ماهان شبکه ایرانیان

۶ توصیه برای افزایش رضایت در زندگی مشترک

در یک رابطه خوب، هر دو طرف برای رشد و تغییر تشویق می‌شوند. اگر می‌خواهید کارتان را رها کنید و درستان را ادامه دهید، همسرتان باید از شما حمایت کند. اگر می‌خواهید کار جدیدی را امتحان کنید یا به کاری که در گذشته می‌کردید برگردید، او باید پشتیبان شما باشد.

سرویس سبک زندگی فردا:  رضایت زوج‌ها از یکدیگر در زندگی مشترک، در واقع نگرشی مثبت و لذت بخش است که زن و شوهر از جنبه‌های مختلف روابط خود با یکدیگر دارند.به نقل از  ، پژوهش‌های متعدد در حوزه روان شناسی نشان داده که رضایت زوج‌ها در طول زندگی ثابت نبوده و با افت و خیز‌هایی همراه است.

 

6 توصیه برای افزایش رضایت در زندگی مشترک

 

برای مثال، «انریچ» در حوزه چرخه زندگی به منحنی U. معتقد است. او یک منحنی U. شکل را با یک نقطه اوج در سال‌های اول، تنزل در هنگام تولد فرزندان و در نهایت صعود با رفتن فرزندان از خانواده ارائه می‌دهد. پژوهشگر دیگری به نام «میشل» نیز عقیده دارد نارضایتی زنان، موقع مدرسه رفتن فرزندان بیش از هر زمان دیگری بوده، اما به محض این که فرزندان به سن نوجوانی می‌رسند، رضایت در زنان افزایش و تا دوره‌های بعد همچنان ادامه می‌یابد. برای محکم‌تر کردن پیوند زوج‌ها و داشتن رابطه‌ای انگیزه بخش، پویا و شاد، راه‌های زیادی وجود دارد که ما برجسته‌ترین شان را تقدیم تان می‌کنیم.

همدیگر را برای رشد تشویق کنید


در یک رابطه خوب، هر دو طرف برای رشد و تغییر تشویق می‌شوند. اگر می‌خواهید کارتان را رها کنید و درستان را ادامه دهید، همسرتان باید از شما حمایت کند. اگر می‌خواهید کار جدیدی را امتحان کنید یا به کاری که در گذشته می‌کردید برگردید، او باید پشتیبان شما باشد. شما هم باید او را از همین حمایت‌ها بهره‌مند کنید. همسرتان را تشویق کنید کار‌های جدیدی را امتحان کند، چیز‌های تازه‌ای بیاموزد و با افراد جدید آشنا شود. اگر بخواهید همسرتان هیچ تغییری نکند و همان طور بماند که هست، زندگی تان فوق العاده خسته کننده خواهد شد.

کوتاه آمدن به معنی ضعف نیست


کوتاه آمدن به معنی تسلیم شدن نیست. به این معنی نیست که جنگ را باخته اید بلکه دقیقا برعکس آن است. آیا می‌دانید گاهی کوتاه آمدن چه کار سختی است؟ دوست دارید حرف شما به کرسی بنشیند، چون فکر می‌کنید درست است و حرف‌های همسرتان معنایی برایتان ندارد. یک قدم به عقب بردارید و کمی سیاستمدارانه‌تر به این مشاجره نگاه کنید. نتیجه منطقی آن چیست؟ اگر حق با همسرتان است، از این که آن را بپذیرید، نترسید. حرف او را قبول کنید یا هر دو، تا اندازه‌ای کوتاه بیایید و نظرتان را کمی تغییر دهید تا حس رضایت به تساوی تقسیم شود. نکته مهم این که سعی نکنید حتما حرف خودتان را به کرسی بنشانید. بی تردید، کوتاه آمدن و صلح کردن به رشد رابطه تان کمک می‌کند.

 

ضعف‌هایتان را بپذیرید


همسرتان از شما انتظار ندارد فوق العاده باشید و احتمالا شما هم چنین انتظاری از او ندارید. همه ما انسان هستیم و ممکن است ضعف‌هایی داشته باشیم. در واقع، برای این که رابطه‌ای ماندگار و جدی داشته باشید، باید اجازه دهید همسرتان از ضعف‌های شما آگاه شود، این باعث می‌شود درباره چیز‌هایی که آزارتان می‌دهد حساس‌تر شوید و به شما کمک می‌کند تا خودتان را در آن زمینه‌ها تقویت کنید.

 

زود و از ته دل ببخشید


هر زمان که با هم دعوا کردید، نگران نباشید که چه کسی می‌برد و چه کسی می‌بازد. از مشاجره‌ها و حرف‌هایی که زده می‌شود درس بگیرید و در پی یافتن راه حلی برای مشکل تان باشید. وقتی از دعوایی درس می‌گیرید، می‌توانید آن درس را در رابطه تان پیاده کنید تا از بروز دوباره آن مشکل در آینده جلوگیری کنید. همه این‌ها خیلی خوب است، اما کارتان تمام نشده است! همسرتان را ببخشید! خودتان را هم همین طور! دعوا تمام شده است، حالا دیگر باید از آن بگذرید. سعی کنید هیچ گاه از همسرتان کینه‌ای به دل نگیرید، زیرا این خشم و کینه تا جایی ادامه پیدا می‌کند که دیگر دوست نخواهید داشت رابطه تان را با او ادامه دهید.

 

در روابط تان مرز‌های سالم بگذارید


ازدواج یک مرز می‌خواهد که نفوذپذیری آن نسبی باشد، طوری که به تمام دوستان و اعضای خانواده اجازه ارتباط دهد، ولی در امور شخصی و برنامه‌های شما خللی وارد نشود. البته این موضوع درباره خویشاوندان درجه یک، کمی پیچیده می‌شود. این که به طور مثال در برنامه ریزی تعطیلات آخر هفته، وقت تان را با خانواده خود خواهید گذراند یا خانواده همسرتان؟ یا شاید برای اولین بار در خانه خودتان خواهید ماند؟ یا این که چه مقدار پشت تلفن و حضوری با خانواده تان حرف می‌زنید و درباره جزئیات زندگی تان اطلاعات می‌دهید؛ از مواردی است که با وجود مرز‌های سالم، راحت‌تر تعیین می‌شود. البته فراموش نکنید که والدین خود را کنار نگذارید. شما تا آخر به عشق و حمایت آن‌ها نیاز دارید، اما مرزی بین محدوده رابطه خود با همسر و رابطه با والدین در نظر بگیرید.

 

استفاده از وسایل ارتباطی را محدود کنید


استفاده افراطی از تلفن، می‌تواند خوشحالی را از خانه شما دور کند و حامل تنش باشد. هر چه بیشتر تماس و پیام دریافت کنیم، پریشان‌تر می‌شویم. فناوری مرز بین خانه و محیط کار را از بین برده است. البته این موضوع به خودی خود بد نیست و انعطاف بیشتری به انسان می‌دهد، اما قرار نیست رئیس تان همیشه وقتی با شما تماس می‌گیرد، خبر خوبی به شما بدهد و تشویق تان کند و بگوید کاری که روی پروژه انجام دادی، بی نظیر بود. این تماس، گاهی ممکن است آغاز یک بحران باشد پس با ایجاد محدودیت، این تنش‌ها را کم کنید: پست الکترونیکی خود را فقط یک بار در شب چک کنید. اگر تماسی مهم نیست، پاسخ دادن به آن را به فردا صبح موکول کنید. هر شب در ساعت خاصی تلفن و رایانه خود را خاموش کنیدو شبکه‌های اجتماعی را چک نکنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان