به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتالترندز، قرار است ایالت جورجیای آمریکا، به بزرگراه هوشمند مجهز شود.
شرکت "ری اندرسون" (Ray C. Anderson Foundation)، ساخت این بزرگراه هوشمند را به عهده دارد. این کار با استفاده از فناوریهای گوناگون از جمله سطوح تولید کننده الکتریسیته تا حفرههای کاهش آلودگی، در دنیای واقعی ممکن خواهد بود.
هدف "ری اندرسون"، بنیانگذار این شرکت که در سال 2011 از دنیا رفت، سازگاری فعالیتهای شرکت با محیط زیست و انجام دادن پروژههای غیرانتفاعی برای داشتن یک جامعه پایدار بود.
تاکنون، تنها قابلیت بزرگراهها، حمل وسایل نقلیه بود اما شرکت ری اندرسون قصد دارد تواناییهای دیگر بزرگراهها را نشان دهد. هدف از ساخت بزرگراه هوشمند، نشان دادن سازگاری حمل و نقل هوشمند با محیط زیست و همچنین درآمدزایی آن است. بزرگراهها و جادهها، فرصت خوبی برای آزمایش این فناوریهای جدید هستند. خودروها و کامیونهایی که در بزرگراهها در حال حرکت هستند، سالانه میلیونها تن دیاکسید کربن تولید میکنند.
بزرگترین هدف سازندگان این است که همه خیابانهایی که در معرض خورشید قرار دارند، به منبع بزرگی از نیروی خورشیدی تبدیل شوند. آنها، کار خود را با بزرگراه "واتوی" (Wattway) در جورجیا آغاز کردند و تقریبا 538 پنل خورشیدی را در سطح جاده کار گذاشتند.
"کاستاس سیموگلو" (Costas Simoglou)، مدیر مرکز نوآوری فناوری انرژی جورجیا گفت: پروژه بعدی، بررسی کارآمد بودن بزرگراه برای نصب پنلهای خورشیدی در شانه آن است.
سیموگلو افزود: انرژی خورشیدی، میتواند منبع درآمدزایی برای این ایالت باشد. در حال حاضر، 25 هزار خودروی الکتریکی در جورجیا وجود دارند؛ بنابراین در صورت عملی شدن این طرح جدید، الکتریسیته نیز قابل فروش خواهد بود.
انرژی مضاعفی که در "واتوی" تولید میشود، نه تنها الکتریسیته لازم را تامین میکند، بلکه در تامین نیروی لازم برای روشن نگه داشتن چراغهای خیابان یا چراغهای راهنما نیز موثر است. بدین ترتیب، با استفاده از این طرح، بزرگراهها میتوانند به منبعی برای تامین الکتریسیته تبدیل شوند. البته، پنلهای خورشیدی موجود در بزرگراه، برای تامین نیروی خوروهای خودران آینده، به ارتباط میان وسیله نقلیه و شرکت نیاز خواهند داشت. همچنین، در بزرگراهها، باید ایستگاههایی برای شارژ مجدد خودروهای الکتریکی وجود داشته باشند.