شناسه : ۱۱۳۹۷۶۲ - پنجشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۱۹
وزیر جهاد کشاورزی:
دلیل اصلی کمبود کود اوره تقاضای افزایش قیمت بود
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود کود اوره در ماه های اخیر در کشور گفت: تقاضای افزایش قیمت از سوی مدیران پتروشیمی روند توزیع کود اوره را در کشور با مشکل مواجه کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محمود حجتی روز پنجشنبه در جریان بازدید از شرکت پاک چوب خوزستان در جمع خبرنگاران افزود: اکنون چهار و نیم میلیون تن کود اوره در کشور تولید می شود که نزدیک به 2 میلیون تن آن در داخل کشور مصرف و مابقی صادر می شود.
وی با اشاره به افزایش قیمت ارز و نافرمانی مدیران پتروشیمی از مصوبات و دستورات رئیس جمهوری درخصوص عرضه کود اوره اظهار داشت: مدیران پتروشیمی توقع داشتند در این وضعیت ارزی 2 میلیون تن کودی که به مصرف داخل می رسد نیز با قیمت صادراتی عرضه شود.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: این موضوع باعث شد عرضه کود اوره در خرداد و تیرماه با مشکلاتی در سطح استان ها مواجه شود که خوشبختانه با پشتیبانی دولت و پیگیری مجلس مشکل برطرف شد.
وی گفت: خوشبختانه یک ماهی است که وضعیت آرام به آرام به حالت تعادل بر می گردد و همکاران ما در جهاد کشاورزی در تلاشند که این عقب افتادگی را جبران کنند.
حجتی افزود: این گرفتاری که در خوزستان ایجاد شد مربوط به کشت تابستانه مثل ذرت بود و امیدواریم این مشکل را در ارتباط با کشت های پاییزه نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: کشت های پاییزه در مناطق سرد در شهریور آغاز می شود و باید کود مورد نیاز آنها را نیز تامین کنیم.
** خوزستان ظرفیت خوبی برای کشت آکالیپتوس است
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه آکالیپتوس با آب های غیرمتعارف می تواند به حیات خود ادامه دهد، گفت: خوزستان با داشتن زمین های خیلی خوب، ظرفیت مناسبی برای کشت این نوع درخت است.
وی با بیان اینکه تولید چوب یک هکتار در سال نزدیک به 600 میلیون ریال است، افزود: برگ درختان آکالیپتوس با قیمت مناسبی به اسانس تبدیل می شود که موارد استفاده فراوانی نظیر ضدعفونی کننده و جایگزینی آن با کلر در استخرهای تصفیه آب دارد.
وی ضمن قدردانی از تلاش های حمید حمدانی کارآفرین و مدیرعامل شرکت پاک چوب خوزستان اظهار داشت: 600 هکتار زمین در اختیار این کارآفرین قرار داده شده که اقدامات لازم نظیر تجهیز، تسطیح و آماده سازی زمین برای کشت آکالیپتوس توسط وی انجام شده است.
حجتی با اشاره به ارائه تسهیلات ریالی و دراختیار گذاشتن زمین برای احداث پاک چوب خوزستان توسط دولت افزود: منابع ارزی مورد نیاز این کارخانه نیز از محل صندوق توسعه ملی تامین شد و امروز بعد از 2 سال، شاهد به ثمر نشستن تلاش این کارآفرین هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه آبیاری کارخانه پاک چوب به صورت کم فشار است، افزود: این موضوع باعث صرفه جویی مصرف آب شده است که امیدواریم با تبدیل آن به پرفشار مصرف آب کاهش بیشتری داشته باشد.
کارخانه پاک چوب شوش در استان خوزستان به عنوان بزرگترین واحد اقتصاد مقاومتی کشور در زمینه MDF شناخته می شود. این کارخانه در مسیر چغازنبیل هفت تپه و در فاصله 20 کیلومتری شوش واقع است.
وزیر جهاد کشاورزی روز پنجشنبه برای بازدید از چند طرح کشاورزی و شرکت در چند نشست به استان خوزستان سفر کرد.
وی از تاکستان شرکت هفت تپه به وسعت 14 هزار هکتار نیز بازدید کرد.