سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت 7:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
آلزایمر سیاسی شخصی که وعده لغو سربازی و مقرری بیکاری را داده بود
اصلاحطلبان در یومالحساب وعدههای مجلس دهم؛ کی بود کی بود من نبودم!
«حسین کمالی»، فعال اصلاحطلب و دبیر تشکل چپ «حزب اسلامی کار» طی یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان امروز با بیان اینکه اصولگرایان نمیگذارند اصلاحطلبان در مبادی قدرت حضور داشته باشند، مینویسد:
«البته اگر هم اجازه حضور اصلاحطلبان در قدرت داده شود، حضوری حداقلی و کمرنگ از جنس مثل مجلس دهم و فراکسیون امید خواهد بود. همانطور که دیدیم نمایندگانی که در این فراکسیون حضور پیدا کردند که از توانایی کافی و لازم برخوردار نبودند.»
او میافزاید:
در حقیقت این موقعیتی بود که به اصلاحطلبان تحمیل شد. شاید اگر اصلاحطلبان اصیل از سنجش و ارزیابی شورای نگهبان به سلامت عبور میکردند و دستگاههای امنیتی نسبت به آنها نظری نداشتند، امروز لیست متفاوتی نسبت به آنچه دیدیم بیرون میآمد و افراد دیگری روی کار آمده و به نمایندگی مجلس میرسیدند که توانایی بیشتری برای پاسخ به مطالبات جامعه میداشتند تا امروز مورد اعتراض نباشند. در حقیقت ناکارآیی فعالیتهای اصلاحطلبان نه ناشی از تصمیمات و نگاه خود آنها بلکه بهعلت شرایطی است که به آنها تحمیل میشود و آنها مجبور میشوند آن شرایط را بپذیرند.[1]
*آنچه کمالی گفته در واقع «عذر بدتر از گناه» است.
جریان سیاسی خاص یا همان اصلاحطلبان با اینکه بیش از 20 سال در رأس قدرت اجرایی کشور بوده و 3 سال دیگر هم خواهد بود و با اینکه در مجلس ششم بصورت کامل و یکدست حضور داشت و یا در مجلس دهم مارش پیروزی نواخت اما همواره به انکار این تاریخ محرز میپردازد تا بتواند ضعف بزرگ خود یعنی «ناکارآمدی» را استتار کند.
ما در اشاره به صحبتهای کمالی و اینکه او میگوید اصلاحطلبان فراکسیون امید توانایی لازم را ندارند و اگر چیزی به نام اصلاحطلبان اصیل در مجلس حضور میداشتند؛ چهها که نمیشد! ضمن ارجاع مخاطبان محترم به خاطرات تلخ مجلس ششم؛ بخشی از صحبتهای اصلاحطلبان در ایام پیش و پس از انتخابات مجلس دهم در اسفند سال 94 را مجددا انتشار میدهیم و قضاوت را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم...
1_ علی شکوریراد در اشاره به پیروزی فهرستی اصلاحطلبان در تهران: ما حس غرور داریم. غرور حاصل از یک کنش سیاسی صحیح که اصلاحطلبان از خود بروز دادند. به زبان ساده کنش سیاسی اصلاحطلبان کلاس بسیار بالایی داشت. این نوع کنش سیاسی را شاید بتوان در آینده برای فعالان سیاسی تدریس کرد. متأسفانه برخی نمایندگان مجلس نهم عقلانی عمل نمیکردند. نقد ما به رفتار غیر قانونی و غیر عقلانی بود!
2_ صادق زیباکلام با اشاره به پیروزی فهرست اصلاحطلبان در شهر تهران: تلاش کنیم هم درعرصه داخلی و هم عرصه خارجی تجدید نظرهای مد نظر را به عمل آوریم!
3_ محمد عطریانفر در پیشاانتخابات: مجلس آینده (دهم) متشکل از اقلیت قدرتمند اصلاحطلب و اکثریت معقول اصولگرا خواهد بود.
4_ مصطفی درایتی: درست است که افراد نامدار جریان اصلاحات را رد صلاحیت کردهاند ولی میتوان نامآوران جدیدی را معرفی کرد و آنها را به چهرههای آینده بدل کرد. به نظر من با پتانسیلی که در جریان اصلاحات وجود دارد چنین مسئلهای امکانپذیر است که بتوانیم چهرههای جدیدی را در عرصه سیاسی معرفی کنیم. به نظر من آن چیزی را که برای این دوره از انتخابات طراحی کرده بودیم قابل دستیابی است.
