خبرگزاری فارس: یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که اکثریت شهرکنشینان صهیونیست در اراضی اشغالی فلسطین به هیچ وجه مایل به خروج از شهرکها نبوده و اعتقادی به برطرف کردن درگیریها ندارند.
بر اساس نتایج نظرسنجی اندیشکده اسرائیلی «مرکز امور عمومی اورشلیم» (JCPA) صهیونیستها امروزه هیچ تمایلی به عقب نشینی از شهرکهایی که از سال 2005 در «کرانه باختری» ساخته شده، ندارند و با راهکار دو دولتی نیز مخالف هستند.
به نوشته روزنامه «جروزالم پست» در حالی که طی سال 2005 نزدیک به 60 درصد از شهرکنشینان – درپی توافق صلح آن سال - به خروج از کرانه باختری تمایل داشتند اما اکنون فقط نزدیک به 30 درصد با این مسئله موافق هستند.
حمایت از راهکار دو دولتی نیز از 55 درصد در سال 2005 به 29 درصد کاهش پیدا کرده است.
«دور گولد» سرپرست سابق وزارت خارجه رژیم صهیونیستی و رئیس فعلی اندیشکده امور عمومی اورشلیم مدعی است این نظرسنجی تاکید میکند «اسرائیلیها فهمیدهاند خاورمیانه مکانی بسیار خطرناک و منطقهای پرآشوب است که در آینده نزدیک هم پایدار نخواهد شد.»
گولد تاکید کرد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا «نمیتواند به افکار عمومی اسرائیلیها بیاعتنایی کند در حالی که مشغول تدوین سیاست خود درباره دیپلماسی خاورمیانه است.»
بر این اساس، فقط 27 درصد از اسرائیلیها – که بیشتر آنها همان اعراب سرزمین اشغالی هستند – معتقدند مذاکرات صلح در آینده به توافق منجر خواهد شد و نزدیک به 70 درصد آن را بیثمر میدانند.
نظرسنجی همچنین نشان داد درصد بسیار کمی (12%) از شهرکنشینان خواستار عقب نشینی به مرزهای توافق 1967 هستند و نزدیک به 80 درصد با این مسئله مخالف بوده و قصد ماندن در زمینهای فلسطینیان در کرانه باختری را دارند.
درباره واگذاری اداره مجموعه «مسجد الاقصی» به فلسطینیان نیز 83 درصد از صهیونیستها با این امر، ابراز مخالفت کردند.