ماهان شبکه ایرانیان

مالیات ۲۵درصدی چین روی محصولات نفتی آمریکا کلید خورد

چین در واکنش به تعرفه‌های واشنگتن روی واردات کالاهای چینی، در دومین دور تعرفه‌های تلافی جویانه، مالیات ۲۵ درصدی برای محصولات نفتی و زغال سنگ آمریکا را به اجرا گذاشت.

مالیات 25درصدی چین روی محصولات نفتی آمریکا کلید خورد

به گزارش ایسنا، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که کالاهای انرژی شامل پروپان، بوتان، نفتا، سوخت جت و زغال سنگ در فهرست کالاهای آمریکایی به ارزش 16 میلیارد دلار قرار دارند که از 23 اوت مشمول تعرفه 25 درصدی واردات قرار می‌گیرند.

این تعرفه‌ها در حالی به اجرا درآمدند که مقامات رده پایین چین و آمریکا برای حل اختلافات تجاری در واشنگتن به پای میز مذاکره نشستند.

با اجرای دور دوم تعرفه‌های چین روی واردات کالاهای آمریکایی، راه برای اعمال تعرفه روی دو کالای انرژی مهم آمریکایی شامل نفت خام و LNG هموار می‌شود. نفت خام اوایل ماه میلادی جاری از فهرست نهایی تعرفه‌ها خارج شد اما معلوم نیست که کلا از گزینه‌ها خارج شده بود. LNG نیز برای دور بعدی تعرفه‌ها در فهرست مانده است.

چین در نخستین دور تعرفه‌های تلافی جویانه که ششم ژوییه اعمال کرد، تعرفه 25 درصدی روی واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی آمریکا به ارزش 34 میلیارد دلار وضع کرد.

خریداران چینی کالاهای انرژی آمریکایی برای اجتناب از این تعرفه‌ها، در حال خرید از منابع دیگر هستند.

از زمانی که پکن در اوایل آوریل برای نخستین بار تهدید کرد تعرفه‌های تلافی جویانه 25 درصدی روی کالاهای انرژی آمریکایی اعمال خواهد کرد، ابهام بازار را فراگرفته است و عرضه کالاهای انرژی آمریکایی در بازار افزایش یافته و عرضه غیرآمریکایی که خریداران چینی به دنبال آن هستند محدودتر شده است.

طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور در ماه مه 141 هزار بشکه در روز محصولات نفتی به چین صادر کرد که پایین‌ترین میزان در 10 ماه گذشته بود. میانگین این صادرات 229 هزار بشکه در روز در سال 2017 و 181 هزار بشکه در روز در سال 2016 بود.

صادرات LNG آمریکا به چین در مه به 52 هزار بشکه در روز رسید که پایین‌ترین میزان در 11 ماه گذشته بود در حالی که میانگین صادرات در سال 2017 به 147 هزار بشکه در روز و در سال 2016 به 115 هزار بشکه در روز رسید.

در این بین، واردات نفت خام چین از آمریکا در مقایسه با ژوئن، در ماه‌های ژوییه و اوت کاهش چشمگیری پیدا کرد زیرا شرکت دولتی سینوپک که بزرگترین پالایشگاه جهان از نظر میزان ظرفیت پالایش است، برنامه خود برای خرید حجم بالاتری از نفت آمریکا را معکوس کرد.

چین در ژوئن 14.1 میلیون بشکه نفت آمریکا را دریافت کرد اما حجم وارداتش در ژوییه به 9.6 میلیون بشکه کاهش یافت و انتظار می‌رود در اوت نیز به 8.5 میلیون بشکه برسد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان