درمان بی اختیاری ادرار در طب سنتی

عملکرد مثانه به این صورت است که ادرار را نگهداری کند تا بشر نه تنها نیاز به تخلیه مداوم ادرار نداشته باشد، بلکه قادر باشد به هنگام نیاز، ادراری را که اندک اندک از کلیه و از راه حالب ها در مثانه جمع شده است، در زمان و جایگاه مناسب و به طور کاملاً اختیاری به یکباره و به طور کامل تخلیه کند.

درمان بی اختیاری ادرار در طب سنتی

بی اختیاری ادرار از دیدگاه طب سنتی

عملکرد مثانه به این صورت است که ادرار را نگهداری کند تا بشر نه تنها نیاز به تخلیه مداوم ادرار نداشته باشد، بلکه قادر باشد به هنگام نیاز، ادراری را که اندک اندک از کلیه و از راه حالب ها در مثانه جمع شده است، در زمان و جایگاه مناسب و به طور کاملاً اختیاری به یکباره و به طور کامل تخلیه کند.

بیماری مثانه پرکارشکل بلوطی مثانه و جنس بافت آن که از الیاف عصبی تشکیل یافته و حتی جایگاه آن که در پایین بدن است آن را مستعد می سازد که به خوبی از عهده این فعل برآمده و ادرار را که ماده دفعی به حساب می آید از نزدیکترین راه به بیرون بدن دفع نماید.

مزاج مثانه به واسطه دارا بودن بافت رباطی  عصبی، سرد است این مزاج پایه و همچنین دور بودن این عضو از قلب که مرکز حرارت بدن است و سر و کار داشتن مثانه با ادرار که ماهیت مائی سرد دارد، آن را مستعد امراض سرد میکند .

یکی از مهمترین دلایل بی اختیاری ادرار از دیدگاه طب سنتی  سردی و تری عارض بر مثانه و عضله آن  است که یا منشأ بیرونی دارد، مثل آب و هوای سرد، وزش بادهای شمالی سرد، نشستن در مکانهای سرد، شغل خاص مثل ماهیگیران و سروکارداشتن مدام آنها با آب، استحمام مکرر با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد، مصرف ترشیجات که سردکننده مثانه اند و وجود وسواس برای طهارت از نجاسات و کثرت استفاده از آب سرد در دستشویی و یا منشأ درونی دارد، مثل اطفال و کهنسالان که مزاج غالب بر بدن ایشان رطوبت است یا هنگام وجود بیماری های سرد و مرطوب در کل بدن که مثانه را نیز تحت تأثیرقرار دهد.

از دیگر عوامل بی اختیاری ادرار ، سوء مزاج عارض بر جرم مثانه به دلیل سردی و تری (رطوبت) است که آن نیز به نوبه خود قوت مثانه را برای نگهداری ادرار کاهش میدهد.

آخرین علت ” استرخا ” یا سستی و شلی عضله محیط بر گردن مثانه به دلیل سردی و رطوبت است که در نتیجه آن قادر به انقباض گردن مثانه و  نگهداری ادرار نمی باشد.

درمان بی اختیاری ادرار

مقطر ضد بلغم (5گیاه) - پارسی طبجهت درمان بی اختیاری ادرار  می توان از مقطر پنج گیاه ( ضد بلغم) پارسی طب  بهره گرفت.

مقطر پنج گیاه پارسی طبحاصل ترکیب عصاره گیاهان گرم و خشکی است که عملکرد درمانی آن­ها در مورد بی اختیاری ادرار  به این صورت است که سو مزاج سرد عارض شده بر ناحیه مثانه را به سمت اعتدال سوق داده و باعث دفع خلط بلغم اضافی از بدن می شود  در صورتی که  محصولات مشابه معمولاً سردی و رطوبت کبد و مغز را هم دفع می­کنند که موجب مشکلات عدیده دیگری می شود استفاده از مقطر ضد بلغم پارسی طب این عوارض را ندارد.  و در مدت زمان کوتاهی تمام عوارض و مشکلات مربوط به غلبه خلط بلغم را برطرف می کند.

خواص روغن سیاه دانههمچنین می توان ناحیه مثانه را با روغن های گرم و خشکی مثل روغن سیاهدانه ماساژ داد.

رژیم غذایی  افرادی که بی اختیاری  ادرار دارند باید رژیم ضد بلغم در نظر گرفته شود.از مصرف برنج سفید آب کش شده ، عدس، ماهی ، ماکارونی و لازانیا، قهوه ، نسکافه و چای، ماست و دوغ و کشک، هندوانه و قارچ ، ترشی، سماق ، گوشت گاو، نان فانتزی، سرکه و آبغوره پرهیز شود.

چند توصیه :

  • مایعات بین و بلافاصله بعد ازغذا مصرف نشود.
  • همزمان مواد خام و پخته (مثل ماست ،ترشی ، میوه ها و سالاد با انواع خورشت ها و … ) مصرف نشود.
  • هم­چنین باید توجه کرد در طول شب به ویژه چند ساعت قبل از خواب، مایعات کم­تری  نوشیده شود.
  • بهتر است از خوردن هندوانه، مرکبات، ماست، دوغ و غذاهایی که خاصیت سرد دارند خودداری شود.
  • بهتر است از خوردن مواد غذایی محرک مانند قهوه، فلفل، مواد کافیین‌دار، نوشابه‌های گازدار، کنسروها، غذاهای آماده و فست‌ فود خودداری شود.
منبع
تحریریه پارسی طب
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر