باشگاه خبرنگاران: حسین قربانزاده، عضو جمعیت پیشرفت و عدالت درباره تدابیر دولت برای بحث بودجه در شرایط پسابرجامی گفت: باید از ظرفیتهای مهم کشور در دوران پسابرجامی و تحریمها بهره برد؛ به گونهای که از مانع اسراف منابع و ایجاد ظرفیتهای جدید شوند.
عضو جمعیت پیشرفت و عدالت ادامه داد: متاسفانه به خاطر اینکه اکثر بودجه کشور را سازمانهای دولتی در اختیار دارند و بخش اندکی در اختیار بخشهای خصوصی قرار گرفته است، اصل 44 قانون اساسی نیز نتوانسته بودجه بخشهای خصوصی را توسعه دهد و شاهد تاثیرات این مسئله در بودجه و اوضاع کشور هستیم.
وی با توجه به مشکلات اقتصادی کنونی اظهار کرد: با توجه به تورم موجود و قشری که حقوق ثابتی دارند باید تبیین بودجه به صورتی باشد که به این قشر بیشتر کمک شود، ولی متاسفانه تورم مشکلات زیادی را برای قشر کم درآمد به وجود آورده است.
قربانزاده درباره مدیریت صحیح و بحث بودجه تصریح کرد: در حوزه مالیات، بخشی که به پایههای جدید، هوشمندسازی، شبکههای اطلاعات و استفاده بهینه از این اطلاعات برمیگردد؛ باید با هدفگذاری دقیق برای کسانی که درآمدهای بیشتری دارند، موجب تقویت این حوزه شود.
عضو جمعیت پیشرفت و عدالت با اشاره به اینکه برای حوزه مالیاتی نیاز به تکامل در زنجیره مالیاتی کشور را داریم، تصریح کرد: در این صورت فردی از دادن مالیات فرار نمیکند و در شرایط پسابرجامی این بخش اغماض نمیشود.
وی ادامه داد:بودجه شامل دو بخش اصلی است که یک بخش آن بحث درآمدهای نفتی کشور و بخش دیگر درآمدهای مالیاتی است و اگر در دوران تحریم در حوزه نفتی دچار چالش شدیم، باید بتوانیم با درآمدهای مالیاتی آن را جبران کنیم.
وی با اشاره به موضوع هدفمندسازی یارانهها تصحیح کرد: هدفمندسازی یارانهها نیاز به یک تدبیر منطقی در حوزه بهرهمندسازی از امکانات عمومی مثل نفت دارد یعنی نیاز به یک حکمرانی مطلوب در مورد منابع عمومی و ثروتهایی مانند نفت هستیم.
قربانزاده ادامه داد: دولت باید با تدابیر دقیق یارانهها را هدفمندسازی کند چرا که ممکن است تورم و مشکلات امنیتی و معضلات معیشتی در کوتاه مدت ایجاد شود.
عضو جمعیت پیشرفت و عدالت در مورد پیشنهادهایی برای هدفمندسازی یارانهها توسط دولت اظهار کرد: با قطع یارانه افراد ثروتمند، به راحتی امکان حذف حداقل سه دهک از گرفتن یارانه وجود دارد، ولی اینها حلال مشکلات مردم برای دسترسی به منابع عمومی کشور نیست.
وی افزود: سرمایه اجتماعی احزاب سیاسی در کشور رو به افول است چراکه جریان اصلاحات به علت داشتن قدرت اجرایی کشور و نارضایتی مردم از دولت کنونی و تا حدودی مجلس موجب ریزش سرمایههای اجتماعی در جریان اصلاحات شده است و اگر اصلاحطلبان بخواهند دوباره خود را احیا کنند حتما باید از ریزش سرمایههای اجتماعی جلوگیری کنند.