گیاهان آپارتمانی که در منزل خود نگهداری می کنید میتوانند نقشی مهم در کاهش استرس شما داشته باشند. کدام یک از گیاهان آپارتمانی می تواند به کاهش استرس شما کمک کند؟
چه قدر با سرسبزی و گل و گیاه میانه دارید؟ آیا خواص گیاهان آپارتمانی را میشناسید؟ با آروماتراپی آشنایید؟ عادت به خرید و پرورش گلهای خانگی دارید؟ آیا با مشاهدۀ برگهای جدید و قلمههای تازه به وجد میآیید؟ فکر نمیکنم در این کرۀ خاکی جانداری نازنینتر و سودمندتر از گیاه وجود داشته باشد. گیاهان هزار و یک فایده دارند؛ از فواید زیباشناسانه بگیر تا تلاش سخاوتمندانه برای نجات زمین از شر ناپاکی و بیماری و هزار و یک رنج مهلک. گیاهان ذهن ما را تقویت میکنند، شادی و نشاط به همراه میآورند، آراممان میکنند، توان و کاراییمان را افزایش میدهند و سبب میشوند بهتر و سالمتر زندگی کنیم. پرورش گیاه سراسر برکت و زیبایی است. گیاه خانگی خلق و خو را آرام میکند، صبور و پرمهر و عاشقمان میکند و با تمام توان از ما مراقبت میکند. در این مقاله رفتهایم به سراغ بهترین گیاهان آپارتمانی و میخواهیم از خواصشان بگوییم. باشد که مهر گیاه در دلهایمان خانه کند.
زمانی که ذهنتان برآشفته است و نیاز به تسکین دارد به راههای گوناگونی متوسل میشوید. خصوصاً اگر روحیات سانتالمانتال داشته باشید به کلاسهای یوگا میروید، ماساژ میگیرید، مانیکور و پدیکور میکنید، به انواع دمنوش و آرامبخش روی میآورید و برای تغییر روحیه به مطالعه و مشاهدۀ آثار کمدی رمانتیک میپردازید. اما میدانید که بهراحتی، تنها با سبز کردن فضای خانه و با خرید یا کاشت انواع گیاهان خانگی هم میتوانید فضای آرامشبخشی برای خودتان ایجاد کنید؟ این مقاله دربارۀ خواص بینظیر گیاهان آپارتمانی است.بر طبق تحقیقات علمی این هفت گیاه معجزهآسا به شما کمک میکنند تا از بار تنشهای درونی و فشارهای روحی بکاهید و ذهن آرامتری داشته باشید.
1- نعنا
دمکردۀ این گیاه هم پرخاصیت، آرامشبخش و دوستداشتنی است. باید توجه داشت که این گیاه معطر اساساً از خواص کاهندۀ استرس برخوردار است. نتایج تحقیقات صورتگرفته در دانشگاه ویلینگ یسوئیت حاکی از این است که استنشاق رایحۀ نعنا تأثیر قابل توجهی بر درمان افسردگی و افزایش شادابی و هشیاری مغز دارد.
2- یاسمن
یاسمن گیاه زیبایی است و رایحۀ بسیار دلنشینی دارد. براساس پژوهشی که در نشریۀ تخصصی شیمی بیولوژیک منتشر شده، تأثیر رایحۀ یاسمن بر سیستم عصبی همترازِ اثر آرامشبخش والیوم است. دانشمندان با انتشار رایحۀ یاسمن در قفس موشها دریافتند که از جنبوجوش و فعالیت این حیوانات به طرز حیرتآوری کاسته میشود. همۀ موشها بر اثر استنشاق عطر یاسمن در یک گوشه آرام گرفتند و این مشاهدۀ علمی حاکی از قدرت درمانی یاسمن است.
3- آلوورا
حتماً به این خاطر عاشق آلوئه ورا هستید که میتواند سوختگی و التهاب پوست را تسکین دهد و یکی از بهترین مرطوبکنندههاست. اما میدانستید که این گیاه مواد سرطانزا را هم از محیط پاک میکند؟ آیا میدانستید که آلوئه ورا در طول شب از خود اکسیژن ساطع میکند و با این کار کمک میکند که خواب راحتتری داشته باشید؟ حتی تحقیقات اخیر نشان دادهاند که گیاه آلوئه ورا منجر به کاهش سطح افسردگی در موشها میشود.
4- اسطوخودوس
قرنهاست که از این گیاه گلدار معطر دارویی برای آرام کردن اعصاب و کمک به درمان افسردگی استفاده میشود. یکی از مطالعات تخصصی دربارۀ اثر درمانی اسطوخودوس نشان داد که رایحۀ این گیاه میتواند اثر بهسزایی در کاهش استرس دانشجویان پرستاری در شرایط پرتنش داشته باشد.
5- زبان شمشیری (گیاه ماری)
برطبق پژوهش هوای پاک ناسا، این گیاه شاداب بیش از 170 سم را از هوا میزداید و در طول شب اکسیژن فراوانی از خود ساطع میکند. این گیاه آبدار قادر است سطح انرژی بدن را بهبود دهد، سردرد را از بین ببرد و در یک کلام تنفستان را تنظیم و تسهیل کند.
6- ریحان
این گیاه خوشطعم حاوی مقادیر بالایی از نوعی مادۀ ارگانیک به نام لیانول است که در آروماتراپی نیز کاربرد دارد. گروهی از دانشمندان ژاپنی پژوهشی بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام دادند و نتیجه گرفتند که قرار گرفتن در معرض لیانول، فعالیت بسیاری از ژنهای استرسزا را مختل و کند میسازد. فعالیت این ژنها در شرایط پرتنش تشدید میشود و ریحان با این شرایط ناآرام مقابله میکند.
7- نخل اریکا
این گیاه پربرگ و مطبق نیز گیاه فعال و سختکوشی است. تحقیقات نشان دادهاند که نخل اریکا سموم تند و زنندهای مثل فرمالدئید، تریکلرواتیلن و بنزن را میزداید و به تصفیۀ هوا کمک میکند. باید توجه داشته باشید که تنفس هوای پاک، در خواب و بیداری فشار خون را تنظیم میکند. پس نخل اریکا هم انتخاب خوبی برای همنشینی است. میتوانید این گیاه مفید را به خانه بیاورید و به راحتی نفس بکشید.
در مطالب آینده گیاهان خانگی بیشتری را به شما معرفی خواهیم کرد و به تفصیل از آروماتراپی و خواص گیاهان دارویی سخن خواهیم گفت. اگر این گیاهان را خریدهاید و تجربۀ خاصی از شیوۀ نگهداری و فوایدشان دارید، لطفاً با ما در میان بگذارید.