به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در پیام آیتالله نوری همدانی به مناسبت افتتاح رادیو اربعین آمده است: در باب زیارت حضرت سید الشهداء (ع) در کربلا احادیث فراوانی از اهلبیت علیهمالسلام نقل گردیده است که تعداد کثیر این روایات نشان از اهمیت پاسداشت نهضت عاشورا دارد. پیامبر اکرم (ص) فرمودند:{إنّ لِقَتلِ الحُسینِ حَرارَةً فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لاتَبرُدُ اَبَداً}یعنی حقیقتاً کشته شدن امام حسین (ع) چنان حرارتی در دلها و قلوب مؤمنین ایجاد کرده است که هیچگاه به سردی نمیگراید و یا در توصیف بقعه آن حضرت در کربلا میفرمایند: {هِیَ أَطْهَرُ بِقَاعِ الْأَرْضِ وَ أَعْظَمُهَا حُرْمَةً وَ إِنَّهَا لَمِنْ بَطْحَاءِ الْجَنَّة} یعنی کربلا پاکترین بقعه روی زمین و ازنظر حرمت و احترام از بزرگترین بقعههاست و حقیقتاً کربلا از بوستانهای بهشت است. در وسائل الشیعه از امام صادق (ع) منقول است که فرمودند:{فِی طِینِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ (علیه السلام) شِفَاءٌ مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ هُوَ الدَّوَاءُ الْأَکْبَرُ}یعنی در تربت قبر امام حسین شفای هر دردی است و بزرگترین دارو همان است.
در این پیام اضافهشده است: در کامل الزیارات از حضرت امام جعفر صادق (ع) منقول است که فرمودند: { مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ اَلْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ عَلَیْهِ السَّلاَمُ إِنْ کَانَ مَاشِیاً کُتِبَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ مُحِیَ عَنْهُ سَیِّئَةٌ فَإِنْ کَانَ رَاکِباً کَتَبَ اَللَّهُ لَهُ بِکُلِّ حَافِرٍ حَسَنَةً وَ حَطَّ بِهَا عَنْهُ سَیِّئَةً حَتَّى إِذَا صَارَ فِی اَلْحَائِرِ کَتَبَهُ اَللَّهُ مِنَ اَلْمُفْلِحِینَ اَلْمُنْجِحِینَ حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اَللَّهُ مِنَ اَلْفَائِزِینَ حَتَّى إِذَا أَرَادَ اَلاِنْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ لَهُ إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ یُقْرِئُکَ اَلسَّلاَمَ وَ یَقُولُ لَکَ اِسْتَأْنِفِ اَلْعَمَلَ فَقَدْ غَفَرَ اَللَّهُ لَکَ مَا مَضَى}
یعنی کسی که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حسین بن علی علیه السلام باشد، اگر پیاده رود خداوند به هر قدمی که برمیدارد یک حسنه مینویسد و یک گناه از او محو میکند تا زمانی که به حائر حسینی برسد خداوند او را ازجمله مصلحین و رستگاران و برگزیدگان مینویسد و هنگامیکه اعمال زیارت و مناسکش تمام میشود خداوند او را ازجمله فائزین محسوب میفرماید و هنگامیکه بخواهد مراجعت کند فرشتگان نزد او آمده و ابلاغ سلام رسول خدا (ص) را میکنند و میگویند که پیامبر به شما پیام داد که اعمال زندگی خود را از نو شروع کن چراکه تمام گناهان گذشتهات آمرزیده شده است.
در پیام این مرجع تقلید تصریحشده است: ازاینگونه روایات در فضائل زیارت امام حسین (ع) مخصوصاً در ایام اربعین آن حضرت در بحارالانوار و دیگر کتب حدیثی فراوان است و به حدی بر آن تأکید شده که در بعضی از روایات از وجوب و فرض بودن زیارت آن حضرت یادشده و حتی برخی از فقها مانند علامه محمدتقی مجلسی و علامه محمدباقر مجلسی رضوانالله علیهماالسلام نظر مبارکشان بر این بوده است که برای کسانی که استطاعت این سفر را دارند زیارت حضرت سید الشهداء (ع) در کربلا در عمرشان حداقل یکبار واجب است.
