به گزارش ایسنا، "دیمیتری راگوزین" رئیس سازمان فضایی روسیه (Roscosmos) در یک مصاحبه مطبوعاتی از جزئیات برنامه همکاری این سازمان با "مرکز فضایی امارات" و فرستادن فضانوردان اماراتی به ایستگاه فضایی بینالمللی سخن گفت.
وی گفت: پرواز کوتاه مدت فضانورد اماراتی، آغاز یک همکاری طولانی برای همکاریهای درازمدت در ایستگاه فضایی بینالمللی است.
"راگوزین" در جمع خبرنگاران به ماموریتهای طولانیمدت فضانوردان امارات به ایستگاه فضایی بینالمللی اشاره کرد و گفت: پرواز کوتاهمدتی که در ماه آوریل انجام شد، گام نخست بود و با توجه به نتایج این سفر، گام بعدی، یک پرواز فضایی طولانی خواهد بود.
وی همچنین به علاقه بسیار زیاد امارات به همه مسائل مربوط به فناوری پیشرفته (hightech) اشاره کرد.
پیش از این، "روسکاسموس" از حضور هیئت نمایندگی امارات، متشکل از نمایندگان مرکز فضایی محمد بن راشد و 9 نامزد برای پرواز به فضا خبر داد که با هدف معاینات پزشکی و انتخاب دو نفر از میان این 9 تن، برای یک پرواز به روسیه آمدهاند.
دو اماراتی منتخب از اواخر همین ماه آموزش خود را شروع میکنند تا یکی از آنها در ماه آوریل 2019 به ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کند. نکته جالب توجه آن که آموزش فضانوردان به طور معمول باید دو سال طول بکشد و آنچه اعلام شده نشان میدهد امارات برای این سفر خیلی عجله دارد.
خبرهای غیر رسمی گویای آن است که روسیه و امارات همچنان در نظر دارند این همکاری را ادامه دهند و احتمال پروازهای منظم فضانوردان اماراتی به ایستگاه فضایی بینالمللی با سفینه "سایوز" بعد از سال 2020 وجود دارد. توافقنامه فعلی، پروازی 10 روزه را شامل میشود، اما مذاکرات برای یک سری پروازهای 30 تا 40 روزه ادامه دارد.
ظاهرا امارات تصمیم دارد در جهت گسترش فعالیتهای فضایی، بعد از فعال شدن فضاپیمای خصوصی آمریکایی، شهروندان خود را با استفاده از آنها نیز به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستد و حتی برخی خبرها حاکی از آن است که این سفرها در آینده به طور اختصاصی با "سایوز" یا سفینههای آمریکایی و در ماژول اختصاصی امارات صورت خواهد گرفت.
با توجه به این که آمریکا به زودی صاحب سفینه با قابلیت حمل سرنشین خواهد شد و دیگر از "سایوز" استفاده نخواهد کرد، امکان فرستادن گردشگران فضایی و شهروندان کشورهای مختلف با ناو کیهانی "سایوز" قطعی به نظر میرسد و روسها از هم اکنون به دنبال مسافر برای سفینه خود هستند تا بتوانند مشکلات مالی توسعه و ادامه فعالیتها در زمینه فناوری فضایی را حل کنند.
در حال حاضر شرکت فناوری فضایی "انرگیا"، سالانه چهار پرواز سرنشیندار سه نفره به ایستگاه فضایی بینالمللی دارد که جمعا شش صندلی آن به فضانوردان ناسا و همپیمانانش فروخته میشود و طبیعتا با فعال شدن سفینههای سرنشیندار آمریکا، روسها باید به فکر مشتریان جدیدی باشند.
اما طبق بندی از قرارداد بین روسکاسموس و سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، آمریکا به عنوان سرمایهگذار اصلی ایستگاه فضایی بینالمللی، باید در مورد "مسافران فضایی" به این ایستگاه رضایت داشته باشد و این بند از قرارداد، کار اعزام فضانورد به ایستگاه را برای روسیه دشوار میکند، زیرا نخواهد توانست هر مسافری یا تبعه هر کشوری را که برای سفر هزینه پرداخت میکند به فضا ببرد.
البته به نظر میرسد با توجه به روابط خوب میان امارات و آمریکا این سختگیری شامل شهروندان اماراتی نخواهد بود.