پیمان فروهر در گفتوگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت صنعت آب معدنی و آشامیدنی این محصول اظهار کرد: متاسفانه تغییراتی که در بورس و پتروشیمیها اعلام شد جز سود برای پتروشیمیها چیزی را به دنبال نداشت و متاسفانه با حذف سقف رقابت با این هدف که قرار است قیمت در بازار آزاد کاهش یابد، اما متاسفانه چنین اتفاقی رخ نداد و قمیت هر کیلو مواد اولیه در بورس به 20 تا 21 هزار تومان و در بازار آزاد به 27 تا 28 هزار تومان رسید.
وی ادامه داد: این مساله به ضرر تولید کنندگان بوده و سود حاصل از فروش به جیب پتروشیمیها و دود آن به چشم تولیدکنندگان رفته است. مسالهای که صنعت محصولاتی که نیازمند بطری هستند با مشکل مواجه کرده و باید بدانیم قیمت هر کیلو پت در حالی که سال گذشته 450 تا 500 تومان بوده به 27 هزار تومان افزایش یافته که این مساله افزایشی 400 درصدی را نشان میدهد.
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی همچنین قیمت هر کیلو برچسب (لیبل) از 14 هزار تومان به 40 هزار تومان افزایش یافته که این مساله نیز افزایش 200 درصدی نسبت به قیمت پایه را نشان میدهد.
فروهر در ادامه و در مورد قیمت آب معدنی و آشامیدنی در بازار بیان کرد: هر بطری نیم کیلویی 1000 و بطری 1.5 لیتری 1600 تومان در بازار قیمت دارند. هرچند ممکن است برندهای مختلف محصولات خود را با قیمتی بالاتر از این رقم هم بفروشند، اما در مجموع با توجه به کاهش قدرت خرید مردم با چالشی جدی در صنعت آب بستهبندی روبهرو هستیم.
وی افزود: به جز مناطق 1 و 2 تهران در سایر مناطق قیمتهای فروش همان قیمت درج شده بر بطری بستهبندی است و حتی در مواردی قیمتها پایینتر از این رقم به فروش میرسند، چرا که قدرت خرید مردم کاهش یافته و واحدهای فروش مجبور هستند به دلیل گردش کالا محصولات خود را با رقمی متناسب با قدرت خرید مردم به فروش برسانند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی در مورد فروش بطریهای نیم لیتری آب معدنی با قیمتی بالاتر از قیمت درج شده بر محصول تصریح کرد: شاید در برخی موارد قیمت بطریهای نیم لیتری بالاتر از قیمت درج شده بر بستهبندی بطری باشد، اما این صرفا مربوط به بطریهای نیم لیتری است و از گذشته نیز محصولاتی که در واحدهای فروش خنکسازی میشوند و هزینههای جانبی دیگری از جمله اشغال فضا را به همراه دارند، 100 تا 200 تومان بالاتر به فروش میرسند؛ هرچند که ممکن است برخی واحدهای فروش نیز همین کار را انجام ندهند.
فروهر با گلایه نسبت به وضعیت فعلی تولید کنندگان صنایع آب معدنی و آشامیدنی، اظهار کرد: با ادامه این شرایط تولید کنندگان توان فروش محصولات خود را با چنین ارقامی ندارند و اگر وضع به همین منوال ادامه یابد امکان افزایش مجدد قیمتها نیز وجود دارد.
به گزارش ایسنا، صنعت آب بستهبندی از جمله صنایعی است که از ابتدای سال جاری به دلیل کمبود و گرانی مواد اولیه (PET) با چالشی جدی مواجه شده است و تولید کنندگان علیرغم افزایش دو مرتبه قیمت محصولات خود همچنان به فک افزایش قیمت هستند و معتقدند افزایش قیمت و کمبود مواد اولیه جهت بستهبندی این محصولات سر به فلک کشیده و به دلیل افزایشهای 400 درصدی قیمتها نسبت به مدت مشابه سال قبل امکان فعالیت مطلوب در چنین فضایی وجود ندارد.