینند؛ تهدیدات بزرگی را متوجه پیشرفت دولت خواهند کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"دوستانِ نادان" دولت پزشکیان

جهانگیری: خاموشی‌ها اثر تحریم است! / روایت جانشین سازمان اطلاعات سپاه از یک نظرسنجی مهم

اسماعیل گرامی‌مقدم، از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره دولت پزشکیان اظهار کرده است: 18 استانداری در حقیقت اختصاص و یا گرایش به قوه مقننه و رییس قوه مقننه دارد اما باز هم برخی سیری ناپذیرند و به دنبال شرکت‌ها هستند و از این وفاق سوءاستفاده می‌کنند و اجازه نمی‌دهند رییس‌جمهور کار کند و توقع آن‌ها هم توقع به جایی نیست.

او می‌افزاید: قطعا زیاده‌خواهی این‌ها به نفع کشور نخواهد بود و باید بدانند که مسئولیت هر خرابی دیگر بر عهده رییس‌جمهور نخواهد بود بلکه بر عهده جناحی است که بیشتر مسئولیت‌ها را برعهده دارد.

گرامی‌مقدم گفته است: الان هم در دوره آقای پزشکیان بیشترین پست‌ها در اختیار اصولگرایان است و آنها باید پاسخ ناترازی‌ها، ناهنجاری‌ها و موانعی که وجود دارد را بدهند.[1]

*این اظهارات اگرچه از جانب یک رجل سیاسی ایراد شده‌اند اما در مرحله‌ای ماقبل منطق و ساده‌لوحی قرار دارند.

سطح نازل این اظهارات نیز از آنروست که دو گزینه عقلانیت و مطالعه سال‌هاست در اردوگاه اصلاحات به حاشیه رانده شده است.

گرامی‌مقدم حتی از همین فهم ساده هم عاجز است که رئیس‌جمهور همانطور که از نامش هم پیداست ریاستی دارد که متضمن مسئولیت است و از طرفی قدرت رئیس‌جمهور نیز در حدی است که کسی را یارای مسلوب‌الید کردن او نیست. بدین‌قرار که هیچ رئیس‌جمهوری نمی‌تواند بگوید من مسئولیتی نداشتم!

جالب است که برخی اصلاح‌طلبان پیش از این و در ایام برجام روحانی هم حاضر به پذیرش مسئولیت برجام از سوی دولت وقت و خودشان نبودند و اینطور عنوان می‌کردند که مسئول برجام؛ رهبری است.

در کنار این معنا البته برخی چپ‌ها نیز طوری از دولت حرف می‌زنند که انگار رئیس‌جمهور پزشکیان صغیر است و یا تحت فشار این و آن کابینه‌اش را چینش کرده است. در این فضا البته کین‌توزی این "برخی" علیه کارآمدی قالیباف نیز مزید بر علت شده است تا داستان‌سرایی‌های جدیدتری به بهانه وفاق سر هم کنند.

پیش از این، جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات نیز در اظهاراتی گفته بود که برخی کارگزاران پزشکیان قصد دارند دولت او را زمینگیر کنند! [2]

این در حالی است که اول دکتر پزشکیان به لحاظ شخصیتی و سوابقی که از خود نشان داده هرگز چنین نیست و کسی نمی‌تواند چیزی را به او دیکته کند. و ثانیا ساز و کار ریاست‌جمهوری در ایران و اقلیم سیاسی نظام جمهوری اسلامی به گونه‌ای است که چنین حرف‌هایی اساسا محلی از اعراب ندارد.

در واقع؛ ساختار و ساز و کار سیاسی و قانونی در ایران اسلوبی دارد که چنین فرضیات کودکانه‌ای امکان وقوع ندارد و رئیس‌جمهوری که در ایران انتخاب می‌شود؛ مادام که بخواهد در عرصه قدرت می‌ماند و می‌تواند با هر کژ تابی علیه خود نیز برخورد کند.

