خبرگزاری مهر: طبق یافته اخیر محققان، ایبوپروفن با افزایش فشارخون در بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید و افزایش ریسک بیماری قلبی-عروقی همراه است.
داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) از جمله شایعترین داروهای تجویزی در جهان هستند، اما مصرف این داروها با افزایش فشارخون و بروز مشکلات قلبی-عروقی هم همراه است.
در برچسب داروهای NSAID هشدارهای در مورد افزایش فشارخون آمده است، اما دادههای کمی در مورد تاثیرات داروهای خاص وجود دارد.
به گفته محققان، حفظ یا کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به آرتروز و فشارخون همراه با آن (درمان شده با درمان نشده) سالانه مانع از مرگ 70 هزار نفر به دلیل سکته و 60 هزار نفر به دلیل بیماری قلبی عروقق کرونر میشود.
محققان دانشگاه مرکز قلب سوئیس 444 بیمار را که 408 نفرشان مبتلا به استئوآرتریت و 36 نفرشان مبتلا به آرتروز روماتوئید بودند مورد مطالعه قرار دادند.
بیماران به طورتصادفی سلکوکسیب (100-200 mg دوبار در روز)، ایبوپروفن (600-800 mg سه بار در روز) یا ناپروکسن (375-500 mg دو بار در روز) دریافت کردند.
پژوهشگران دریافتند سلکوکسیب در طول 24 ساعت موجب کاهش میانگین فشارخون سیتولیک تا -0.3 mmHg شد درحالیکه ایبوپروفن و ناپروکسن به ترتیب موجب افزایش فشارخون تا mmHg 3.7 و 1.6 شدند.
بررسیهای بیشتر نشان داد درصد بیماران دارای فشارخون عادی که مبتلا به فشارخون بالا شدند در مورد مصرف کنندگان ایبوپروفن 23.2 درصد، ناپروکسن 19.0 درصد و سلکوکسیب10.3 درصد بود.
به گفته محققان، بیماران دریافت کننده ایبوپروفن 61 درصد بیشتر در معرض ابتلا به فشارخون قرار داشتند از اینرو تاکید میشود به دلیل وجود این عوارض پرخطر قبل از مصرف ایبوپروفن حتما با پزشک مشورت شود.