به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز وابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در نشستی با اعضای هیات امنای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا با تاکید بر اینکه تاثیرگذاری فکر و اندیشه بوعلی سینا فقط متعلق به زمانه خود نبوده و تا امروز بدون در نظر گرفتن مرزهای زمانی و جغرافیایی اثر خود را داشته، گفت: در فضای بشری میتوان بوعلی سینا را به عنوان تجلی الهی بر روی زمین دانست و در فرهنگ و تمدن به معنای حکمت، اندیشه و تفکر به او بالید.
سیدعباس صالحی در این نشست با تاکید بر این مطلب افزود: برای ایرانیان بالیدن به این فیلسوف بزرگ در حوزههای مختلف حکمت و اندیشه و پزشکی افتخار بزرگی است.
وی ادامه داد: بوعلی سینا از زمره بزرگانی است که هر مقدار کار و فعالیت برای او شود، به عنوان تکلیف محسوب میشود و اقدامات درباره این فیلسوف از درون و جان افراد برمیخیزد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شرایط حاکم بر کشور در زمینههای داخلی و بین المللی تاکید کرد: فرهنگ و اندیشه مانند قطرات آب است که با آهستگی بر روی سنگ هم اثر میگذارد و بی توجه به موانع پیش روی خود آثار خود را در زمان حال و آینده به جا میگذارد.
صالحی ضمن قدردانی از زحمات و خدمات هیات امنای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا گفت: حضور امام جمعه محترم همدان، رئیس این بنیاد به عنوان شخصی که علاقه مند به بوعلی سیناست، فرصت مغتنمی است که در گسترش فکر و اندیشه این فیسلوف گرانقدر با همراهی هیات امنا که جملگی از مفاخر علمی کشور هستند تلاش میکند.
وی در پایان بر پیشبرد اهداف بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا و گسترش حکمت و اندیشه این فیلسوف در کشور و جامعه بین المللی تاکید کرد.
در ابتدای این نشست توکل دارایی رئیس روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا گزارشی از مجموعه اقدامات و فعالیتهای این بنیاد ارائه داد و گفت: در ١٢ سال گذشته این بنیاد در معرفی میراث شیخ الرئیس در قالب همایشهای داخلی و خارجی و نشر برخی از آثار بوعلی سینا فعالیت مستمر داشته است.
دارایی تصریح کرد: طرح جامع تامین آثار مخطوط و چاپی بوعلی سینا، طرح ترجمه قانون به زبان فارسی، برگزاری همایش و نشستهای علمی و فرهنگی، همکاریهای بین المللی و ایجاد کتابخانه و مرکز اسناد تخصصی بوعلی سینا شناسی از جمله اقدامات این بنیاد است.
در ادامه رضا داوری اردکانی استاد فلسفه گفت: ابن سینا فیلسوف پزشک است و فیلسوف به جایی تعلق دارد که به او اعتنا میشود. اگر کشوری که در آن متولد شده به او نپردازد به آن تعلقی نخواهد داشت.
وی افزود: ابن سینا اهل بخارا بود و در بلخ به دنیا آمد و به گرگان و اصفهان و سپس همدان رفته است و زندگی و کارهای او مشخص است. او فلسفه را به زبان فارسی تالیف کرده و این امر از اهمیت زیادی برخوردار است.
در بخش دیگر این نشست غلامرضا اعوانی استاد فلسفه با اشاره به جایگاه جهانی ابن اسینا گفت: ابن اسینا دارای مقام بالایی است که هنوز به طور کامل شناخته نشده و باید در معرفی این فیلسوف بزرگ اهتمام ویژه داشت.
وی ادامه داد: چینیها میگویند طب ما دو نوع است. طب جدید که برگرفته از غرب است و طب قدیم که بخش عظیمی از آن برگرفته از طب اسلامی (منظور طب بوعلی است) است. بنابراین باید بدانیم ابن سینا نوآوری بسیاری دارد و هر مقدار کار و فعالیت راجع به این فیلسوف شود کم است و فعالیت و تحقیق درباره وی نشان دهنده عظمت فلسفه است.
اعوانی گفت: بعد از ابن سینا فلسفه تحول بسیاری در زمینه منطق و الهیات پیدا کرد و این فیلسوف درباره تقریب شریعت و حکمت اقدامات بسیاری کرده است.
در ادامه ناصر نیکبخت استاندار همدان با اشاره به جایگاه بوعلی سینا در حکمت و فلسفه گفت: آمادگی حمایت از فعالیتهای اساسی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا در راستای معرفی و جایگاه این فیلسوف را داریم.
در بخش دیگری از این نشست ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز آمادگی خود در زمینه حمایت از برخی فعالیتهای این بنیاد را اعلام کردند.
در ادامه آیت الله غیاث الدین طه محمدی امام جمعه همدان و رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا گفت: هیات امنای این بنیاد همگی از افراد ارزشی کشور هستند و این امر فرصت مغتنمی در معرفی جایگاه و آثار بوعلی سینا به جهان است.
وی افزود: همه تلاش این بنیاد در این است که تمان شئون مربوط به ابن سینا را رعایت کند. دنیا این فیلسوف را بیشتر به عنوان پزشک میشناسد و ما در این بنیاد سعی میکنیم همه وجوه شخصیتی، آثار و خدمات وی را به جهانیان معرفی کنیم.
محمدی تاکید کرد: ابن سینا در تمام علوم زمان خود تخصص داشته است و معرفی تاریخ کامل زندگی وی از ضروریات است.