CFT از جمله موضوعاتی است که مخالفان و موافقان رو به روی هم صف کشیدهاند اما فارغ از دیدگاه های موافق و مخالف، امروز توجه به مصالح ملی حائز اهمیت است. سران سه قوه و نهادهای حاکمیتی اعم شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و دولت جلسات کارشناسی بسیار روی این موضوع داشتند و با لحاظ جوانب مختلف اعلام کردند عضویت در کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصلحت کشور است اما با این وجود بازار سخنرانیهای غیرکارشناسی داغ به نظر می رسد.
هنوز اختلاف نظر شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی بر سر مصوبه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم تمام نشده که دوباره موضوع مخالفت با CFT به خطبه های نماز جمعه راه پیدا کرده و این بار نه فقط با لحن اظهارنظر بلکه ادبیات «تعیین تکلیف کردن» برای نهادهای حاکمیتی از لحن خطبه ها برداشت می شود.
خط و نشان از تریبون
12 مهرماه یعنی درست 3 روز پیش از جلسه علنی مجلس برای بررسی لایحه CFT آیت الله موحدی کرمانی در نماز جمعه تهران گفت:«این کنوانسیون باعث می شود اگر ما بخواهیم به حزب الله، انصارلله و امثال آنها کمک کنیم، جلوی ما گرفته شود و غیر از این هم مسائلی خطرناک را به دنبال خواهد داشت.»
او دایره انتقادهایش را به همین چند جمله ختم نکرد و ادامه داد: «به اعتقاد بنده در مرحله ابتدایی مجلس باید هوشیار باشد و دقت کند تا این لایحه تصویب نشود، اگر هم تصویب کند من مطمئن هستم شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد.شورای نگهبان هم که رد کند به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد آمد و من معتقدم این مجمع کاملا بیدار است، ممکن است تغییراتی دهد ولی من به مجمع امیدوار هستم، البته به شورای نگهبان هم امیدوارم و انشالله این معاهده به سرنوشت خوبی تمام خواهد شد.»
هرچند علی رغم نظر آیت الله موحدی کرمانی لایحه CFT در مجلس تصویب شد اما شورای نگهبان خواسته او را تامین کرد و مهر رد به این مصوبه زد.
هنوز یک هفته از اعلام نظر شورای نگهبان نگذشته، این بار کاظم صدیقی در خطبه های نمازجمعه درباره تصویب و تائید این لایحه برای این شورا خط و نشان کشید و می گوید باید شورای نگهبان نظر انقلابیون را تامین کند. او در خطبه های این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به روز 13 آبان گریزی هم FATF زند و گفت:« FATF امروز همان قانون کاپیتولاسیون است، از فرمایشات رهبری بیاموزند که فرمودند مراقب طرح هایی که از اتاق فکر استکبار برای ما آماده می شود و به دنبال استعمار هستند، باشید. از شورای محترم نگهبان که توقع انقلابیون و مردم ما را در این مساله برآورده کردند تشکر می کنم».
این صحبت او با واکنش علیرضا رحیمی عضو هیأت رئیسه مجلس مواجه شد که در حساب توئیتری خود نوشت: «در عصر جدید، بحران تراشی و بسوی جنگ بردن کشور و مسلط کردن بیگانگان افسار گسیخته، کاپیتولاسیونسازی برای ایران است. بی تردید الحاق به CFT یا FATF بخشی از دیپلماسی مهار و مدیریت وضعیت جاری است. مجلس نیز نسبت به وضعیت جاری نگران و هوشیار است.»
CFT تصویب نشود چه میشود؟
وقتی با اصرار مخالفان برای تصویب نشدن این لایحه مواجه می شویم، این سوال در ذهنمان نقش می بندد که چقدر تصویب شدن یا نشدن الحاق به این کنوانسیون می تواند برای ما مهم باشد، یا بهتر است بگوییم اگر الحاق به CFT قانون نشود چه اتفاقی می افتد؟ سوالی که بهروز نعمتی نماینده مردم تهران و سخنگوی هیات رئیسه مجلس به آن اینگونه پاسخ داد: «اگر CFT قانون نشود با توجه به فضایی که آمریکایی ها علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کردند نخواهیم توانست به اهداف خود برسیم.خیلی صریح عرض کنم اگر CFT قانون نشود حتی کشورهای هم پیمان مان مانند چین، روسیه، هندوستان و ترکیه که به آنها کالا، نفت و میعانات گازی صادر می کنیم هم قادر نخواهند بود پول ما را بدهند. در جلساتی که هم دولت و هم نمایندگان و رئیس مجلس با کشورهای دوست داشته اند این کشورها به صراحت اعلام کردند که در صورت بروز مشکل نمی توانند کاری برای انتقال پول انجام دهند بنابراین ما باید با لحاظ شرایط و منافع ملی و اوضاع کشورمان در سطح بین الملل تصمیم بگیریم.».
نعمتی با طرح این سوال که آیا مخالفان برای رفع مشکل انتقال پول فکری اندیشیده اند، گفت: در این شرایط آیا قرار است ما پول را با چمدان وارد کشور کنیم که امکان پذیر نیست یا قرار است تفکراتی مثل تفکرات زیر میزی حاکم شود یا زمینه بروز و ظهور بابک زنجانی ها فراهم شود؟ من فکر می کنم نظام توان و کشش چنین اشتباهاتی را نخواهد داشت.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 185 کشور دنیا به عضویت CFT درآمده اند، گفت: جمهوری اسلامی ایران بالغ بر 17 هزار شهید راه تروریسم داشته است پس چرا ما باید به گونه ای رفتار کنیم که جای تروریست واقعی و قربانی تروریسم عوض شود.
حال با این اوصاف آیا مخالفان این لایحه حاضرند تبعات رد الحاق بهCFT را بپذیرند؟ تریبون نماز جمعه امانتی نزد خطیب است که باید پاسدار این امانت باشد از آن به نفع مصالح ملی استفاده کند.