در این پیام با اشاره به اینکه در حدیث مشهوری هم از حضرت امام حسن عسگری (ع) علامات مؤمن پنج چیز شمرده است که یکی از آنها زیارت اربعین امام حسین (ع) است، افزودهشده است: زیارت اربعین حسینی از اولین اربعین که اهلبیت (ع) در بازگشت از سفر شام در سال 61 هجری قمری به کربلا رسیدند و سرهای مطهر شهدان را در کنار پیکرهای مطهر آنان دفن کردند و از طرفی اولین زائر حسینی یعنی جابر بن عبدالله انصاری از صحابی پیامبر اکرم (ص) از مدینه به همراه عطیه کوفی هم به کربلا آمدند، تاکنون ادامه داشته است و خداوند در این جنبش و شور و شوق حسینی فوایدی را برای عالم اسلام قرار داده است که قابلشمارش نیست.
در پیام آیتالله نوری همدانی تأکید شده است: بعضی اشکال میکنند که امروزه با وجود وسایل نقلیه مختلف چه لزومی بر پیادهروی برای اربعین هست؟ که باید در جواب گفت این پیادهروی یک نوع احترام است و باعث خودسازی و خشوع و خضوع انسان میشود، کما اینکه امام حسن و امام حسین علیهماالسلام بارها برای تشرف به بیتالله از مدینه با پای پیاده حرکت میکردند و درحالیکه محملها و کجاوهها روی اشتران همراه آنان درحرکت بودند و میتوانستند بر مرکب سوار شوند ولیکن به احترام خانه خدا با پای پیاده برای حج رهسپار میشدند. راهپیمایی ایام اربعین از قدیمالایام در بین علماء و طلاب حوزه نجف مرسوم بوده و خاطرات زیادی از این سفرها در کتابها آمده است ولیکن پس از سقوط رژیم بعثی صدام که ملت عراق فرصتی برای تنفس پیدا کرد و راه ورود ایرانیان نیز به کربلا باز شد، هرساله خیل عظیم و میلیونی زائران حسینی در اربعین را شاهد هستیم و بحمدالله روزبهروز بر عظمت و ابهت آن افزوده میشود کما اینکه در سال گذشته بیش از بیست میلیون نفر به این فیض بزرگ نائل شدند و ازجمله زوار اربعین گشتند.
در این پیام تصریحشده است: امروزه راهپیمایی اربعین علاوه بر همه کمالات معنوی که در بر دارد،پیام سیاسی بزرگی برای جهانیان نیز دارد. در عاشورای امسال همگان شاهد بودید که در یک روز ندای ((هیهات من الذله)) توسط میلیونها مسلمان همزمان در بیروت پایتخت لبنان، در صنعا پایتخت یمن و مناطق شیعهنشین عربستان، در سرتاسر عراق، ایران اسلامی، هند و پاکستان و افغانستان و آسیای دور، آذربایجان و قفقاز و استانبول و بسیاری از نقاط جهان حتی اروپا و آمریکا طنینانداز شد و این یعنی امام حسین (ع) زنده است و نهضت ظلمستیز او نیز تمام عرصه سرزمینهای اسلامی را فراگرفته است و انشاءالله یکی از فواید بزرگ راهپیمایی اربعین همین معرفی امام مظلوم ما حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به جهانیان است و روزی فرارسد که همه عالم او را و راه او را بهخوبی بشناسد و الگو بگیرند.
در پیام این مرجع تقلید اضافهشده است: در روایات آمده است که در عصر ظهور یکی از نداهایی که امام زمان (عج) خطاب به همه جهانیان میفرمایند این است که {یَا أَهلَ الْعالَم إِنَّ جَدِّیَ الْحُسَین قتل عَطشاناً} یعنی آن حضرت خود را بهواسطه جد بزرگوارشان امام حسین (ع) معرفی میکنند و این بدان معناست که در زمان ظهور آن حضرت، همه جهانیان امام حسین (ع) را بهخوبی میشناسند. بههرحال در این زمان راهپیمایی اربعین به مانور بزرگ سیاسی مسلمانان و شیعیان در مقابل اسرائیل و آمریکا و دیگر اذناب آنها در منطقه تبدیلشده و روزبهروز باید بر شکوه و عظمت آن افزوده شود.
