شناسه : ۱۲۰۱۴۴۹ - چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۵
تولید بیشاز ۵میلیون تن مرکبات در کشور
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری گفت: برای مقابله با آفت جاروئک لیموترش از رقمی مقاوم به این بیماری با عنوان «رقم پارسی» استفاده کردیم که ابتلا به این بیماری را به صفر می رساند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، مسعود لطیفیان، در مورد آخرین وضعیت تولید مرکبات در کشور خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته نه تنها کاهش تولید مرکبات نداشتهایم، بلکه افزایش هم داشتهایم و مجموع تولیداتمان در سال 96 به حدود 5 میلیون تن رسید که پیشبینی میکنیم، این رقم در سال 97، به 5 میلیون و 365 هزار تن برسد.
وی بیشترین حجم تولید مرکبات را مربوط به پرتقال اعلام کرد و افزود: میزان تولید این محصول در سال 96، 2 میلیون و 850 هزار تن بوده که در سال 97، به 3 میلیون و 21 هزار تن خواهد رسید. همچنین میزان تولید نارنگی در سال 96، 780 هزار تن بود که برای امسال تولید 819 هزار تن پیشبینی میشود.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از پیشبینی تولید 670 هزار تن لیموشیرین و 569 هزار تن لیموترش در سال 97 خبر داد و گفت: خوشبختانه سرمازدگی که بهار امسال در برخی استانها به وقوع پیوست روی مرکبات تأثیری نداشت و آسیب خیلی جزئی وارد کرد و مشکل ما بیشتر در مورد برخی مرکبات در نواحی جنوبی کشور است، چرا که در این استانها در برخی مناطق مرکبات دچار آفتابسوختگی و گرمازدگی میشوند.
وی اجرای طرح سایبان برای درختان مناطق جنوبی کشور که دارای آفتاب شدیدی هستند را یکی از طرحهایی عنوان کرد که باعث جلوگیری از بین رفتن درختان مرکبات میشود و تا کنون این طرح سایبان برای درختان لیمو اجرا شده است، البته طرح سایبان به صورت پایلوت در استانهای کرمان، فارس، هرمزگان و بوشهر اجرا شده و نتیجه نشان میدهد، راندمان مصرف آب در اجرای این طرح 30 درصد بهبود مییابد و آفتاب سوختگی و بیماری زوال مرکبات در طرح سایبان به صفر میرسد.
به گفته لطیفیان در طرح سایبان بازدهی درختان لیمو بالای 25 درصد افزایش یافته و بازگشت سرمایه ظرف دو تا سه سال انجام میپذیرد.
وی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای از بین بردن جاروئک لیموترش انجام دادهاید، اظهار داشت: تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته و یکی از مهمترین کارهای انجام شده شناسایی ارقام مقاوم به این بیماری بوده و در نهایت «رقم پارسی» مورد استفاده قرار گرفت که نه تنها کیفیت خوبی دارد بلکه مقاومت بسیاری خوبی در مقابل بیماری ویروسی مرکبات از خود نشان میدهد و اکنون پس از چند سال که دچار افت تولید لیموترش بودیم اکنون وضعیت تولید این محصول کفاف مصرف داخلی را میدهد و نیازی به واردات لیموترش نداریم.