اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ یزدان سیف امروز در نشستی خبری میزان گندم تحولی ثبت شده در سامانه را ٤ میلیون و ٦٢٣ هزارتن عنوان کرد و افزود: از مجموع مطالبات مبلغ ٣١ هزار میلیارد ریال باقی مانده است که امیدواریم با تلاش دست اندرکاران طی برنامه زمان بندی شده پرداخت شود.
وی تاکید کرد: کشاورزانی که تا ١٤ تیرماه جاری گندم خود را تحویل داده و ثبت سامانه شده و لیست آنها به بانک های عامل ارسال شده است 50 درصد پول خود را دریافت کرده اند.
سیف با یادآروری اینکه طبق برنامه زمان بندی باید 50 درصد مابقی مطالبات کشاورزان بین 45 روز تا دو ماه پس از تحویل پرداخت شود، اظهار کرد: کشاورزانی که تا ٢٢ اردیبهشت ماه سالجاری گندم خود را تحویل داده اند ١٠٠ درصد مطالباتشان را دریافت کرده اند.
وی درباره دلایل کاهش میزان خرید گندم نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، توضیح داد: میزان خرید گندم از ابتدای فصل برداشت تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال ١٤.٧ درصد کاهش داشته که دلیل آن کاهش بارندگی در مناطق خشک است اما، پیش بینی می شود با شروع برداشت گندم در مناطق سردسیر این میزان جبران شود.
سیف ادامه داد: در کل انتظار می رود میزان خرید گندم بیش از سال گذشته 10.5 میلیون تن باشد.
رشد 71 درصدی تحویل دانه های روغنی به مراکز خرید
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت خرید دانههای روغنی از کشاورزان پرداخت مطالبات آنها نیز، گفت: تا به امروز کشاورزان حدود 290 هزار تن انواع دانههای روغنی کلزا، آفتابگردان و گلرنگ را به مراکز خرید تحویل داده اند که نسبت به سال گذشته 71 درصد رشد داشته که نشان از یک برنامه پایدار و منسجم دارد.
سیف اضافه کرد: از مطالبات کلزاکاران 8 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است و کشاورزانی که تا 4 تیر ماه کلزا را تحویل داده و اطلاعاتشان در سامانه ثبت شده 50 درصد پولشان را دریافت کردند.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزانی که 22 خرداد محصول خود را تحویل داده اند به طور کامل پول خود را دریافت کرده اند، افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان همین هفته همه کلزاکاران در سراسر کشور حداقل 50 درصد پول خود را دریافت خواهند کرد.
تحویل 817 هزار تن چغندر کشت پائیزه به مراکز خرید
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به خرید تضمینی چغندر قند توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران، گفت: کشاورزان حدود 817 هزار تن چغندر کشت پائیزه را تحویل کارخانجات فرآوری چغندرقند داده اند که از این میزان 84 هزار تن شکر استحصال شده است.
سیف یادآور شد: در سال های اخیر کشت پائیزه تقریبا به فراموشی سپرده شده بود اما با توجه به سیاستهای کشور در حوزه بهرهوری آب و به دلیل پایین بودن سطح تبخیر و بارندگی مناسب در پاییز، امروز شاهد رونق کشت پاییزه محصولات و تامین زنجیره کالاهای اساسی از جمله شکر هستیم.
صادرات آرد به بخش خصوصی سپرده شد
وی با اشاره به ورود کشور به بازارهای بینالمللی آرد از سال گذشته، گفت: پیش از این ایران از بازار آرد منطقه محروم بود اما در سال 95 حضور در این بازار توسط دولت مصوب شد و از سال 96 این چرخه به راه افتاد.
سیف ادامه داد: اکنون دولت از بازار صادراتی آرد کنار رفته و تمام امور به دست بخش خصوصی انجام می شود و امروز کارخانجات آرد میتوانند با ورود موقت گندم از این بازار استفاده کنند.
وی میزان صادرات آرد در سه ماهه اول سال 97 بدون حمایت دولتی را 62 هزار تن به مقصد کشورهای همسایه عنوان کرد و گفت: رونق صنایع آرد و نان برای 5 هزار نفر اشتغالزایی کرده است.
ذخایر استراتژیک تامین است
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعمال مجدد تحریمها درباره تدابیر دولت برای واردات و ذخیره سازی کالاهای استراتژیک کشور گفت: خوشبختانه همه کالاهای اساسی مورد نیاز تأمین شده و جای هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
سیف تاکید کرد: اکنون وابستگی ما به تولیدات داخل بیشتر از خارج است و در حوزه بسیاری از محصولات از جمله گندم، شکر، دانه های روغنی و حتی برنج به تولید بسیار خوبی دست یافته ایم.
وی در خصوص تامین محصولی مهمی مانند برنج، اظهار کرد: اقدامات خوبی مانند به زراعی و ارتقای بذور برنج انجام شده و اکنون تولید برنج در داخل کشور به دو میلیون و 200 هزار تن رسیده است.
بخشی از مطالبات شرکت از دانه درشتها وصول شد
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در پایان درباره آخرین وضعیت مطالبات برخی افراد دانه درشت به شرکت اظهار کرد: پرونده آنها در دستگاه قضا در درست بررسی است و در حال پیگیری این مطالبات هستیم.
سیف در پایان تاکید کرد: بخش از مطالبات دریافت شده و بخشی دیگر نیز بهموجب درخواست ما در حال پیگیری برای وصل است.