5_ محمدصادق خرازی: اگر مردم به صندوق رأی توجه کنند زندگی اقتصادی و سیاسی آنها نیز تحول پیدا میکند و باید یک مجلس مقتدر و قدرتمند را تشکیل دهیم.
6_ قدرتا... علیخانی در اشاره به انتخابات مجلس دهم: همانطور که در مساله برجام همه قوا به خصوص رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و در رأس همه، رهبر معظم انقلاب، به کمک دولت آمدند و برجام حل شد، میتوان با اجماعی دوباره، مشکلات اقتصادی را هم از سر راه مردم برداشت.
7_ فیضا... عربسرخی: به نظر من شرایط برای حضور قوی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس مهیا شده و این جریان میتواند پیروز انتخابات آینده شود!
***
در میان این اظهارات همچنین باید به وعده و وعیدها و صحبتهای شخص حسین کمالی هم در ایام انتخابات مجلس دهم اشاره کرد. مجلسی که اصلاحطلبان برای آن مارش پیروزی نواختند و کمالی حالا از این میگوید که اصلاحطلبانش ناتوان هستند!
او در ایام پیشاانتخابات مجلس دهم گفته بود: ما در همه زمینهها برای انتخابات مجلس برنامه داریم. به جامعه میگوییم که اگر میخواهید به ما رأی بدهید به برنامههایمان رأی دهید. مقرری اشتغال برای همه، اصلاح ساختار اقتصاد، ارتش حرفهای، تامیین اجتماعی عمومی، مقرری بیکاری برای بیکاران، بیمهی عمومی، تحصیلات رایگان در سطح عالی و... برنامههایی هستند که بیان خواهند شد.
کمالی همچنین در جای دیگری نیز با اشاره به برنامههای اصلاحطلبان برای مجلس دهم اظهار کرده بود:
«همه مسائل کشور را که نمیتوان در یک گفتگو توضیح داد. بنابراین ما میگوییم مسئله اعتیاد، خودکشی و زندانیان برای ما مهم است و آنها را مورد توجه قرار میدهیم. مسئله سربازی برای ما مهم است. جوانها بهترین سالهای عمرشان تلف میکنند و باید مالیات عمر پرداخت کنند. این نیروها را میتوانیم در بخشهای دیگر فعال کنیم.»[2]
***
یادداشت عجیب یک فعال اهل سنت: علمای قم اهل مال و مرید هستند!
روزنامه اصلاحطلب اعتماد، روز شنبه گذشته یادداشتی را به قلم «جلال جلالیزاده» فعال اصلاحطلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم منتشر کرد که موضوع آن در ظاهر امر، تقدیر جلالیزاده از «محمدجواد حقشناس» بخاطر اهتمام به حقوق اهل سنت است.
جلالیزاده که خود سنّی مذهب است اما در ادامه یادداشت کوتاه خود مینویسد:
«از این جهت لازم دانستم از این پیر سیاست که دیانت را در عمل نشان داده است تشکر کنم و بگویم: کاش یک بار یکی از علمای ساکن قم جز مرحوم آیت الله منتظری! از روی تقیه هم بوده از حقوق اهل سنت دفاع میکرد تا مردم بدانند دین دفاع از اصول انسانی است نه گردآوری مال و مرید. و همین طور علمای عربستان از حقوق اهل تشیع.»[3]
*ما قضاوت درباره اظهارات عجیب جلالیزاده را به عهده مخاطبان محترم وا میگذاریم...
پر واضح آنکه اهتمام و توجه جدی مراجع عظام شیعه و علمای حوزه علمیه به بحث حقوق شهروندی اهل سنت و دفاع از امنیت و عِرض و آبروی آنها امر مکتومی نیست و از احترام اهل سنت در حکومت جمهوری اسلامی ایران که به دلیل تأکید علمای شیعه ایجاد شده است همین بس که سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس از این میگوید که جان ما فدای اهل سنت است.
و البته اهل سنت عزیز نیز شاهد و ناظر هستند که رزمندگان شیعه - در کنار برادران رزمنده اهل سنت - چطور برای دفاع از آنها در مرزهای ایران و حتی در خارج از ایران در مقابل دشمنان وهابی و تکفیری به خاک و خون میغلتند تا جان و ناموس اهل سنت در هیچ کجای جهان به تاراج نرود.
