به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، آمار مرگ و میر به دلیل مصرف مواد مخدر در دهه گذشته در انگلیس افزایش یافته است.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره ملی آمار، شمار مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در انگلیس و ولز در سال گذشته، از زمان آغاز طرح ثبت مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر به بالاترین میزان خود رسیده است.
شایان ذکر است اسکاتلند که میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در آن تقریبا 2.5 برابر بیش از همه انگلسی بود، در اروپا رکورددار است.
جمع آوری اطلاعات دقیق مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در انگلیس به دلیل عدم تعریف دقیق مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر دشوار و پیچیده است. براساس اعلام موسسه غیرانتفاعی دارویی Drug Wise، این اصطلاح را میتوان برای توصیف آوردوز ناشی از مصرف زیاد سهوی یا عمدی و به قصد خودکشی به کار برد. ضمن این که این اصطلاح شامل مرگ و میر بر اثر رانندگی در حال مستی و مرگ و میر بر اثر تزریق مواد مخدر نیز میشود.
در مجموع میزان مرگ و میر مستقیم و غیر مستقیم ناشی از مصرف مواد مخدر در سال 2017 در انگلیس و ولز برابر با 3756 مورد بوده است؛ یعنی به ازای هر یک میلیون نفر 66.1 مرگ در سال 2017 ثبت شده است در حالی که این میزان در سال 1993، 42.9 و در سال 2008، 53 مورد بوده است.
گزارشها حاکی از آن است که از هر 12 نفر 1 نفر یعنی 8.5 درصد بزرگسالان 16 تا 59 سال انگلیس و ولز در سال 2017 مواد مخدر غیرقانونی مصرف کرده اند.
انگلیس در سالهای اخیر با نگرانی بزرگتری مواجه شده است؛ افزایش مرگ و میر ناشی از مصرف تفریحی مواد مخدر به پنج برابر شدن آمار مرگ و میر مصرف قرصهای روان گردان و سه برابر شدن مرگ و میر مصرف کوکائین انجامیده است.
اما بحران بزرگتر انگلیس مصرف مخدر ماری جوآنا است. اگرچه داشتن و مصرف این ماده مخدر در انگلیس غیرقانونی است، اما همچنان مهمترین ماده مخدر غیرقانونی مورد مصرف در این کشور است و کوکائین در مرتبه بعدی قرار دارد.
در سال 16-2015 اداره کل نظارت بر جرایم انگلیس و ولز آماری منتشر کرد که نشان میدهد 2.1 میلیون نفر از جمعیت این کشور معادل 6.5 درصد بزرگسالان سنین 16 تا 59 در سال گذشته ماری جوآنا مصرف کردهاند. نکته قابل تامل مصرف بالای این مواد در سنین 16 تا 24 سال است که حدود 975 هزار نفر از آنان معادل 15.8 در سال گذشته ماری جوآنا مصرف کردند.
شواهد نشان میدهد که مصرف کنندگان این مواد در دراز مدت به اختلالات شدید روانی از جمله روانپریشی و افسردگی مبتلا میشوند. تحقیقات انجام شده درباره اثرات این مواد نشان میدهد که احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در میان مصرف کنندگان این ماده مخدر بسیار بالا است. ضمن این که مصرف زودهنگام این ماده مخدر سبب افزایش احتمال بیماریهای روانی مانند دو قطبی یا اسکیزوفرنی میشود.
علاوه بر موارد فوق، مرگ و میر ناشی از مصرف فنتانیل، مسکن ضد درد قوی که با هروئین و سایر مواد مخدر آمیخته شده است، در سال 2016 جان 58 نفر و در سال 2017 جان 75 نفر را گرفته است. این آمار در حالی افزایش مییابد که سازمان بهداشت عمومی انگلیس درباره مخلوط کردن این قرص با هروئین و سایر مواد مخدر هشدار داده است. کاهش بودجه درمان سو مصرف مواد مخدر نیز به افزایش شمار مرگ و میر میافزاید.