ماهان شبکه ایرانیان

آماده سازی غذا برای جمعیت

برای تهیه غذای جمعیتی یا مهمانی های بزرگ، معمولا خانواده ها از روزهای قبل شروع به تهیه مواد غذایی مورد نیاز خود می کنند

آماده سازی غذا برای جمعیت
برای تهیه غذای جمعیتی یا مهمانی های بزرگ، معمولا خانواده ها از روزهای قبل شروع به تهیه مواد غذایی مورد نیاز خود می کنند. در این بین گاه غذا از روز قبل تهیه و در روز مهمانی مصرف می شود و هیچ مشکلی هم ایجاد نمی کند. اما گاهی ممکن است مشکلاتی از جمله اسهال، استفراغ و یا سایر ناراحتی های گوارشی به وجود آید. که ناشی از مسمومیت غذایی است. زیرا باکتری ها در ماده غذایی سم تولید می کنند.

برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی، به نکات زیر توجه نمایید:
 

فضای مناسب را برای حفظ غذاها در یخچال مد نظر داشته باشید.دمای یخچال باید روی 4 درجه سانتیگراد و یا کمتر باشد. هرگز غذاهای گرم را در ظروف گود در یخچال قرار ندهید، بلکه آنها را در ظروف کم عمق قرار دهید. تا به سرعت سرد شوند. غذاهای آماده شده را بیشتر از یک یا دو روز در یخچال نگهداری نکنید. اگر می خواهید بیشتر از این مدت نگه دارید، آنها را در فریزر قرار دهید. غذاهای آلوده شدنی در صورت ماندن در دمای اتاق به مدت بیشتر از چهار ساعت باعث بیماری های گوارشی می شوند. دقت کنید سطوح کار، ظروف و وسایلی که برای آماده سازی مواد غذایی به کار می روند، تمیز وپاکیزه باشند. همچنین دستان خود را قبل و بعد از تماس با گوشت قرمز، مرغ یا ماهی به مدت 20 ثانیه با صابون و آب گرم بشویید و در هنگام چیدن میز غذاخوری، غذاها را به اندازه کافی روی آن قرار دهید. باکتری ها در غذاهای نیمه گرم بهتر رشد می کنند، بنابراین غذاهای حاوی پروتئین پخته شده، مانند گوشت، مرغ و ماهی را به وسیله یک منبع حرارتی، گرم نگه دارید. به یاد داشته باشید گرمای شمع های کوچک نمی تواند غذاهای گرم را به اندازه کافی گرم نگه دارد. ضمنا هرگز اجازه ندهید این غذاها بیشتر از دوساعت در دمای اتاق بمانند.
غذاهایی مانند سالاد ماهی، پای سیب، پودینگ ها و دیگر غذاهای تهیه شده با تخم مرغ، ماهی، گوشت و مرغ باید در سرما نگهداری شوند. این غذاها را نباید بیشتر از دوساعت در دمای اتاق نگهداری کرد.
پس از خوردن غذا، باقیمانده غذاها را به سرعت سرد و یا منجمد کنید. اگر باقیمانده ماده غذایی بیشتر از دو ساعت در دمای اتاق بماند، باکتری ها در آن رشد کرده و به سطح خطرناکی می رسند.
سوپ ها و سس ها جزء غذاهای فاسد شدنی خاص هستند. چنانچه از سوپ و یا سس شما چیزی باقی مانده باشد، باید آن را در یخچال قرار دهید. سوپ ها و سس ها را بیشتر از یکی دو روز در یخچال نگهداری نکنید. برای مصرف دوباره باید آنها را در حمام آب گرم مجددا تا دمای جوش حرارت دهید.سعی کنید سوپ ها و سس ها را همیشه گرم مصرف نمایید.
مدت زمان نگهداری باقیمانده غذا در یخچال یک تا دو روز است و طی این مدت باید آن را مصرف کرد.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی