به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، در ابتدای جلسه مجمع سالیانه انجمن موسیقی که با حضور بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، رضا دادویی معاون اجرایی این انجمن،تقی ضرابی رییس انجمن موسیقی استان تهران،رامین صبری رییس انجمن موسیقی استان سمنان،علی احمدی فر رییس انجمن موسیقی استان گیلان و سامان بیژن رییس انجمن موسیقی استان مازندارن برگزار شد، بهرام جمالی ضمن خیر مقدم و تبریک سال نو و تشکر از حضور به موقع رؤسای شعب استانی حاضر در جلسه با اشاره به اهداف انجمن موسیقی ایران با بررسی کارنامه انجمن در سال گذشته به تشریح برنامه ها و چشم اندازهای این انجمن در سال 96 پرداخت و در ادامه هریک از رؤسای شعب استانی در دو نوبت صبح و عصر ضمن تشریح گزارش عملکرد سال 95 به ارائه برنامه های خود در سال 96 پرداختند و از برگزاری نخستین مجمع سالیانه انجمن موسیقی ایران که در این دوره از فعالیت انجمن برای اولین بار اتفاق افتاده است ابراز خرسندی کردند.
همچنین شناخت هرچه بیشتر سرمایه های موسیقی استان ها و فعال نمودن این سرمایه ها،بررسی راهکارهای جذب مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی در برنامه های سالانه،تدوین راهکارهای توسعه روابط بین الملل در حوزه موسیقی با تأکید بر سرمایه های موسیقی استان ها،تدوین شیوه نامه اجرایی همکاری های مشترک شعب استانی انجمن موسیقی ایران ،بررسی راهکارهای ارتقاء سطح ذائقه موسیقایی در سطح کشور از طریق فعالیت های پژوهشی، اجرایی،ارائه راهکارهای عملیاتی برای برخورداری عموم مناطق کشور از موسیقی طراز اول و هویتی،ایجاد الگو و نمونه سازی با آفرینش آثار موسیقایی برجسته براساس ظرفیت های استانی در عرصه موسیقی کشور از موضوعاتی بود که درباره آن ها در این جلسه صحبت شد.
در ادامه جلسه نیز بررسی راهکارهای تامین زیرساختارهای لازم در جهت ماندگاری گونه¬های مختلف موسیقی محلی،بومی و نواحی کشور،شناسایی و معرفی هنرمندان جوان و فعال در بخش های مختلف موسیقی در سطح استان ها،تجلیل از پیشکسوتان موسیقی نواحی کشور مورد بحث قرار گرفت.
تقی ضرابی، رییس انجمن موسیقی استان تهران، در مورد نشست رؤسا با یکدیگر و رویکرد آن ها در موسیقی گفت: برگزاری چنین جلساتی و دیدار رؤسای انجمنها باعث میشود از پتانسیل و تواناییهای استانهای یکدیگر باخبر شویم. همچنین اتفاقات موسیقایی هر استان معرفی میشود، برای مثال فرض کنید قطعهای از استان خراسان و خوزستان و یا استانهای دیگرِ ایران سمفونیک شود و به اجرا دربیاید و این قطعات میتواند به عنوان فرهنگ موسیقی ملی ما صادر شود. همچنین هر انجمنی در استان خود با تجلیل از هنرمندانی که برای موسیقی آن استان زحمت میکشند آنها را به مسیری که در جهت ارتقاء موسیقی کشور انتخاب کردهاند دلگرم میکند.
وی همچنین توضیح داد: این جلسه خیلی من را دلگرم کرد، برای اینکه نمیدانستم در استانها اینهمه توانایی موجود است. کارهای خوبی در استانها در حال انجام است. همین جلسات باعث میشود از فعالیتها و رویکردهای یکدیگر باخبر شویم و با آگاهی بیشتری به فعالیت در این زمینه ادامه دهیم.