گروههای جهادی جوانان بسیجی در شهرهای سنّی نشین ایران، تأکیدات و تواصی و فتاوای رهبر انقلاب در زمینه دفاع از حقوق شهروندی و دینی اهل سنت و غیره نیز گواهان دیگری بر همین اهتمام علمای شیعه حوزه علمیه به زیست نیکوی برادران و خواهران اهل سنت است.
علمایی که البته از سوی جلالیزاده به گردآوری مال و مرید متهم شدهاند!
گفتنیست، روزنامه اعتماد پیش از این نیز گفتاری را منتشر کرده و در آن مدعی شد که امام حسین(ع) اسطورهای رنگ باخته است! رفتاری که منجر به عذرخواهی الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد نیز شد.[4]
***
محکوم شدن پروانه سلحشوری با شکایت ناجا
«پروانه سلحشوری»، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس که حاشیههای او مثل درخواست سفر به روسیه و غیره هنوز در خاطر افکار عمومی مانده است، به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه دولتی ایران، به محکوم شدن خود پس از شکایت نیروی انتظامی در یک پروند اشاره کرده است.
«روزنامه ایران» در بخشی از گفتوگو از سلحشوری میپرسد:
«شما دفاعی از یکی از دخترانی که مورد برخورد گشت ارشاد قرار گرفته بود داشتید و نیروی انتظامی از شما شکایت کرد. آن مسأله به کجا کشیده شد؟» و او پاسخ میدهد: من دو سالی که در فراکسیون زنان بودم هر چند شاید دستمان برای اقدام عملی بسته بود و نمیشد خیلی کار عملی انجام داد اما سعی میکردم که حداقل صدای مردم باشم، آن را بشنوم و ابراز کنم. بحث مسکو که میخواستم بروم در همین راستا بود. چند وقت پیش دختر خانمی توسط چند مأمور انتظامی کتک خورده بود که این فیلم آن هم پخش شد و این بازتاب بسیار منفی میان مردم داشت و باعث انزجار شدید شده بود. من به عنوان نماینده مردم و یک مسلمان فکر نمیکنم خدا هم بپذیرد که کسی را کتک بزنید و بگویید روسری بر سرت بگذار. ضربهای که با این کار زده میشود خیلی بیشتر از ضربه خوردن توسط بی حجابی است.
خبرنگار ایران سپس از سلحشوری سؤال میکند: الآن سرانجام شکایت چه شده؟
که این نماینده اصلاحطلب در پاسخ میگوید: «گفتهاند که مأموران نیروی انتظامی در راستای انجام وظایف خود این کار را کردهاند و من به عنوان نماینده مجلس حق اعتراض نداشتهام و نباید واکنش نشان میدادم.»
سلحشوری همچنین میافزاید: استنباطی میآوردند که این موضوع مدیریت شده بوده. خب ما چرا باید در دام این کارهای مدیریت شده بیفتیم؟ این اشتباه بود.[5]
*خانم سلحشوری البته توضیح ندادهاند که یک مأمور میدانی پلیس چطور در هنگام وقوع یک جرم و هنگامی که از سوی مجرم مورد ضرب و شتم قرار میگیرد؛ بایستی پی به مدیریت شدن این صحنه ببرد؟!
از طرفی در صحنه مورد اشاره اساساً عمل خلاف قانونی از سوی مأمور ناجا صورت نگرفته بود و او فقط به دفاع از خود در مقابل ضرب و شتم یک دختر هنجارشکن میپردازد.
ضمن اینکه مأمور ناجا در این صحنه به لحاظ قانونی اختیارات بیشتری هم داشت که البته از آنها استفاده نکرد.
سلحشوری همچنین به این نکته هم اشاره نکرده است که مأمور پلیس مورد اشاره او، در این صحنه و بر اثر ضرب و شتم فرد مجرم مجروح نیز میشود.
این نماینده اصلاحطلب مجلس همچنین نظرش را درباره «بیشرف» خطاب شدن مأموران انتظامی در این صحنه توسط مجرم و همدستان او نیز نگفته است!
***
1_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/235571
2_ http://fna.ir/K5Z940
3_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3814751
4_ https://www.farsnews.com/news/13931203001711
5_ http://www.iran-newspaper.com/newspaper/item/485598