به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا از روز سهشنبه در شانگهای چجین از سر گرفته شد.
این دوازدهمین دور از مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا است و نخستین بار است که چین میزبانی چنین مذاکراتی را بر عهده دارد.
ریاست تیم آمریکایی در این مذاکرات را «رابرت لایتیزر» و «استیون منوچین» بر عهده دارند و هیئت چینی به ریاست «لیو هی» در این دور از مذاکرات شرکت میکنند.
این مذاکرات در حالی برگزار میشود که تنشها میان پکن و واشنگتن همچنان در حال افزایش است و کارشناسان و متخصصان اقتصادی امید بسیار کمی برای پیشرفت در این مذاکرات دارند.
طیف گستردهای از موضوعات، محل مناقشه 2 کشور است که از آن جمله میتوان به تحریم هوآوی از سوی آمریکا، تنشها بر سر اعمال تعرفه تجاری، مناقشه در دریای چین جنوبی، مداخلات آمریکا در امور داخلی هنگکنگ و قرارداد 2 میلیارد دلاری فروش سلاح آمریکا به تایوان اشاره کرد.
تنش تجاری میان آمریکا و چین ابعاد بسیار گستردهای به خود گرفته و 2 کشور تعرفه کالاهای وارداتی یکدیگر را افزایش دادهاند؛ موضوعی که دستیابی به توافق میان 2 طرف را بسیار دشوار کرده است.
یکی از محورهای تنش تجاری میان پکن و واشنگتن محصولات کشاورزی آمریکا است که به چین صادر میشود و کشاورزان آمریکایی گروهی هستند که در صورت وقوع جنگ تجاری آسیب زیادی میبینند و این در حالی است که چین اخیرا از مذاکره با روسیه درباره توسعه روابط تجاری با این کشور و جایگزینی روسیه با آمریکا در زمینه واردات محصولات کشاورزی خبر میدهد.
وزارت بازرگانی چین اخیرا با انتشار بیانیهای اعلام کرده که پکن و مسکو قصد توسعه روابط تجاری به خصوص از طریق واردات دانه سویا و دیگر محصولات کشاوری از روسیه هستند.