باشگاه خبرنگاران جوان: به مناسبت فرارسیدن سی و دومین سالگرد شهادت سردار شهید «حسن علیپور» فرمانده مهندسی رزمی تیپ 21 امام رضا (ع)، مراسم بزرگداشتی با حضور سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، سردار «مجید حسنزاده» جانشین فرمانده قرارگاه ثامن الائمه (ع) نیروی زمینی سپاه، سردار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، پیشکسوتان دفاع مقدس و خانواده شهدا شامگاه پنجشنبه 27 دی ماه در فرهنگسرای غدیر مشهد برگزار شد.
قاآنی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا اظهار داشت: محور این مراسم شهید «علیپور» است. شهیدی که در درون جامعه عادی رشد کرده بود، اما به دلیل همت، پشتکار و اخلاصی که داشت توانست یک عنصر تعیین کننده در میدان نبرد باشد.
وی افزود: شهید «علیپور» در شب عملیات «کربلای 5» چفیهاش را به سر بست و به همراه رانندگان لودر و بولدوزر تا صبح پای کار ایستاد و خین را پر کرد تا توانستیم تجهیزات را از آن عبور بدهیم و وارد بوارین بشویم.
قاآنی تصریح کرد: امکانات و تجهیزات ما در دوران دفاع مقدس بسیار محدود بود؛ اما عنایت الهی و وجود انسانهای با همتی که در اوج کار و تلاش، سرشار از اخلاص و توکل به خدا بودند و توانستند جنگ را اداره کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سختی عملیات «کربلای 5» خاطر نشان کرد: عملیات «کربلای 5» یکی از سختترین عملیاتهای دفاع مقدس بود. ما در این عملیات در زمینی با دشمن وارد جنگ شدیم که پیچیدهترین خطوط دشمن در آن مستقر بود. شما عبور از دژ شلمچه را فقط میشنوید؛ اما وقتی به این مسئله با تأمل مینگرید متوجه میشوید که این دژ، یک کلمه است، اما این منطقه جزو سختترین جبههها به شمار میرود. بر اساس نظریه کارشناسان نظامی دژ شلمچه با سختترین خطوط جنگ جهانی قابل قیاس است.
جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ادامه داد: گفتن «کربلای 5»، به زبان ساده است. هر گوشه از این عملیات دنیایی از افتخار و عزت بود. نه سازمان ملل و نه سیاسیون هیچکدام در تنظیم بندهای قطعنامه 598 نقش نداشتند، بلکه ایثار و جانفشانی شهدا و نبرد آنها در عملیات «کربلای 5» در منطقه «شلمچه» بود که باعث شد بندهای قطعنامه 598 نوشته شود.
این فرمانده دفاع مقدس تأکید کرد: در عملیات «کربلای 5» دنیایی از افتخار آفریده شد و به برکت جانفشانی شهدا و ایثارگران این جنگ به دفاع مقدس تبدیل شد. دفاع مقدس یک واژه خود ساخته نبود. جنگ بر ما تحمیل شد، اما ما دفاع هشت ساله کردیم.
قاآنی تصریح کرد: شهدا عزت کشور را حفظ کردند و راه سدشکنی و ایستادن در مقابل دنیایی که از دشمن ما حمایت میکرد را به دیگران آموختند.
جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران افزود: شهدا راه جنگ عزتمندانه را به همه دنیا آموختند. مبارزان فلسطینی شاگردی شهدا را کردند و امروز شاهد آن هستیم که با تجاربی که کسب کردند اسرائیلی که داعیه نیل تا فرات را داشت زمینگیر شده است.
وی ادامه داد: بدون تردید اگر شهدا و دلیر مردانی که آن حماسه بزگ را آفریدند، نبودند و هشت سال دفاع مقدس را مردانه اداره نمیکردند و جنگ عزتمندانه را تمرین نمیکردند سرنوشت دنیا چیز دیگری بود.
جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه تأکید کرد: اگر بر اساس آیات قرآن به این اصل ایمان داریم که شدا زندهاند و نزد خدا رزی میخوردند علت آن است که هر کس به راه و رسم زندگی آنها نگاه میکند درس میگیرد. شهدا اساتید مقاومت پروری هستند.
قاآنی افزود: اگر شهدا نبودند چگونه میتوانستیم در دنیا حرف بزنیم؟ بنیانی که شهدا بنا گذاشتند باعث شده که دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی در مقابل مردان جهاد و مقاومت سر تعظیم فرود بیاورند.
وی ادامه داد: اگر فرهنگ دفاع مقدس نبود داعشی را که استکبار سازماندهی کرده بود هیچ لشکر کلاسیکی حتی ارتش آمریکا و روسیه نمیتوانست با آن برخورد کند. فرزندان این آب و خاک و یادگاران دفاع مقدس بودند که در مقابل آنها ایستادند و آنها را به نابودی کشیدند و گرنه داعش آمده بود تا خود را به دنیا تحمیل کند.
قاآنی در پایان گفت: ما 40 سالگی انقلاب اسلامی را به کوری چشم دشمنان در حالی جشن میگیریم که با عزت و سربلندی از همه کسانی که ابرقدرت هم بودند و همه امکانات را در اختیار داشتند عبور کردیم. دشمن، چون دین و اخلاق ندارد خباثت میکند؛ ولی به حول و قوه الهی و به برکت دفاع مقدس که توانستیم تا کنون سرافرازانه مسیر انقلاب را به پیش ببریم از این به بعد نیز این مسیر را به پیش خواهیم برد.