به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سید «محمدعلی آل هاشم» در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز، با بیان اینکه موضوع کتاب و نگارش از گرانمایهترین و مهمترین امور بشر محسوب میشود، اظهار کرد: کتاب بزرگترین عامل صیانت و نگهبانی از اندیشههای دانشمندان است، بقای علوم و اندیشهها است که باعث رشد فکری و عملی اجتماع میشود، اگر علم با همه ارزش ذاتی خود منتقل نشود، محبوس مانده و کوچکترین ارزشی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه دین اسلام برای کتاب و کسب علم، ارزش و اعتبار خاصی قائل است، گفت: اهمیت کتابخوانی در اسلام به قدری است که معجزهی پیامبر اعظم از نوع کتاب بوده و در این کتاب مقدس اولین آیاتی که بر پیامبر نازل شده با امر به خواندن و با الفاظ کتاب، قلم و علم توام شده است.
نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی ادامه داد: اهمیت کتاب، کتابخوانی و عظمت آن در اسلام تا حدی است که خداوند به قلم و آنچه که مینویسند، قسم یاد میکند. نقش سازندهی کتاب و کتاب خوانی برای رشد و تعالی فکری و اجتماعی انسانها در قرآن کریم و روایات مختلف، بسیار تأکید شده است.
آلهاشم با بیان اینکه قرآن و روایات معصومین، کتاب و کتابخوانی را وسیلهای برای حفظ، سازماندهی و انتقال ذخایر فرهنگی علمی به نسلهای آینده دانسته و بر تأثیرات معنوی و اخروی مطالعه کتاب و به میراث گذاشتن دانش همواره تأکید شده است، در ادامه خاطرنشان کرد: کتاب و کتابخوانی از جایگاهی عظیم برخوردار بوده به طوریکه طبق بررسی آماری محتوای کلام الله مجید، کلمه کتاب 255 بار، کلمه علم 582 بار، کلمهی قلم دو بار و کلمهی اقرا سه بار در قرآن تکرار شده، برهمین اساس مطالعه و کتابخوانی، تحصیل علم و دانش از فرائض بسیار موکد در دین اسلام است
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر عظیمالشأن اسلام، خاطرنشان کرد: در خصوص اهمیت کتاب و کتابت روایات زیادی بیان شده؛ به طوریکه در حدیثی به زنجیر کشیدن علم و دانش اشاره شده است.
آلهاشم کتاب و کتابخوانی را از مهمترین دغدغدهای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ دانست و گفت: مقام معظم رهبری همواره تأکیدات فراوانی برای کتابخوانی در میان همه اقشار به ویژه جوانان دارند، پس در این راستا باید به مسأله کتاب و کتابخوانی و نمایشگاه کتاب توجه زیادی داشت.
وی گسترش و تقویت کتابخانهی عمومی تبریز و حضور همگان را در آن یادآور شد.