شناسه : ۱۱۵۳۰۰ - چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۶
پسلرزه تصمیمات برنامه ششم درحوزه درمان
جمعی از فعالان حوزه بهداشت و درمان طی نامهای به دبیر شورایعالی بیمه سلامت کشور نسبت به تصمیمات این شورا ابراز نگرانی کردند
جمعی از فعالان حوزه بهداشت و درمان طی نامهای به دبیر شورایعالی بیمه سلامت کشور نسبت به تصمیمات این شورا ابراز نگرانی کردند.
به گزارش به نقل از همشهری، در این نامه که به امضای نزدیک به 4500نفر از فعالان حوزه بهداشت و درمان رسیده، آمده است: «جناب آقای دکتر ربیعی، وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر محترم شورایعالی بیمه سلامت کشور؛ برابر اطلاعات رسیده، در جلسات اخیر آن شورا جهت کاهش هزینههای سرباری بیمهها، کاهش مبلغ کدهای رشته یا رشتههایی از گروههای مختلف پزشکی، پیشنهاد یا تصویب شده است.»
چینش اعضای شورایعالی بیمه سلامت در سالهای اخیر مورد اعتراض وزارت بهداشت و پزشکان بوده است. این نهاد مسئولیت سیاستگذاری بیمهای را برعهده دارد. این موضوع در بخشی از همین نامه نیز مورد تأکید قرار گرفته است. امضاکنندگان این نامه تأکید کردهاند: «شورایعالی بیمه سلامت دارای ساختاری ناهمگون به نفع خریداران خدمت سلامت است. اگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهعنوان بزرگترین عرضهکننده خدمت سلامت تعامل و تدبیر بهتری با عرضهکنندگان خدمت سلامت در مجموعه خودش و همچنین بخش خصوصی داشت، اکنون آن شورا جایگاهی متفاوت در برنامه ششم توسعه داشت.
گمان میرود تفوق عددی خریداران خدمات سلامت در این شورا شبهههایی از تفوق واقعی بر ارتزاق کارکنان سلامت و بهخصوص درآمد پزشکان را به ذهن این دوستان متبادر ساخته و برخلاف نص قانون برنامه پنجم که روش محاسبه تعرفهها را قیمت تمامشده تعیین کرده است، با استدلالی غریب دست به تعدیل بخشی از هزینهها زدهاند که پایهایترین بخش سلامت یعنی کارکنان را هدف گرفته است.»
پسلرزههای برنامه ششم
در جریان رسیدگی به برنامه ششم توسعه، نحوه اداره سازمان بیمه سلامت و شورایعالی بیمه سلامت به یکی از مهمترین چالشها میان نمایندگان تبدیل شده بود که باعث ایجاد صفبندی بین نمایندگان حامی وزارت بهداشت و بهارستاننشینان حامی وزارت رفاه شد.
اگرچه در پیشنویس لایحهای که دولت به مجلس فرستاده بود، صحبتی از انتقال این دو نهاد به وزارت بهداشت به میان نیامده بود، اما کمیسیون بهداشت مجلس در گزارش خود مصوب کرد که بیمه سلامت و شورایعالی بیمه از وزارت رفاه منتزع شده و به وزارت بهداشت منتقل شوند. پیشنهاد کمیسیون بهداشت در کمیسیون تلفیق برنامه ششم بهصورت میلیمتری رد شد و حامیان وزارت رفاه 18 به 17 گوی سبقت را از حامیان وزارت بهداشت ربودند. با این حال هنگام تصویب برنامه ششم در صحن علنی مجلس، نمایندگان به پیشنهاد انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت رفاه رأی دادند و انتقال شورایعالی بیمه تنها با یکرأی کمتر، میسر نشد. انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت هم در حالی صورت گرفت که مدیران این سازمان با انتزاع از وزارت رفاه مخالف بودند.
4سؤال مهم از وزیر رفاه
در این نامه که برخی مطالبات صنفی پزشکان را دربرمیگیرد درباره اینکه چرا تعرفهها مطابق با تورم کشور لحاظ نمیشود، سؤال شده است. اگرچه معلوم نیست که منظور امضاکنندگان نامه از همگامنبودن تورم و تعرفهها دقیقا چه چیزی است اما آمارها نشان میدهد که تورم حوزه سلامت در سالهای اخیر همواره از میانگین تورم بیشتر بوده و درحالیکه تلاش دولت بر تکرقمیکردن تورم بوده است، تورم بخش درمان که ناشی از اجرای طرح تحول سلامت است، باعث افزایش میانگین تورم بوده است. علت بیتوجهی شورایعالی بیمه سلامت به سهم هزینهای کارکنان پزشک در هزینههای وزارت بهداشت و علت بنگاهداری سازمانهای بیمهای کشور که باعث تمایل آنها به خرید خدمت ارزان شده؛ 2سؤال اساسی دیگری است که در این نامه از علی ربیعی پرسیده شده است. همچنین در بخش دیگری از این نامه آمده است: «آیا شورایعالی بیمه کشور تبعات اجتماعی تصمیمات خود را نیز درنظر دارد و یا آنرا به جنابعالی و یا ریاستجمهور واگذار کرده است؟»