به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، حبیب جهانساز شامگاه سه شنبه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به اینکه سال جاری زراعی مطلوب بوده است، اظهار کرد: در مقایسه با سال گذشته بیش از 4 درصد افزایش تولید برگ سبز چای داشتهایم.
جهانساز با بیان اینکه امسال بیش از 112 هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شده است، افزود: از این میزان 90 درصد برگ سبز چای مربوط به چایکاران استان گیلان بوده است.
پرداخت 216 میلیارد تومان سهم دولت به چایکاران شمال
وی با اشاره به اینکه ارزش برگهای خریداری شده 220 میلیارد تومان است، گفت: امسال با حمایت دولت مطالبات چایکاران شمال کشور به موقع پرداخت شد.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه در 7 آبان ماه تمامی مطالبات چایکاران پرداخت شد، بیان کرد: بیش از 216 میلیارد تومان سهم دولت به چایکاران شمال کشور پرداخت شد.
وی با اشاره به سهم 93 میلیارد تومانی کارخانجات چای، تصریح کرد: حدود 85 میلیارد تومان از این سهم پرداخت و حدود 5 میلیارد تومان باقی مانده که معادل 3 درصد از مطالبات چایکاران است که با پیگیریهای صورت گرفته در آینده نزدیک پرداخت می شود.
جهانساز با بیان اینکه از این میزان 2 میلیارد تومان روز گذشته به حساب چایکاران واریز شد، ادامه داد: پرداختها در حال حاضر مربوط به مناطقی است که سهم کارخانجات در آن مناطق پرداخت نشده است.
وی همچنین به چای خشک تولید شده از برگهای سبز چای نیز اشاره کرد و گفت: امسال 25 هزار تن چای خشک تولید شده است.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به راه اندازی صندوق حمایت از چایکاران در سال 84 با 5 میلیارد و 600 میلیون تومان سرمایه اولیه، اظهارکرد: 70 درصد این صندوق مربوط به چایکاران بوده و 20 درصد نیز ناشی از سرمایه گذاری مربوط به کارخانجات و مابقی نیز سهم بازار است.
وی با بیان اینکه 49 درصد این صندوق مربوط به بخش دولتی و مابقی مربوط به بخش خصوصی است، افزود: مهمترین فعالیت این صندوق در زمینه بهزراعی باغات چای، بازسازی کارخانجات و بازار بوده و تسهیلات را در اختیار اعضای خود قرار می دهد.
جهانساز با اشاره به اینکه این صندوق در سال گذشته و همچنین سال جاری 27 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند، گفت: از این میزان 13 میلیارد و 300 میلیون تومان تسهیلات به چایکاران برای بهزارعی باغات چای پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه از اوایل آبان ماه امسال فصل بهزراعی باغات چای آغاز شده است، ادامه داد: از این تاریخ تاکنون این صندوق یک میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات با سود 4 درصد به 838 چایکار پرداخت شده است.
80 درصد باغات چای گیلان در مناطق شیب دار قرار دارد
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به افول صنعت چای در سال های گذشته و اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر، ادامه داد: در سالهای اخیر با پرداخت به موقع مطالبات، افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای، مدیریت و بهزراعی باغات چای انگیزه دوبارهای در میان چایکاران برای تولید این محصول ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تلاش شده تا مشکلات عمده تولید این محصول و چایکاران شناسایی شود، افزود: با تشکیل کمیته تخصصی چای و نشست با کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، طرحی برای تأمین منابع مالی مدیریت باغ و همچنین توجه به حوزه تحقیقات برای افزایش میزان تولید و کیفیت چای تولید و توجه به آموزش چایکاران تهیه و تدوین شده است.
جهانساز با اشاره به اینکه دولت در زمینه اجرای طرح های زیرساختی به ویژه در حوزه آب کشاورزی منابع خوبی پیش بینی کرده است، بیان کرد: امسال این منابع به ازای هر هکتار 10 میلیون تومان افزایش یافته که کمک بلاعوض به کشاورزان بوده و چایکاران نیز می توانند از این فرصت استفاده کنند.
وی نداشتن پروانه آبیاری از سوی کشاورزان به ویژه چایکاران را یکی از چالشهای این بخش دانست و گفت: کشاورزانی که دارای پروانه آبیاری هستند به راحتی می توانند از این امکانات بهرهبرداری کنند.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه بیشترین مشکل نبود آب در اراضی شیب دار بوده که بیش از 80 درصد باغات چای استان گیلان در این اراضی قرار دارند، ادامه داد: در تلاش هستیم که این مشکل نیز به نوعی حل شود.