به گزارش ایسنا، سعیدرضا جندقیان بیدگلی در نشست هم اندیشی دهیاران سه شهرستان کاشمر، خلیلآباد و بردسکن که با حضور فرمانداران منطقه ترشیز در محل سالن سینما ایران کاشمر برگزار شد، با بیان اینکه برای ایجاد تغییر و تحول باید آنچه را که پشت سر گذاشتهایم فراموش کرد، گفت: اگر با روشهای گذشته میتوانستیم اداره و وزارتخانه خود را اداره کنیم، وضع ما اکنون اینگونه نبود.
وی با اشاره به اینکه باید روشهای گذشته را دور انداخت، افزود: دهیاران به عنوان بزرگترین نهاد مدیریتی کشور هستند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اعلام اینکه تاکنون 37 هزار و 200 مجوز دهیاری صادر شده و 35 هزار نفر دهیار در کشور داریم، گفت: وقتی به دهیاران شخصیت داده شود، برای توسعه کشور مفیدترین افراد خواهند بود.
وی با بیان اینکه پول توسعه آفرین نیست، افزود: از ابتدای سال 82 تا پایان اردیبهشت 97 بالغ بر 15 هزار و 600 میلیارد تومان به حساب دهیاریها پول واریز شده است.
جندقیان با اشاره به اینکه 12 هزار و 500 میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم بوده است، افزود: بالغ بر 75 درصد کل منابع کشور در این شش سال به حساب دهیاریها در روستاها واریز شده است.
وی در ادامه با اعلام اینکه در گذشته 700 میلیارد تومان برای توزیع در اختیار سازمان شهرداریها بود که از ابتدای سال 97 در اختیار ما نیست، گفت: از نمایندگان مجلس درخواست داریم این مبلغ را به سازمان شهرداریها بازگردانند تا مجدد بتوانیم اعتبارات لازم برای پروژهها و ماشین آلات را از این محل تامین کنیم.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه اکنون این مبلغ به طور سراسری توزیع میشود، افزود: متاسفانه تهران با پنج درصد جمعیت و قم با دو درصد جمعیت روستایی این پول را میگیرد.
وی با اشاره به اینکه یک روستا در تهران به اندازه کل استان محروم ایلام اعتبار گرفته است، بر لزوم توزیع اعتبارات مبتنی بر اندیشه ورزی و حساب و کتاب تاکید کرد.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه اگر شرکت تعاوی کاشمر منحل شده، مقصر خود شما هستید، گفت: اگر شورا و دهیار نمیتوانند برای توسعه روستا کاری کنند و تنها برای حقوق اندک دهیاری ماندهاند، اگر بمانند به خود، فرزندان و همه مردم خیانت کردهاند و باید استعفا دهند.
وی با اشاره به اینکه در 30 سال قبل مردم روستایی در تولید ناخالص ملی کشور حدود 25 درصد نقش داشتند ولی متاسفانه در سال 95 این رقم به 10 درصد کاهش یافته است، افزود: در 5 سال گذشته بسیاری از محصولات کشاورزی در حاشیه شهرهای بزرگ تولید میشوند و دیگر روستایی نیستند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: این فاجعه است که 20 میلیون و 760 هزار نفر جمعیت روستایی در تولید ناخالص ملی کشور تنها 3 تا 5 درصد نقش داشته باشد. این عدد فاجعه است. هرچند 25 تا 27 دستگاه هستند که در خصوص توسعه روستایی فعالیت میکنند ولی نباید وضعیت کشور برای تولید ناخالص ملی، غذا و ... اینگونه باشد.
در ادامه مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه اعتباراتی که در سالهای اخیر به دهیاریها داده شده، رشد چشمگیری داشته است، گفت: اعتبارات دهیاریهای کاشمر در سال 95 بالغ بر 47 میلیارد ریال بوده که در سال گذشته به 71 میلیارد ریال افزایش یافته است.
محمد علی همدمی نژاد با اشاره به اینکه اعتبارات دهیاریهای شهرستان بردسکن از 26.9 میلیارد ریال به 51.7 میلیارد ریال و خلیلآباد از 21.15 میلیارد ریال به بالغ بر 37 میلیارد ریال افزایش یافته است، اظهار کرد: در هفته دولت پروژه هایی افتتاح شد که بیشتر از این اعتبارات بود و این نشان می دهد مردم روستا مشارکت بسیار خوبی در اجرای پروژه ها داشته اند.
