وبسایت صورتیها: گیاه کاکتوس اغلب خودکفا شناخته میشود به این معنی که به خودی خود رشد میکنند. با وجود اینکه آنها معمولاً گیاهانی مقاوم بوده و نگهداری از آنها بسیار راحت است، اما به مراقبت و توجه نیاز دارند تا سالم بمانند و رشد کنند.
هنگامی که شما کاکتوس خود را داخل گلدان قرار میدهید باید مطمئن شوید که مقدار مناسب نور خورشید، آب و کود را تامین خواهید کرد، و اینکه اگر به یک مسئله برخورد کردید، سریعا اقدام به مقابله با آفات و بیماریها کنید تا کاکتوسی سالم و زیبا داشته باشید.
با ما همراه باشید با نحوه نگهداری کاکتوس در منزل.
3 مرحله برای نگه داری صحیح کاکتوس در خانه وجود دارد. این مراحل را در ادامه خواهیم آموخت. البته هر کدام از این مرحلهها شامل فعالیتهای مختلف میباشد.
ایجاد محیط مناسب برای رشد کاکتوس:
ابتدا باید یک محیط مناسب برای کاکتوس فرآهم کنید. برای این منظور این فعالیتها را انجام دهید.
1- اندازه گلدان را بر اساس نوع ریشههای کاکتوس خود انتخاب کنید:
اگر کاکتوس شما دارای یک سیستم ریشه کم عمق است که نزدیک به سطح خاک باقی میماند، مانند گل کلم یا گلابی دندانهای، گلدانی را انتخاب کنید که کم عمق با قطر بزرگ است.
اگر کاکتوس شما یک سیستم ریشه عمیق داشته باشد، مانند ساگوارو یا کاردون، گلدانی را انتخاب کنید که باریک و عمیق باشد.
اکثر کاکاتوسها دارای سیستمهای ریشه کم عمق است. اگر شما مطمئن نیستید که کاکتوس شما از کدام نوع است، گلدانی را انتخاب کنید که مابین این دو گلدان باشد.
2- اطمینان حاصل کنید که گلدان دارای حفرههای زهکشی است:
این که شما یک گلدان سنگین و بادوام ساخته شده از خاک رس یا یک گلدان پلاستیکی را برای کاکتوس انتخاب میکنید مهم نیست، فقط مطمئن شوید که آب بیش از حد میتواند از ظرف خارج شود.
بدون سوراخهای زهکشی، خاک بسیار مرطوب باقی میماند و این میتواند به پوسیدگی ریشه منجر شود و در نهایت کاکتوس شما را میکشد.
اگر شما یک گلدان را انتخاب کنید که از تخلیه کافی برخوردار نیست، میتوانید به راحتی حفرههایی در آن ایجاد کنید.
3- برای پر کردن گلدان کاکتوس خاک مخلوط انتخاب کنید:
شما ممکن است بتوانید یک ترکیب تجاری پیدا کنید که باعث رشد کاکتوس میشود. برای رشد بهتر کاکتوس شما میتوانید از خاک مخصوص کاکتوس که به طور خاص برای کاکتوس طراحی شده است استفاده کنید.
این خاک مخصوص را میتوانید در مراکز باغ، فروشگاههای خانهسازی و … بیابید.
به عنوان یک جایگزین، خاک کاکتوس را خودتان تهیه کنید. برای این کار به سادگی یک سوم خاکهای باغبانی (مانند مخلوط گلدان تجاری)، یک سوم شن و ماسه باغبانی با کیفیت بالا (شسته، درشت و تیز) و یک سوم دانه (مانند ماسه متخلخل، جریمه گدازه یا رس).
این خاک مخلوط به کاکاتوس شما مواد مغذی مناسب را ارائه میکند تا از آن به خوبی مراقبت کنید.
4- کاکتوس را از ظرفی که داخل آن بود بیرون بیاورید:
این کاکتوس به احتمال زیاد در یک ظرف پلاستیکی کوچک رشد کرده است و بیرون آوردن آن بسیار آسان است. برای حفاظت از دستان خود از خارههای کاکتوس دستکش باغبانی بپوشید.
کاکتوس را وارونه کنید و به آرامی ظرف را فشار دهید. این کار را در حالی انجام دهید که به آرامی کاکتوس را بیرون میکشید تا از گلدان خارج شود.
5- کاکتوس را در گلدان بکارید و سپس آن را به آرامی آب دهید:
به سادگی گلدان خود را با خاک آماده پر کنید، حفرهای کمی بزرگتر از توپ ریشه در خاک بکنید و کاکتوس را در سوراخ جای دهید. آرام آرام خاک اطراف کاکتوس را بعد از کاشت کاکتوس بچرخانید تا خاک تمام کاکتوس را فرا گیرد.
سپس با استفاده از آبپاش به کاکتوس آب دهید تا خاک منتبض شود. هدف از آب دادن کاکتوس این است که خاک را مرطوب نگه دارید، اما آن را آنقدر خیس نکنید که آب از حفرههای گلدان عبور کند.
رشد سالم کاکتوس:
بعد از کاشتن کاکتوس باید به رشد آن اهمیت دهید. برای رشد درست کاکتوس این کارها را انجام دهید.
1- کاکتوس خود را یکبار در هفته در طول فصل رشد آن آبیاری کنید:
فقط باید آب را وقتی که خاک کاکتوس کاملاً خشک است اضافه کنید. انگشت خود را در خاک قرار دهید تا چک کنید اگر خیلی خشک است، زمان آن رسیده که آب بخورد.
در طول این زمان از رشد فعال، آب کافی برای خیس کردن خاک اضافه کنید. آب باید از حفرههای فاضلاب در کف ظرف جاری شود.
