به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه هندوستان تایمز ، وی تصریح کرد: بهتر است منتظر مشخص شدن اوضاع باشیم و سپس به شرایط پیش آمده واکنش نشان دهیم تا اینکه پیش از روشن شدن مسائل، تعهد های زود هنگام بدهیم.
مشاور ارشد اقتصادی دولت هند افزود: در حالی که اقتصاد هند به رشد خود ادامه داده است اما وجود مسائلی از جمله جنگ تجاری آمریکا و چین، سیاست های سختگیرانه پولی آمریکا، افزایش قیمت نفت و تحریم های تجاری ایران نگران کننده هستند.
سانیال افزود: ما گزینه های خود را بررسی کرده ایم، سناریوهای مختلفی مطرح شده اند و در هر کدام چندین واکنش پیش بینی شده است. در بسیاری موارد باید صبر کنیم تا وقایع اتفاق افتد اما نکته اصلی واکنش سریع است.
آمریکا پس از آنکه در ماه مه (اردیبهشت) از برجام خارج شد، ماه گذشته دور جدید تحریم های ایران را اجرایی کرد. دور دوم تحریم ها که بخش انرژی ایران را هدف قرار می دهند در ماه نوامبر (آبان) اجرایی خواهند شد.
تحریم های ایران تنها عامل خارجی نگران کننده برای اقتصاد هند نیست. آرون جیتلی وزیر اقتصاد هند اعلام کرده است که چالش های پیش روی اقتصاد هند عمدتا از سوی عوامل خارجی از جمله افزایش قیمت نفت و جنگ تجاری چین و آمریکا است.
سانیال در این خصوص گفت: اینها نگرانی هایی است که بر ما تاثیر خواهند گذاشت. بهترین گزینه برای هند نظارت دقیق بر این وقایع و واکنش به آنها بر اساس منافع ملی خود است.
هند هنوز در مورد میزان کاهش خرید نفت از ایران تصمیم نگرفته است و همچنان به دنبال دریافت معافیت از آمریکا می باشد.
ترامپ تهدید کرده است که هر کشوری به تجارت با ایران ادامه دهد، از رابطه اقتصادی با آمریکا محروم خواهد شد.
هند پیش از این از پالایشگاه های نفتی خود درخواست کرد تا برای کاهش چشمگیر واردات نفت از ایران در ماه نوامبر آماده باشند.
هند در طول 12 ماه که از مارس (اسفند ) سال گذشته آغاز شده است، حدود 22.6 میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده است. سال گذشته این واردات 27.2 میلیون تن نفت خام بود. در طول سال مالی 2016-17 خرید نفت ایران توسط هند 11 میلیون تن افزایش داشته است. پالایشگاه های هند پس از لغو تحریم های ایران در سال 2015، به سرعت واردات نفت خود از این کشور را افزایش دادند.
اگرچه دهلی نو به دنبال منابع جایگزین نفتی بوده است اما قطع واردات نفت از ایران سبب افزایش هزینه های حمل و نقل و همچنین محرومیت از طولانی ترین دوره پرداخت بهای نفت می شود.