کمتوجهی به بهداشت به هنگام عرق کردن میتواند پوست شما را با عفونت همراه کند. توصیههای کارشناسی پیش رو میتوانند به شما در داشتن پوستی سالم کمک کنند.
شما قطعاً برای سلامت بدنی خود به باشگاه بدنسازی میروید و سلامت بدنی میتواند انگیزهی خوبی برای شروع ورزش باشد؛ اما میدانید که چه عاملی مانع از سلامت بدنی شما میشود؟ یک عفونت قارچی، یا تغییر رنگ ناخنهای پا و یا یک زخمی عفونی. به شما قول میدهیم که با داشتن چنین عفونتهایی توجه هیچکس را جلب نخواهید کرد.
راز سلامت و مراقبت از پوست در برابر میکروبها در باشگاه بدنسازی و یا استخرها، توجه به مسائل بهداشتی و نظافت است. بنیتا توصیههایی را برای شما گردآوری کرده تا با استفاده از این توصیهها بهداشت خود را حفظ کرده و از پوست خود در برابر عفونتهای کریه نظیر اگزما و خارش مراقبت کنید.
1. وسایل ورزشی را قبل از استفاده تمیز نمیکنید
کارکنان باشگاه بدنسازی بهطور مرتب تجهیزات ورزشی را ضدعفونی میکنند، اما تحقیقات نشان میدهد که این کار هم ممکن است کافی نباشد. میگل سانچز، متخصص امراض پوستی در مدرسهی پزشکی انواییو (NYU) میگوید مطالعات ثابت کرده است که ویروسهایی نظیر ویروسهای سرماخوردگی میتوانند بر روی این سطوح زنده باقی بمانند، هرچند سطح تجهیزات ورزشی از قبل هم تمیز شده باشد. به گفتهی او دستگیرهها و صندلیهای وسایل ورزشی میتوانند بزرگترین منبع میکروبها در باشگاه باشند. اگر این موارد همچنان شما را برای تمیز کردن دستگاهها و وسایل ورزشی قبل از تمرین ترغیب نکرده است باید به شما بگوییم که میکروبهای موجود در این سطوح میتوانند موجب درآمدن زگیل و جذب باکتری ایکولای از سوی شما شوند.
راهحل: حتی اگر باشگاه شما دارای افراد مشخصی برای تمیز کردن وسایل ورزشی است، از یک اسپری ضد باکتری بهمنظور ضدعفونی کردن وسایل قبل از لمس آنها استفاده کنید. اگر با دستگاههای وزنه دار تمرین میکنید از شورتهایی استفاده کنید که بهاندازهی کافی بلند بوده و رانهای شما را بهمنظور تماس حداقلی با دستگاههای ورزشی میپوشاند.
2. مدتزمانی طولانی را با لباسهای خیس از عرق سپری میکنید
شما بهتازگی یک ورزش بسیار پرتحرک بهمانند بسکتبال را با دوستانتان به پایان بردهاید و حالا باعجله و بدون عوض کردن لباس خود عازم پاتوق همیشگیتان برای تماشای مسابقهی فوتبال میشوید. اینجاست که باید در کار خود تجدیدنظر کنید: نشستن با یک پیراهن عرقکرده، پوست شما را در معرض بیماری تیِناوِرسیکالر (بیماری تغییردهندهی رنگ پوست) قرار میدهد. این بیماری باعث تغییر موضعی رنگ پوست شده و اصلاً هم ظاهر خوبی ندارد. برای مثال بهواسطهی این بیماری لکههای قهوهای تیره بر روی کمر، قفسهی سینه، گردن، بازوها و پایینتنهی شما پدیدار میشود.
لباسهای ورزشی خیس حتی میتواند برای ناحیه اندام تناسلی شما هم دردسرساز باشند. اگر لباسها بو بدهند، اوضاع بدتر شده و میتوان عفونت میکروبی را عامل آن دانست. زمانی که باکتری به ساقههای مو در مناطق عرق کرده میچسبد، موجب بو گرفتن بدن شده و علاوه بر آن رنگ پوست و موهای آن ناحیه را تغییر میدهد.
راهحل: جفری داوِر، متخصص امراض پوستی از مرکز درمانی پوست در چستنات هیل، میگوید هرچه سریعتر دوش بگیرید و لباس ورزشی خود را عوض کنید برای شما بهتر است. اگر سابقه ابتلا به بیماری تیِناورسیکالر را دارید، از شامپوهای سلنیوم سولفاید (ضد قارچ) برای پاک کردن پوست استفاده کنید. اصلاح کردن موهای زائد بدن میتواند موجب از بین رفتن عفونت شود، اما علاوه بر این روشها میتوانید از ژلهای ضدعفونیکنندهی بِنزویل پروکسید و یا پودرهای خشککنندهی حاوی میکروسلولز برای درمان منطقهی عفونی استفاده کنید.