وی با اعلام اینکه با همکاری پلیس راه، هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی آموزش های سوانح و تصادفات را به دهیاران داشته ایم، بیان کرد: براساس آمار دستگاههای مرتبط تصادفاتی که در سالهای قبل داشته ایم به نسبت امسال به خاطر آموزش های ارائه شده 20 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این نشان می دهد آموزش ها از تاثیر گذاری خوبی برخوردار بوده است، افزود: بر دهیاریها تاکید کرده ایم که این آموزش ها را به مردم روستا انتقال دهند.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در طی سال برای دهیاران آموزش های متعددی برگزار می شود، اظهار کرد: در چند روز آینده آموزش پرسنل آتش نشانی برگزار و نیروهایی که برای ایستگاه ها در روستاها مورد نیاز باشد مشخص می شوند.
وی همچنین با اعلام اینکه برای استفاده از شبکه دولت تعدادی از دهیاریها فاقد خط تلفن هستند که باید پیگیری شود، گفت: تمامی دهیاریها به شبکه دولت ارتباط دارند.
وی از برگزاری کلاس های آموزشی برای مکاتبه دهیاران در مهرماه خبر داد و افزود: آزمون این کلاس ها بسیار کنترل شده است.
همدمینژاد با بیان اینکه کمیته انضباطی کار دهیاران تشکیل شده است، افزود: با تشکیل این کمیته ها موجب می شود اگر اجحافی در حق دهیاران صورت گیرد توسط این کمیته مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در ابتدایی که تسهیلات اشتغالزایی به روستاها اختصاص یافت در جایگاه بیست و هشتم بودیم، اما با تلاش های انجام شده اکنون در حال کسب مقام اول کشور هستیم، عنوان کرد: به رغم اینکه از سال 86 تاکنون حسابرسی دهیاریها انجام نشده بود اما اکنون حسابرسی کلیه دهیاریها توسط حسابرسان مورد تائید انجام می شود.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با اعلام اینکه در مهرماه نشست تخصصی زن و توسعه گردشگری را برگزار خواهیم کرد، گفت: استان خراسان رضوی اکنون 301 نفر دهیار زن دارد که نشان می دهد زنان روستایی در این عرصه فعالیت خوبی دارند.
وی با بیان اینکه در این نشست از دهیاران فعال در عرصه توسعه گردشگری و کارشناسان مرتبط دعوت به عمل خواهد آمد، ادامه داد: به رغم اینکه در طی سالیان گذشته 980 دستگاه ماشین آلات به روستاها داده شده اما تنها از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون 326 دستگاه انواع ماشین آلات تحویل روستاها شده است.
در این جلسه همچنین نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در چند سال اخیر اقدامات بسیاری در خدمات رسانی و ایجاد زیرساخت ها در روستاها صورت گرفته است، گفت: دهیاران و شوراها معترف هستند که قبل از آن کاری برای روستاها انجام نشده است.
بهروز بنیادی گفت: با هجوم مهاجرت به شهرهای بزرگ و حاشیه نشینی هایی که ایجاد شد مسئولان به دنبال این بودند که هر چند زودتر این روند را متوقف کنند به همین خاطر بر روی روستاها سرمایه گذاری هایی صورت گرفت. در این بخش اکنون در وضعیت خوبی هستیم.
وی با تاکید بر توانمند کردن روستائیان گفت: اکنون در روستاها شاهد خرده مالکی هستیم که میزان درآمد را بسیار پائین آورده است.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در کنار کشاورزی باید به کشاورزان در روستاها آموزش دهیم تا در اوقات فراغت بتواند اقدامات دیگری را انجام دهند، گفت: در شش ماهه دوم سال اغلب خانواده های روستایی بیکار هستند.
وی با اعلام اینکه توان بانوان روستایی مورد غفلت قرار گرفته است، افزود: باید با آموزش های لازم به دهیاران توان اقتصادی روستاها را افزایش داد.
بنیادی در ادامه با اشاره به اینکه نزدیک به 12 هزار قانون در کل کشور داریم که دو هزار آن مربوط به قبل از انقلاب است، اظهار کرد: نیازی به قانون گزاری جدید نیست.
وی با اعلام اینکه باید برای رشد و توسعه منطقه ترشیز تلاش کرد، ایجاد تعادل در توزیع بودجه را ضروری دانست و گفت: باید تبعیضها را در توزیع اعتبارات از بین برد.
نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید پتانسیلها و توانمندیهای هر روستا مشخص شود، اظهار کرد: هر چند فرهنگ و مطالبات تغییر کرده اما این وظیفه ما است که مزایا و پتانسیل های روستا را معرفی کنیم.