رامین صبری، رییس انجمن موسیقی استان سمنان در مورد اهمیت برگزاری نشست رؤسای انجمن استانها گفت: جلسه با رؤسای انجمنهای موسیقیِ استانها اتفاقِ بسیار خوبی است. در این جلسات، آشنایی با روش دیگر رؤسا و تجاربی که در این زمینه بهدست آوردهاند مطرح میگردد و مسیر برای نیل به اهدافی که برای انجمنها تعریف شده کوتاه میشود. برگزاری چنین جلسههایی نشان از اهمیت اهداف انجمنها، و ارزش قائلشدن برای کار هنرمندان دارد.
او در مورد تأثیر هر چه بهتر در برگزاری چنین جلساتی تصریح کرد: در درجه اول، راهکارها و رویکردها باید یکسان باشد و سلیقهای عمل نشود، و دوم اینکه انجمنهای استانها میبایست دائماً در ارتباط باشند و در مورد مسائل مرتبط با انجمن بحث و تبادل نظر کنند.
سامان بیژن ، رییس انجمن موسیقی استان مازندران، نیز در این رابطه گفت: لازمهی تعامل و پیگیری و ارتقاء جایگاه انجمنهای موسیقی به این است که گروهها و انجمنها دیدار داشته باشند و فعالیتها و اهدافی را که درنظر دارند با یکدیگر مطرح کنند. این همایشها بهنوعی در بازتولید ، ارتقاء و فعالیت انجمنها اثر بسیار بالایی خواهد داشت. باید به اعتبار انجمنها هویت داد، هرچه انجمنها در استان خودشان دارای هویتِ پُربارتر و جامعتری باشند آندسته از رویدادهای هنری که زیر نظر انجمنها برگزار میشود باعث میشود مدیران استانی نگاه مثبتی به انجمنها داشته باشند.
علی احمدیفر، رییس انجمن موسیقی استان گیلان، نیز در مورد اهمیت این گردهمایی خاطرنشان کرد:انجمن موسیقی ایران، همانطور که از اسمش مشخص است، انجمن کشوری است و شعبات استانها جزو بدنهی انجمن هستند.امیدوارم این جلسات ادامه داشته باشد و مطمئنم با حضور آقای جمالی استمرار نیز خواهد داشت و بدنهی انجمن پویاتر و فعالتر حرکت خواهد کرد و پتانسیلهایش را بهتر خواهد شناخت.
او ادامه داد: ما کشوری در حال رشد هستیم، جوانهای باسوادی در داخل و خارج از کشور داریم. باید آنها را در کشور خودمان متمرکز کنیم و به آیندهی روشن بیندیشیم و با جمعکردن تجارب، و پتانسیلهای موجود حرکت روبه جلو داشته باشیم.
احمدیفر در پایان در مورد اصلیترین رویکرد انجمنها تأکید کرد: یکی از موضوعاتی که در این جلسه بحث شد این بود که باید فعالیتی بکنیم که برای قشر موزیسین و همکار و حتی خود مردم فعالیتهای انجمن موسیقی ملموس باشد. این فعالیتها آموزنده، استعدادیاب و فعالیتهایی است که اغلب بخش خصوصی را بهدلیل انگیزههای مادی جذب نمیکند و دقیقاً نهادی مثل انجمن موسیقی اینجا متبلور میشود و کارهایی را انجام میدهد که برای بخش خصوصی امکانپذیر نیست و از عهدهی آن خارج است. تجارب استانها باید با یکدیگر رد و بدل و ارتباط بین آن ها بیشتر شود و تصمیماتی برای بهبود موسیقی کشور در همهی زمینهها گرفته شود.
گفتنی است جلسات مجمع سالیانه برای 34 شعبه انجمن براساس زمان بندی اعلام شده در هفته های آتی برگزار می شود،همچنین گزارش این جلسات از پایگاه اطلاع رسانی انجمن موسیقی ایران به نشانی www.nay.ir منتشر خواهد شد.