رییس پدافند غیر عامل وزارت بهداشت، گفت: حوزه سلامت در خطر نفوذ و کنترل سایبری است، بنابراین باید با بومی سازی تجهیزات و شناخت دقیق تهدیدات با آن مقابله کرد.
به گزارش به نقل از میزان پیرحسین کولیوند، رییس پدافند غیر عامل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در نشست روسای کمیتههای پدافند غیر عامل دستگاههای اجرایی ملی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه پدافند غیر عامل کشور گفت: با امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان پدافند غیر عامل کشور به سمت کاهش آسیبها در حوزه بهداشت و درمان رفته ایم.
وی ادامه داد: در این راستا با شناخت دقیق تهدیدات، آسیبها و بررسی توانمندیها و ظرفیتها اقدامات پدافندی را برنامه ریزی و در جهت مدیریت تهدیدات پیش رفتیم و با ایجاد گروهها و تیمهای واکنش سریع آماده مقابله با تهدیدات هوشمند دشمنان هستیم.
کولیوند در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات درمانی وزارت بهداشت در حوزه پدافند غیر عامل اشاره کرد و گفت: چند منظوره کردن اورژانس بیمارستانها و ساماندهی و مجهز کردن بیمارستانهای سیار از جمله اقدامات ما در این زمینه بوده است.
وی افزود: در بحث بازتوانی جسمی و روحی و روانی نیز اقدامات ویژهای را انجام دادیم و در زلزله کرمانشاه مشخص شد که واکنش سریع به بلایا مانند سیل و زلزله به چه میزان ضروری است. در حوزه غذا و دارو که یکی از بخشهای مهم تهدیدات دشمن است وزارت بهداشت به صورت جدی وارد عمل شده است.
کولیوند تشکیل کمیته پدافند سایبری در نظام سلامت را یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در حوزه پدافند غیر عامل دانست و گفت: وزارت بهداشت در حوزه پدافند غیر عامل بسیار جدی است و در همین راستا دانشجویانی در مقطع کارشناسی ارشد در حال آموزش هستند تا مباحث پدافند غیر عامل را به صورت علمی و جدی پیش ببریم و بتوانیم آموزشهای لازم را برای افزایش علم و آگاهی بالا ببریم. تجربه نشان داده هر جا که آماده بودیم آسیبها کاهش یافته بنابراین هرچه روی آموزش و رزمایش برنامه ریزی کنیم کم است.
رییس پدافند غیر عامل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ساخت مواد اولیه غذایی و دارویی را رویکرد جدید وزارت بهداشت در کاهش وابستگی به خارج کشور دانست و گفت: در ساخت تجهیرات پزشکی بومی مانند مانیتورینگ اقدامات بسیاری خوبی انجام شده است.
وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در حوزههای تاب آوری در بخش سلامت گفت: افزایش توان تاب آوری آسیب دیدگان در بلایا بسیار مهم است تا بتوان آسیبهای روحی و روانی بعد از بلایا مانند سیل و زلزله را کاهش داد البته باید در این خصوص هماهنگ عمل کنیم.
وی مقابله با نفوذ در بخش سایبر و سلامت را بسیار اساسی دانست و گفت: حوزه سلامت در خطر نفوذ و کنترل سایبری است پس باید با بومی سازی و شناخت دقیق تهدیدات با آن مقابله کرد.
کولیوند افزایش همکاریها و تعاملات بین نظام سلامت، دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح را بسیار مهم دانست و افزود: رصد و پایش تهدیدات و افزایش رزمایشهای مشترک برای ارتقای سطح آمادگیهای پدافندی امری ضروری است.