فی‌الجمله اینکه تمام مسئولیت رخدادهای اجرایی کشور طی 4 سال پیش رو با شخص آقای دکتر پزشکیان است و او خود بهتر از همه به این حقیقت واقف است.

چاپلوسی و بی‌منطقیِ نادان دوستان؛ آفاتی است که می‌تواند در پوشش ژست حمایت از دولت؛ موجب کندی در پیشرفت امور شود.

***

جهانگیری: خاموشی‌ها اثر تحریم است!

جهانگیری: خاموشی‌ها اثر تحریم است! / روایت جانشین سازمان اطلاعات سپاه از یک نظرسنجی مهم

اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت روحانی و تئوریسین "ایران در شرایط ته درّه قرار دارد"؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرآنلاین گفته است:

"ما باید مسائل کشور را حل کنیم. 14-15 سال است که گرفتار تحریم‌های مختلفیم که همه زندگی مردم ایران را تحت‌تاثیر قرار داده ‌است. ما نمی‌توانیم بگوییم که چون مقاومت می‌کنیم، این شرایط می‌تواند ادامه پیدا کند، نتیجه‌ این شرایط همین قطعی‌ برق می‌شود. شرایط فعلی‌مان در برق و گاز و ناترازی‌هایمان در انرژی یکی از تبعات و دستاوردهای این تحریم است. به مردم ایران ظلم کردند. ما به‌عنوان مسئولین کشور و سایر مسئولین نباید خواب راحت داشته ‌باشیم وقتی می‌بینیم که تحریم جلوی مردم است."[3]

*طبعا اگر ماجرای قطعی برق نبود؛ طبعا کسی مثل جهانگیری مقولاتی مثل آلودگی هوا، کم‌بارشی و ترافیک خیابان‌ها را بهانه می‌کرد تا از اثرگذاری تحریم‌ها بسراید!

کما اینکه پیش از او و در دوران روحانی که شاهد خاموشی برق نبودیم؛ محمود سریع‌القلم(فردی که گفته می‌شود مشاور روحانی بوده) همین قبیل حرف‌ها را می‌زد تا مدعی اثر تحریم شود.

آقای جهانگیری اگرچه معاون اول یک دولت بوده اما گویا نمی‌داند که انرژی و سوخت ایران اساسا متأثر از تحریم نیست و ایران حتی با قدیمی‌ترین تجهیزات نیروگاهی و پالایشگاهی نیز قادر به تأمین انرژی خود خواهد بود. (بحث فناوری‌های نوین پالایشگاهی و نیروگاهی اگر هم در ابعادی شامل تحریم باشد نمی‌تواند به توان تأمین ایران ضربه بزند)

قضایای چند سال اخیر نیز به دلیل بی‌درایتی و ناکارآمدی مدیران در 2 دولت روحانی و تداوم آن به وقوع پیوسته است و هیچ ربط وثیقی به دولت تازه کار پزشکیان یا ماجرای تحریم‌ها ندارد.

جالب است که انتظار عقلانی آن بود که امثال جهانگیری که دستی بر اجرائیات کشور داشته‌اند و در جریان کم‌اثر شدن تحریم‌ها بوسیله توانمندی و درایت ایرانی‌ها هستند؛ از مثبتات کشور بگویند لکن می‌بینیم که امثال او بر همان سیاق گفتمان "ته درّه" در حرکت‌اند و نه تنها حرام شرعی می‌دانند که از کشور تعریف کنند بلکه دروغ هم می‌گویند و انرژی و سوختی که از درون خاک خودمان می‌جوشد را هم به تحریم ربط می‌دهند!

جهانگیری البته سابقه کذب گویی هم دارد!

او پیش از این سخنانی علیه قالیباف گفته بود که نتوانست هیچیک را اثبات کند و در دادگاه به جریمه محکوم شد. [4]

به نظر می‌رسد اعاظم اصلاحات باید فکری برای بلیّه حرف‌های سبک و البته دروغگویی برخی رجال خود بکنند تا بیش از این شاهد بی‌حیثیت شدن و حرف‌های سبک نباشند.