3. تیغ موجود در ساک ورزشی شما بیشازحد کهنه شده است
بیایید باهم صادق باشیم: آخرین باری که تیغ اصلاح موجود در ساک ورزشی خود را عوض کردید چه زمانی بود؟ تیغ اصلاح کهنهی شما میتواند به باکتری و قارچ آلوده شده باشد. اگر تیغ شما کند است، بهجای اصلاح موها بر روی آنها کشیده شده و درنتیجه باعث سوختن فولیکولهای مو و قرمزرنگ شدن آنها میشود.
راهحل: هرچند وقت یکبار تیغ باشگاهی خود را بهمانند تیغ داخل منزل عوض کنید. پس از اصلاح اجازه دهید تا تیغ شما خشک شود. بهعلاوه تیغ خود را در داخل ساک و در کنار لباسهای خیس ناشی از عرق قرار ندهید.
4. پابرهنه در اتاق تعویض لباسها راه میروید
احتمالاً خارش و سوزش بین انگشتان پا در باشگاه ورزشی را تجربه کردهاید؛ اما ازآنجاییکه عفونتها انواع مختلفی دارند، ممکن است علائمی بر روی پا یافت شود که بههیچوجه از سوی شما قابلتشخیص نیستند؛ علائمی نظیر یک عفونت قرمز و فلس مانند بر روی کف و یا بغل پا و یا وجود تاول بر روی پاشنهی پا. فراموش نکنید زمانی که پاهای شما عرق میکنند، به میزان بیشتری در معرض قارچهای بدشکلِ ناخن پا قرار میگیرند. قارچهایی که اگر درمان نشوند در سطح تمامی انگشتان پخش میشوند.
راهحل: در هنگام راه رفتن در اتاق تعویض لباس و یا سطوح خیس از دمپایی استفاده کنید. جورابهای خیس از عرق خود را تعویض کرده و پس از دوش گرفتن، پاهای خود بهخصوص بین انگشتان را کاملاً خشک کنید.
5. با آب خیلی داغ دوش میگیرید
اگر بهطور مرتب دوش میگیرید و از آبی استفاده میکنید که زیادی داغ است و یا به میزان زیادی از پاککنندهها استفاده میکنید، احتمالاً در حال خشککردن بیشازحد پوست خود هستید. شنا در استخرهای کلردار ممکن است دلیل پوستهپوسته شدن بدن شما را شرح دهد.
راهحل: به میزان کمتری زیر دوش ایستاده و از آبی با درجه حرارت ملایم استفاده کنید. پس از دوش گرفتن با یک لوسیون کل بدن خود مرطوب کنید.
6. شما شنا کردن را با دوش گرفتن یکی میدانید
شنا یک ورزش مناسب برای تمامی عضلات بدن است، اما تمرین در یک استخر آب کلردار و یا آبهای آزاد میتواند برای پوست شما خطرناک باشد. به لطف استفاده از مواد شیمیایی در استخرها، شناگران با احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی بیشتری نظیر التهاب پوست، خارش و قرمزی آن در هرکجای بدن روبرو میشوند. شنا در آبهای آزاد نظیر رودخانهها و دریاها نیز میتواند ریسک خارش و جوش زدن پوست شناگران را افزایش دهد. خارش پوستی علامتی از واکنش به انگلهای میکروسکوپی روی پوست است.
راهحل: بلافاصله پس از شنا در استخر بهمنظور شستن کلر موجود بر روی پوستتان دوش بگیرید. اگر در آبهای آزاد شنا میکنید، پوشیدن لباس شنا بهترین روش برای مقابله با باکتریهای خطرناک است. همیشه و پس از پایان شنا لباس خیس خود را بهمنظور جلوگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی، جوشهای ریز و خارش پوستی تعویض کنید.
7. ورزشی که انجام میدهید کثیف است
انجام ورزشهایی نظیر سافت بال و یا ورزشهای دیگری که بازیکنان مرتباً بر روی زمین میافتند و خاکی میشوند بسیار پرشور و حرارت است، اما احتمال آسیب رساندن به پوست شما هم افزایش مییابد. به نظر میرسد زخمهای کوچک روی پوست مسئلهی مهمی نباشند، اما این زخمها همچنان باز بوده و میتوانند مکان مناسبی برای تجمع باکتریها، آلودگیها و عرق باشند. طبق مطالعهی اخیراً منتشرشده در مجلهی پزشکی ورزشی، زمانی که پوست مجروح میشود، شیرجه زدن در آلودگی، استفاده از وسایل ورزشی مشترک و عرق کردن در لباسهای تنگ میتواند منجر به عفونتهای قارچی و میکروبی آن شود.
راهحل: از استفاده از وسایل ورزشی مشترک خودداری کرده و یا در زیر کلاههای ورزشی مشترک از یک کلاه دیگر استفاده کنید. بهعلاوه دستکشهای مبارزه خود را به احدی ندهید. خراشهای روی پوست را با محلولهای حاوی مواد ضدعفونیکننده تمیز کنید. از لباسهایی استفاده کنید که قابلیت گردش هوا در داخل آنها وجود داشته باشد. نهایتاً اینکه لباسهای خیسِ عرق خود را هر چه سریعتر عوض کنید.