فصل رشد کاکتوس در فصل بهار و تابستان است در حالی که درجه حرارت هوا گرمتر است و دورههای طولانیتری در روز وجود دارد.
بسته به نوع کاکتوس و خاک و همچنین مقدار نور خورشید و گرمای کاکتوس، ممکن است نیاز به آب بیشتر و یا کمتر از یکبار در هفته داشته باشید.
اگر کاکتوس نرم باشد، شما آن را بیش از حد آبیاری میکنید. علایم دیگر زیاد بودن آب شامل برگهای پوسیده و قهوهای یا سیاه هستند.
2- به کاکتوس خود در طول فصل راکد آب بدهید:
بیشتر گیاهان کاکتوس در طول پاییز و زمستان استراحت میکنند و یا هر زمان که روزها خنکتر و کوتاهتر هستند. در این زمان، شما هنوز باید کاکتوس خود را بعد از خشک شدن خاک آب بدهید.
مکان قرارگیری کاکتوس در میزان آبدهی بسیار تاثیرگذار است. اگر روی لبه پنجره قرار دارد و نور خورشید زیادی دریافت میکند، یا نزدیک دریچه بخاری قرار دارد، ممکن است بیشتر به آب نیاز داشته باشید.
3- هر بار که در طول فصل رشد آب میدهید، کود را اضافه کنید:
یک کود را با مقادیر مساوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم (نسبت 10-10-10) یا فسفر بیشتری نسبت به نیتروژن (5-10-5 نسبت) انتخاب کنید. کود را با آب مخلوط کنید و به کاکتوس بیافزایید.
دستورالعملهای روی برچسب را بررسی کنید تا میزان استفاده از کود را تعیین کنید.
کاکتوس خود را در حالی که به خواب رفته (در پاییز و زمستان) آبیاری کرده و کود دهید.
4- زمانی که کاکتوس شما به رنگ نارنجی، پژمرده میشود کاکتوس را به ناحیه آفتابی کم انتقال دهید:
اگر کاکتوس شما به رنگ زرد یا نارنجی ظاهر شود، “سفید” یا دارای تکههای خشک است، نشانه آن است که نور بیش از حد را دریافت میکند.
کاکتوس خود را دور از نور و به محل که در آن کمتر از نور خورشید و حرارت می شود.
5- هر ساله کاکتوس خود را بازسازی کنید تا سالم رشد کند:
بازنشستگی کاکتوس شما یک راه خوب برای نظارت بر سیستم ریشه است. گلدان جدید و بزرگتر را با خاک گلدانی برای کاکتوس قالببندی کنید، حفره سوراخی را اندازه گلوله ریشه خالی کنید، سپس کاکتوس را در سوراخ قرار دهید.
اطمینان حاصل کنید که ریشهها دارای فضای کافی هستند و بیش از حد به لبههای داخل گلدان نزدیک نیست و یا از طریق سوراخهای زهکشی گسترش مییابند.
اگر گلدان فعلی شما نسبت به کاکتوس شما متناسب است، فقط به جلو بروید و خاک را تغییر دهید تا رشد تازه کاکتوس شروع شود.
با این حال، اگر کاکتوس شما بزرگتر از گلدان است، کاکتوس را به گگلدانی بزرگتر انتقال دهید. فقط مطمئن شوید که گلدان جدید دارای زهکشی مناسب است!
از بین بردن آفات کاکتوس:
آخرین مرحله نحوه نگهداری کاکتوس در منزل از بین بردن آفات آن میباشد.
1- آفات را ابتدا از بین ببرید و سپس کاکتوس را با حشرهکش درمان کنید:
آفات اندازههای مختلفی دارند و اغلب به عنوان تکههای سفید یا خاکستری در گیاه ارائه میشود. این ممکن است به صورت قهوهای یا سبز نیز باشد.
اگر حشرات را در کاکتوس خود مشاهده کنید، آن را با ناخن خود پاک کنید یا از جریان قوی آب استفاده کنید تا تولد بیشتر آن را از بین ببرید. سپس حشره کش را بر روی کاکتوس اسپری کنید تا از بازگشت دوباره حشرات جلوگیری کنید.
2- افتکش را انتخاب کنید و گیاه را با حشره کش اسپری کنید:
شپشک آردی یک آفت معمول در کاکاتوس است. آنها ممکن است در خود گیاه یا در خاک آن زندگی کنند.
اگر مخلوقات تاریک کوچک را در کاکتوس و یا خاک آن مشاهده کردید، با استفاده از دستکش آنها را از بین ببرید و سپس برای از بین بردن کامل آنها از اسپری آفت کش استفاده کرده و کاکتوس خود را نجات دهید.
3- عنکبوت قرمز را با سموم دفع کنید:
آخرین مرحله برای نحوه نگهداری کاکتوس در منزل کشتن عنکبوتها میباشد. در مواجهه با کوچکترین گلهای قرمز که عنکبوت هستند دقیق باشید، زیرا آنها به سرعت میتوانند یک کاکتوس را بکشند.
نشانههای دیگر علفهای هرز نیز شامل خرچنگهای ابریشمی و اجزای خشک و قهوهای گیاه میباشند (که به علت علفهای هرز خوردگی در کاکتوس رخ میدهد).
به محض این که متوجه این علائم شدید، حشرات را از کاکتوس جدا کنید. سپس، کاکتوس را با یک آفت کش طراحی شده برای کشتن عنکبوتها اسپری کنید.
امیدواریم مطلب نحوه نگهداری کاکتوس در منزل برای شما مفید واقع شود.