در این پیام آمده است: در این سالها ملت عراق با بذل مال و با عشق وافر به حضرت اباعبدالله خالصانه در خدمت زائران آن حضرت بودهاند و از هیچ کمکی دریغ ندارند، غذای خود را به زائران میدهند، وسیله نقلیه خود را برای خدمترسانی زائرین قرار میدهند و منازلشان را مسکن زائران کرده و امتحان خود را بهخوبی پس داده و باید از این ملت عراق برای این میزبانی مخلصانه حقیقتاً تشکر کرد، البته بسیاری از مردم و نهادهای انقلابی جمهوری اسلامی نیز در این سالها به خدمت زائرین همت گمارده و با ایجاد موکبهایی چه در داخل ایران و چه در کشور عراق سعی بر همیاری و همکاری با مردم عزیز عراق داشتهاند ولیکن اینها کفایت نمیکند و مخصوصاً امسال که ملت ایران گرفتار تنزل ارزش پول خود شده، بیم آن میرود که بسیاری از ضعفا که فقط در همین اربعینها به علت کمی هزینهها سفر کربلا برایشان میسر میشد دیگر نتوانند با این هزینههای سنگین خود را به عراق برسانند و مسؤولین باید برای حل این موضوع بیشازپیش چارهاندیشی کنند.
در پیام آیتالله نوری همدانی یادآور شده است: همگان شاهد بودید که در یک مقطع زمانی برای کسانی که سفرهای خارجی اروپایی و یا تفریحی مانند تایلند را داشتند مبلغ یک هزار یورو ارز مسافرتی به نرخ هر یورو 5400تومان عرضه میشد و آنقدر مابهالتفاوت آن با نرخ آزاد زیاد بود که بعضی از آژانسهای مسافرتی مردم را مجانی و رایگان به مسافرت میبردند تا از مابهالتفاوت ارز اختصاصی آنها استفاده کنند و حالآنکه در همان مقطع حتی یک دلار و یا یک یورو به زائران عتبات عالیات اختصاص نمیدادند! گرچه کل این سیاست ارزی آنها غلط بود و میلیاردها پول ارز ذخایر بانک مرکزی را چندماهه هدر دادند و ادعای تخصص اقتصادی هم میکنند.
در این پیام تصریحشده است: مسئولان بانک مرکزی به خاطر سیاستهای غلط اقتصادی که منجر به کاهش ارزش پول ملی شد باید مواخذه بشوند تا دست افراد خیانتکار به کشور و منافع ملت رو شود و ملت ایران از این حقی که از حقوق آنان ضایعشده است و هنوز هم جبران نشده، نمیگذرد.
در این پیام تأکید شده است: اما مسئولان دولتی بدانند تمام رفتارهای آنان از چشم مردم مسلمان میگذرد و روز حساب هم میرسد، حتی همینالان هم به مسافران کشورهای خارجی ارز مناسب اختصاص میدهند ولی برای سفرهای زیارتی نباید ارزی اختصاص داده شود! مسئولان بانک مرکزی باید در برابر این سیاستهای یک بام و دو هوای خود پاسخگو باشند.
در پایان این پیام آمده است: ازجمله کارهای خوب برای اربعینیها همین راهاندازی رادیو اربعین است که کمک مهمی برای خبررسانی زائران کربلا و عموم هموطنان میتواند داشته باشد و این عمل صداوسیما در خدمت به زائرین حسینی مأجور هست انشاءالله. از خدای متعال مسئلت داریم که این اربعینها را مقدمه ظهور موفورالسرور قطب عالم امکان و واسطه غیب و شهود امام زمان مهدی موعود قرار دهد و انقلاب اسلامی ملت ایران و این شور حسینی آنان را وصل به ظهور حضرتش بگرداند.