***

روایت جانشین سازمان اطلاعات سپاه از یک نظرسنجی مهم

جهانگیری: خاموشی‌ها اثر تحریم است! / روایت جانشین سازمان اطلاعات سپاه از یک نظرسنجی مهم

سردار مهدی سیّاری، جانشین سازمان اطلاعات سپاه طی سخنانی در مراسم معارفه معاونت اطلاعات سپاه قزوین با اشاره به براوردهای اندیشکده‌های امنیتی اسرائیل گفته است: صهیونیست‌ها می‌گویند خروجی سه اقدام نظامی، امنیتی و سایبری باید منجر به بی ثباتی و ناامنی و اغتشاش در داخل جمهوری اسلامی شود، بنابراین آنها معتقدند اگر خروجی این سه مولفه منجربه بی ثباتی در داخل نشود، اقدام نظامی و امنیتی و سایبری نمی تواند کاری از پیش ببرد.

به گزارش مشرق، او همچنین تصریح می‌کند: دشمن قدرت جمهوری اسلامی را در دین‌مداری مردم می داند و بر خلاف تصویرسازی‌ها؛ بر اساس بیانات رهبر انقلاب و نظرسنجی‌هایی که انجام شد، در این زمینه رشد داشتیم و دشمن نتوانسته اقدامی کند.

سردار سیاری گفته است:

"طبق یکی از نظرسنجی‌ها از سوی یک موسسه معتبر، بین 65 تا 68 درصد مردم اعلام کردند که پاسخ رژیم صهیونیستی باید داده شود ولو اینکه جنگ شود".[5]

*افشای نتایج نظرسنجی معتبر مذکور از سوی یک مقام بلندپایه امنیتی ایران که در مقطع فعلی صورت گرفت به معنای قدرت‌سازی و ایجاد تغییر در معادلات دشمن خارجی است.

صد البته و در وادی استمزاج که غیر از نظرسنجی است هم چنین همدلی و غضب ملی علیه اسرائیل آشکار بود.

چه اینکه اکثریت ایرانی را باید با توجه به تاریخ و رفتارهایشان شناخت نه اینکه برای شناخت صرفا به یک مطالعه سطحی در فضای مجازی و تماشای چند کلیپ مشغول شد!

ایرانی‌ها مردمی غیور هستند که در رفتارهای جمعی بصورت خودکار و فوری؛ اتحاد بیشتری پیدا می‌کنند، ایرانی‌ها در هنگام حضور یک حاکم مقتدر هرگز زور و تحمیل جنگ را تحمل نمی‌کنند و آنها علیرغم برخی اعتراضات لسانی اما در مکنون خودشان؛ قضات بسیار خوب و عادلی درباره حکومت و حاکمانشان هستند.

آنچه که رژیم موقت صهیونیستی را در مواجهه با ایران در معرض انحلال و دریافت سیلی‌های بزرگ قرار می‌دهد نیز همین خصائل ایرانی‌هاست.

ایران حریفی نیست که اسرائیل بتواند با آن بزن و در رو کند یا اینکه مردم ایران را از چند موشک و نشان دادن دندان و عربده بترساند.

جالب است که براورد آماری سردار سیّاری نیز نشان می‌دهد که سرویس‌های امنیتی و نظامی کشورمان دارای تحلیل‌های دقیقی نسبت به وضعیت افکار عمومی و شناخت مردم هستند و همین تحلیل‌های دقیق آنها را در نقاط کانونی نبرد با دشمن به موقعیت تفوّق و تعیین‌کنندگی رسانده است.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1572581

2_ mshrgh.ir/1672207

3_ khabaronline.ir/xmZZr

4_ isna.ir/xdPZhx

5_ mshrgh.ir/1673078

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان