در هفته جاری هلدینگ سرمایهگذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق سرمایهگذاری جسورانه با سرمایه 150 میلیارد تومان در حوزه فین تک و سرمایهگذاری داخل بورس را در فرابورس پذیره نویسی خواهد کرد که هدف از آن حمایت از استارت آپ های فین تک در حوزه بازنشستگی و سالمندی است.
«امیر هامونی» مدیر عامل فرابورس ایران از عرضه اولیه سهام یک شرکت دانش بنیان روز دوشنبه خبر داد و گفت که از فردا تعداد 35 میلیون سهم از کل سهام شرکت داروسازی آوه سینا برای نخستین بار پس از پذیرش در بازار دوم فرابورس عرضه اولیه میشود.
هامونی به فارس گفت که این ناشر به عنوان شرکت دانش بنیان داروی ضد سرطانی تولید میکند و از فردا به روش ثبت سفارش عرضه اولیه خواهد داشت.
به گفته این مقام مسئول از فرصت دو ماهه فرابورس برای آماده سازی و بستر سازی نرم افزارهای مورد نیاز تأمین مالی جمعی یا به اصطلاح کراود فاندینگ ها سخن گفت و افزود:
«تابلوی معاملات شرکتهای دانش بنیان و به عبارتی استارت آپ ها قابلیت تعریف و راه اندازی در فرابورس خواهد داشت.»
او معتقد است که طرحهای کسب و کار در آن بازار ارزش کمتر از دو میلیارد تومان دارند اما چون شخصیت حقوقی ندارند، باید با راهکار دیگری وارد بازار شوند.
حضور استارت آپ ها در بورس قدم بزرگیست، چراکه آینده بازار جهان در دستان کسبوکارهای نوین خواهد بود. منتها نکته قابل تامل این است که عرضه آنها در بورس با توجه به ساختارهای سنتی سرمایهگذاری بورسی تا چه اندازه نتیجه خواهد داشت و البته مخاطبان آنها چه کسانی خواهند بود؟